Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir?

Füzeler Nedir?

Füzeler Nedir?, Füzeler Nerededir?, Füzeler Hakkında Bilgi?, Füzeler Analizi? Füzeler ilgili Füzeler ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Füzeler ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Füzeler Ne Anlama Gelir Füzeler Anlamı Füzeler Nedir Füzeler Ne Anlam Taşır Füzeler Neye İşarettir Füzeler Tabiri Füzeler Yorumu 

Füzeler Kelimesi

Lütfen Füzeler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Füzeler İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Füzeler Kelimesinin Anlamı? Füzeler Ne Demek? ,Füzeler Ne Demektir? Füzeler Ne Demektir? Füzeler Analizi? , Füzeler Anlamı Nedir?,Füzeler Ne Demektir? , Füzeler Açıklaması Nedir? ,Füzeler Cevabı Nedir?,Füzeler Kelimesinin Anlamı?,Füzeler Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Füzeler Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Füzeler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Füzeler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Füzeler Kelimesinin Anlamı Nedir? Füzeler Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Füzeler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Füzeler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Füzeler - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Füzeler

Füzeler Nedir? Füzeler Ne demek? , Füzeler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Füzeler Kelimesinin Anlamı? Füzeler Ne Demek? Füzeler Ne Demektir? ,Füzeler Analizi? Füzeler Anlamı Nedir? Füzeler Ne Demektir?, Füzeler Açıklaması Nedir? , Füzeler Cevabı Nedir? , Füzeler Kelimesinin Anlamı?






Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir?

Füze

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Füzeler sayfasından yönlendirildi)
Yerden havaya fırlatılan bir füze

Füzeler, roketlerden farklı olarak sadece atmosferde çalışan çeşitli güdüm sistemleri ile (görüntü algılayıcılar, ısıl algılayıcılar, radar, ataletsel algılayıcılar, GPS, vb.) hedefe yönelen karmaşık silahlardır. Hava savaşı ve hava savunma savaşı'nın önemli parçasıdır. Füzeler çoğunluka roket motoruna sahiptirler. Çeşitli füzelerin jet motoru da bulunabilmektedir. Füzelere zaman zaman güdümlü roket de denilmektedir. Roket motoru olmayan sistemlere ise güdümlü mühimmat adı verilmektedir. Sualtı torpidoları gibi havada gitmeyen sistemler, karmaşık güdüm sistemlerine sahip olmalarına rağmen füze sınıflandırması içinde kabul edilmezler. Füzelerin beş sistem bileşeni vardır: hedefleme, güdüm sistemi, uçuş sistemi, motor ve savaş başlığı.

Füzeler, farklı amaçlar için uyarlanmış tiplerde gelir: karadan karaya füze ve havadan karaya füzeler (balistik füze, seyir füzesi, gemisavar füzesi, taşınabilir hava savunma sistemi, güdümlü tanksavar füzesi vb.), karadan havaya füzeler (ve anti-balistik füze), havadan havaya füzeler ve uydusavar silahlar.[1] Füze atmak için gemiler, füze tankı, füze kulesi, füze aracı kullanılır.

Füzeler, geçmişte genellikle uzun menziller için kullanılmışlardır. Nedeni ise öncelikle sistemin pahalılığı ve aynı zamanda güdüm sisteminin devreye girebilmesi için zaman gerekmesiydi. Kısa mesafede kullanıldığında güdümsüz bir silahla yapılan atıştan bir farkı yoktu.[2]

Günümüzde hem uzun hem de kısa menzilli çok sayıda tipi mevcuttur. Bilişim teknolojisindeki gelişmeler, elektronik sistemlerin logaritmik mertebede ucuzlaması, güdümsüz sistemlerin lojistik destek yükünün fazlalığı, güdümsüz sistemler ile çevreye ve sivillere verilen yüksek zararlar, hareketli ve/veya zaman kritik hedeflerin güdümsüz sistemler ile vurulma zorlukları, vb. sebebiyle füze sistemleri gün geçtikçe daha fazla tercih edilir olmuştur.[3]

Güdümsüz sistemlere göre daha pahalı olan füze sistemlerinin kullanılabilmesi için en önemli unsur zamanında, hızlı ve doğru gerçekleştirilen keşif, gözetleme, istihbarat, hedef tespitidir. Yetersiz hedef istihbaratı durumunda güdümsüz bir sistem ile yapılan çoklu atışlarda hedefi vurma olasılığı daha yüksektir. Tabi bu atışta bölgede hedefle birlikte hedef dışındaki her şeye zarar verilebilir. Doğru ve zamanında istihbarat yoksa füzeler hedefi hassas bir biçimde ıskalar.

Tahrik gücü olmayan havadaki patlayıcı cihazlar, bir topçu tarafından ateşlenirse, mermiler ve uçak tarafından düşürülürse bombalar olarak adlandırılır. Güdümsüz jet güdümlü füzeler genellikle topçu roketi olarak tanımlanır.

İlk Örnekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Operasyonel bir şekilde kullanılan ilk modern füze örnekleri Almanların 2. dünya savaşında kullandığı V-1 füzesi ve V-2 roketleridir. Bu iki füzede güdüm için mekanik otopilotlar içermektedir. Bu otopilotlar fırlatmadan önce belirlenmiş rotayı takip etmek üzere ayarlanırlar.[4] Naziler Almanya'dan İngiltere'yi bombalamak için savaş boyunca bu füzeleri kullanmıştır ayrıca basit radyo kontrollü anti gemi ve anti uçak füzelerinin de kullanıldığı bilinmektedir. radyo kontrollü roketler yer istasyonundan manuel olarak kontrol edilmektedir.[5]

Teknoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Güdümlü füzeler birçok alt komponentte oluşmaktadır. Bunlar;

  • Güdüm
  • Arayıcı (hedef bulucu) sistem
  • Uçuş kontrol sistemi
  • Motor
  • Savaş başlığı

Güdüm Sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

füze güdümü için en yaygın kullanılan yöntem hedeften yayılan bir radyasyonu takip etmektir. Bu radyasyon kızılötesi, laser veya radyo dalgası olabilir.[6] füze arayıcı başlığı hedef uçağın motorundan çıkan ısı, gövdesinden yansıyan görünür veya kızılötesi ışık veya radyo dalgalarını takip ederek güdüm sistemine sinyalleri gönderir. Bu radyasyonu füze bir dalga üreteci ile kendisi de üretebilir. özetle füze hedefi belirlemek için bir radar teknolojisi kullanır. ek olarak bu radyasyon bazı tür füzeler için 3. bir bölgeden hedefe yansıtılarak da gönderilebilir. Bu yöntem anti tank füzeleri için yaygın olarak kullanılmaktadır (bkz. javelin).

bu anlatılanlar kapsamında füze güdüm sistemlerini arayıcı tiplerine göre 3 temel kategoriye ayırabiliriz. Bunlar;

  • Aktif güdüm: füze kendi ürettiği radar sinyallerinin hedeften yansıması ile hedefini takip eder.
  • Yarı aktif güdüm: füze 3. bir noktadan hedefn işaretlenmesine ihtiyaç duyar. 3. nokta bir geminin, hava savunma sisteminin ya da uçağın yerleşik radarı olabilir. füze hedeften yansıyan sinyalleri tespit ederek hedefi bulur.
  • Pasif güdüm: füze güneş ışığı gibi hedefin doğal yollardan yaptığı ışımaları takip eder. motor ısısı, hedef gövdesinin görüntü işleme ile takibi, kızılötesi kamera ile hedef takibi bu güdüm çeşidine örnek olarak verilebilir. (detaylı bilgi için bkz.)

Uçuş Kontrol Sistemi[değiştir | kaynağı değiştir]

füzenin güdüm sisteminden aldığı veri ile hedefine düzgün bir şekilde uçabilmesi için gerekli olan kontrol yüzeylerini yönetir. füzenin üzerinde bulunan kanatçıklar ve itki vektör kontrolü bunlara örnek olarak verilebilir.[7] Diğer bir yöntem ise hedefin yerini bilerek ve INS, TERCOM veya uydu güdüm gibi bir güdümlü bomba sistemi kullanarak füzeyi hedef almaktır.

Motor[değiştir | kaynağı değiştir]

Motor roketin hareketi için gerekli olan itkiyi üretir. Katı yakıtlı roket motoru, sıvı itici yakıtlı roket, hibrit ve hava soluyan motorlar olmak üzere 4 genel başlığa ayrılabilir. seyir füzeleri genellikle uzun süreli çalışabilmek için ramjet veya turbojet motor kullanırlar ki bu motorlar hava soluyan motorlar sınıfına girerler. yüksek hızlı ve düşük hacimli füzeler ise genellikle katı yakıt kullanırlar. Bunun genel sebebi katı yakıtlı roket motorlarının düşük hacimli bir tasarımda daha kolay uygulanabilir olmasındandır.

Savaş Başlığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Füzenin hedefini gerçekleştirmesi için yerleştirilmiş faydalı yüktür. Farklı hedefler için farklı türde mühimmatlar kullanılabilir. Savaş başlıkları en yaygın olarak yüksek patlayıcı madde tiptedir ve genellikle sertleştirilmiş hedefleri yok etmek ve güdümlü bir silahın doğruluğundan yararlanmak için boşluklu imla hakkı kullanır. Diğer savaş başlığı türleri arasında misket bombası, yakıcı bomba, nükleer silahlar, kimyasal silahlar, biyolojik silahlar, radyolojik silahlar veya KE mermisi bulunur.[8]

Görevlerine Göre Temel Füze Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Balistik Füzeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Balistik füzeler fırlatıldıktan sonra belirli balistik bir rotayı takip eden füzelerdir. Bazı türleri atmosfer dışında hareket ederek dünyanın öbür ucundaki hedefleri vurabilecek kabiliyete sahip olabilir.

Seyir Füzeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seyir füzeleri genellikle radarlara ve hava savunma sistemlerine yakalanmamak adına alçak irtifadan uzun mesafeleri kat edebilen füzelerdir. böylelikle uzak ve stratejik hedefleri düşmana tespit edilmeden imha edebilirler.

Anti gemi ve Anti Denizaltı Füzeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

anti gemi ve anti denizaltı füzeleri özellikle deniz araçlarını imha için özelleştirilmiş füzelerdir. Anti denizaltı füzeleri genellikle bir torpidoyu hedef bölgeye götürecek şekilde tasarlanmış füzelerdir.

Anti Tank Füzeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Anti tank füzeleri tankların imhası için üretilmiş füzelerdir. omuzdan veya kara aracından fırlatılan türleri bulunmaktadır.

Karadan Havaya Füzeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadan havaya atılan füzeler genellikle bir hava aracının imhası veya tehdidi için kullanılır. Bu füzeler genellikle hedefini direkt olarak vurmaz. Füze patlayıcısının etki alanına girecek şekilde en verimli rotayı izler.

Hava Hava Füzeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hava hava füzeleri hava araçlarından diğer hava araçlarını vurmak için kullanılan füzelerdir. Hedef araçlar genellikle yüksek manevra kabiliyetine sahip oldukları için yüksek manevra kabiliyetine sahip olarak üretilirler. (örn. gökdoğan)

Anti uydu Füzeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür füzeler yörüngedeki uyduları vurmak için karadan veyahut havadan fırlatılan füzelerdir. Dünya üzerinde belirli sayıda ülkeler bu teknolojiye sahiptir. (örn. ASM-135 ASAT)

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 24 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 

Wikimedia Commons'ta Füze ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.


Füze sınıfları

Havadan havaya füze (AAM)Havadan karaya füze (ASM)Karadan havaya füze (SAM)Karadan karaya füze (SSM)Balistik füzeKıtalararası balistik füze (ICBM)Denizaltından fırlatılan balistik füze (SLBM)Balistiksavar füze (ABM)Seyir füzesiGemisavar füze (AShM)Denizaltısavar füze (ASROC)Güdümlü tanksavar füzesi (ATGM)Uydusavar füze (ASAT)Havadan fırlatılan balistik füze

Güdüm sistemlerine göre
Radrasyon takipli füzeKablo güdümlü füzeKızılötesi güdümlü füzeRadyo sinyalli füzeLazer güdümlü füzeEtkin radar güdümlü füzeYarı etkin radar güdümlü füze


Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Nedir? :Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? ile ilgili Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Ne Demektir? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Açıklaması Nedir? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Cevabı Nedir? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Açıklaması? :Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Gerçek mi? :Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? ile ilgili Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Hakkında? :Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? ile ilgili Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Füzeler nedir?, Füzeler anlamı nedir?, Füzeler ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
ASIMO, İshak Paşa Sarayı, Mary Ellen Trainor, Selknamlar, VSCO, 2 Ocak, Abbasiler, Lordlar Kamarası, Il deserto dei Tartari, Millî Küme, Görsel efekt, Hammurabi Kanunları, Neopallasia, Ernest Borgnine, Astar, Halhal, Erdebil Eyaleti, Berlanga, Badajoz, Karl Signell, Psychotria berizokae, Afşın, Afşin, Jerboa, Çavuşbaşı Memiş Paşa, Boltzmann sabiti, Zelotes berytensis, 1984 Tahran saldırıları, Anarşizmle ilgili filmler, DuckDuckGo, David James (futbolcu), Kemal Unakıtan, Kaşbıyıklar, Seben, Rhipicephalus hurti, Belirtiler ve semptomlar, Vukovi umiru sami, Pardosa confalonierii, The Veronicas, Damat İbrahim Paşa, Asteriks ve Gotlar, The Book Of Souls, Eğitim giriş sınavı, Villanueva de Sigena, Baraj gölü, Çankaya Üniversitesi Balgat Kampüsü, Gelgit düzlüğü, Batı Kap, Genealogy, Bienvenida, Badajoz, Campanario, Badajoz, Campillo de Llerena, Doğu Kap, 3. Ordu (Osmanlı İmparatorluğu), BK virüs, Smallwood, Cheshire, RIA Novosti, Hernán Crespo, RİA Novosti, Mac OS X Public Beta, Calzadilla de los Barros, Tahkimat, Korece, Lena, Dendrocopos himalayensis, TCDD Taşımacılık Bölgesel Trenleri, Akasya Durağı bölümleri listesi, Komana Pontika, Prazosin, Arnavutlukta iletişim, Yüksek basınç, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi, Roma sarnıçları listesi, R134a, Lowell Rasathanesi, Dramatik yapı, Kiklad uygarlığı, Endülüs Emevî Devleti, Palais des Papes, Carex norvegica, Gamasutra, Eucalyptus acaciiformis, Yemen Anayasası, Olivenza, Edgefield County, Ronaldinho, Hitler selamı, You and Me (Takasa şarkısı), Leonid Kuravlyov, İngiliz Hint Okyanusu Bölgesi, Skinfaxi ve Hrímfaxi, Eukarpia, Madagaskar bayrağı, Joe Fulks, Illogan, Adrian Dantley, Yumurta akı, George Lucas, Serdar Özer, Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camii, Alaturka, Uygur hükümdarlar listesi, Fotovoltaik hücre,
Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?,