Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir?

Fotoğraf filmi Nedir?

Fotoğraf filmi Nedir?, Fotoğraf filmi Nerededir?, Fotoğraf filmi Hakkında Bilgi?, Fotoğraf filmi Analizi? Fotoğraf filmi ilgili Fotoğraf filmi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fotoğraf filmi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fotoğraf filmi Ne Anlama Gelir Fotoğraf filmi Anlamı Fotoğraf filmi Nedir Fotoğraf filmi Ne Anlam Taşır Fotoğraf filmi Neye İşarettir Fotoğraf filmi Tabiri Fotoğraf filmi Yorumu 

Fotoğraf filmi Kelimesi

Lütfen Fotoğraf filmi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fotoğraf filmi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf filmi Ne Demek? ,Fotoğraf filmi Ne Demektir? Fotoğraf filmi Ne Demektir? Fotoğraf filmi Analizi? , Fotoğraf filmi Anlamı Nedir?,Fotoğraf filmi Ne Demektir? , Fotoğraf filmi Açıklaması Nedir? ,Fotoğraf filmi Cevabı Nedir?,Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı?,Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fotoğraf filmi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Nedir? Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fotoğraf filmi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fotoğraf filmi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fotoğraf filmi

Fotoğraf filmi Nedir? Fotoğraf filmi Ne demek? , Fotoğraf filmi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf filmi Ne Demek? Fotoğraf filmi Ne Demektir? ,Fotoğraf filmi Analizi? Fotoğraf filmi Anlamı Nedir? Fotoğraf filmi Ne Demektir?, Fotoğraf filmi Açıklaması Nedir? , Fotoğraf filmi Cevabı Nedir? , Fotoğraf filmi Kelimesinin Anlamı?






Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir?

Film (fotoğrafçılık)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fotoğraf filmi sayfasından yönlendirildi)
Film

Film, fotoğrafçılık, sinema, röntgen ve radyografide görüntüyü tespit etmeye yarayan yarı saydam plastik şerit. Esasını bir plastik şerit üzerine emülsiyon halinde sürülüp kurutulmuş ince, ışığa duyarlı bir tabaka teşkil eder.

Fotoğrafçılığın başladığı ilk yıllarda, plastik şerit yerine cam kullanılırdı. Sonradan eğilip bükülebilen nitroselülozdan yapılmış filmler kullanılmaya başlandı. Fakat bunlar yanıcı olduğundan, terk edilip, yanıcı olmayan, esnekliğini uzun zaman muhafaza eden ve yıkama işlemleri sırasında boyutları değişmeyen asetilselüloz esaslı filmler yapıldı. Işığa duyarlı tabakayı meydana getiren emülsiyonun esasını, ışık görünce değişen gümüş tuzları (gümüş klorür, gümüş iyodür, gümüş bromür) teşkil eder. İlk zamanlar gümüş tuzları kolodyum denilen çözelti içine çöktürülerek plastik film şeridinin üzerine sürülürdü. Kolodyum kuruyunca, filmin banyo işlemini zorlaştırdığından, bunun yerine jelatin kullanılmaya başlandı. Gümüş tuzları jelatin içinde billur veya tanecikler halinde yayılmış haldedir. Jelatin çözeltisine, gümüş nitrat ve sodyum veya potasyum tuzlarını katmak suretiyle elde edilen emülsiyon, filmin üzerine bir yarıktan geçirilerek yayılır. Soğutulduğunda jelatin kuruyarak sertleşir. Meydana gelen kaplama tabakasının kalınlığı onda bir milimetre kadardır. Röntgen filmlerinin iki yüzü de kalın bir tabakayla kaplanır. Renkli fotoğraf filmleri kat kat değişik gayeleri için tabakalarla kaplanırlar. Eni ve boyu çok büyük olan film topları istenilen en ve boyda kesilerek makaralara sarılır. Sinema filmleri gibi kabın da kenarlarına delik açılır.

Film üzerindeki jelatinli tabakaya ışık düşünce burada bulunan gümüş tuzları, gümüşe veya tabakanın diğer maddeleriyle reaksiyona girebilen bir halojene dönüşür. Meydana gelen gümüş çok az olduğundan görüntü gizlidir.

Bu gizli görüntü developman işlemiyle belirgin hale getirilir. Bu işlemin temelini gümüş tuzlarını gümüşe dönüştüren kimyasal maddeler meydana getirir. Işık görmüş gümüş tuzları tanecikleri, bu kimyasal maddelerden daha çabuk etkilenerek gümüşe dönüşür. Işık görmemişler ise bu maddelerden etkilenmezler. Görüntüdeki ara tonlar, taneciklerin bir kısmının etkilenip, bir kısmının etkilenmemesinden ileri gelir. Görüntüler bu yüzden taneli bir yapıya sahiptir. Tanecikler ne kadar büyükse, resmin taneli yapısı da o kadar belirgin hale gelir. Ayrıntıları görüntülemek güçleşir.

Filmlerin duyarlılığını ölçmek için DIN ve ASA olmak üzere iki sistem kullanılır. Az duyarlı yavaş filmler küçük sayılarla, çok duyarlı hızlı filmler ise büyük sayılarla belirtilir. ASA sisteminde duyarlık iki katına çıkınca, sayı da iki katına çıkar. DIN sisteminde ise duyarlıktaki artış sayıya 3 eklenerek belirtilir.

Renkli filmlerde mavi, yeşil, kırmızı ışıklara duyarlı kat kat tabakalar bulunur. Diğer renkler bu tabakaların etkilenme derecelerine göre tespit edilirler. Bu tabakalarda gümüş tuzları yanında renk maddeleri de bulunur. Siyah-beyaz filmlerde görüntüyü gümüş meydana getirdiği halde, renkli filmlerde gümüş temizlenerek atılır. Görüntüyü ise developman işlemi için katılan kimyasal maddelerin yükseltgenmiş halinin renk maddeleriyle reaksiyona girmesi meydana getirir. Doğrudan pozitif görüntü veren renkli filmlerin yapısı aynıdır. Farklılık, banyo işlemlerinden ileri gelir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin kimyasal esası 1787'de Alman Johann Heinrich Schulze tarafından keşfedilmiştir. Schulze, tebeşir ve gümüş nitrat karışımını bir cam şişe üzerine sürmüş ve bir kısmını kapatarak güneşte bırakmıştır. Üstü kapanmayan kısmın güneş ışığı ile siyaha döndüğünü belirlemiştir.

1840'ta İngiliz William Henry Fox Talbot, gümüş iyot ile kaplanmış bir kâğıttan negatif ve pozitif kısımlar elde edileceğini göstermiştir. Yarım dakikalık bir ışıkta kalmadan sonra, negatif gallik asit ve gümüş nitratlı banyodan geçirilmekteydi. Işık görmeyen gümüş iyodun sodyum tiosulfat veya hipoya geçmesiyle resim tespit edilebiliyordu. 1847'de Fransız Niepce de Saint-Victor, ışığa hassas maddeleri toplayıp cama sürerek daha ileri gelişme sağladı. İngiliz Frederick Scott Archer, 1851'de kolodyum ve banyo için pirogallik asit kullandı. Kolodyumu kullanmadan hemen önce cama sürülmesi ve yaş olarak banyodan geçirilmesi önemli bir zorluk çıkarmaktaydı. Ancak bu yolla binlerce resim elde edilmiştir.

Modern film 1870'te jelatin emülsiyonun kullanılmasıyla başladı. Bu madde ışığa hassas gümüşü alta bağlıyor ve ışığa hassaslığı artırıyordu. Kullanımdan önce sürülebilmesi ve resmi negatifte uzun zaman tutup, banyoyu istenilen zamanda yapma imkânı vermesi çok büyük kolaylık sağlıyordu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Nedir? :Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Ne Demektir? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Açıklaması Nedir? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Cevabı Nedir? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Açıklaması? :Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Gerçek mi? :Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Hakkında? :Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? ile ilgili Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fotoğraf filmi nedir?, Fotoğraf filmi anlamı nedir?, Fotoğraf filmi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kalite yönetim sistemleri, Geceyarısı Leydisi, Işıldar, Viranşehir, 2023 Fransa Açık, Avtandil Ebralidze, Akyazı, Aeronautical mobile service, Morbidite oranı, Viranşehir, Uyumun Dönüşü, Nether Alderley, Fransız Donanması mayın harbi gemileri listesi, Aerobik solunum, Centum ve satem dilleri, Karakuzu, Viranşehir, Kamışlı Olayı, Büyükçavuş, Viranşehir, İsmailağa Cemaati, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aepyornithiformes, Grevillea türleri, Villa del Río, Kavurga, Viranşehir, Doyran, Alaçam, Halfeti, Maggie Walsh, Giovanni de lo Cavo, Eser, Viranşehir, Aeolagrion, Algı, Louise Glück, Vaday Krallığı, İsviçrede turizm, Beğrük, Viranşehir, Taşönü, Viranşehir, Oset mitolojisi, Aeneas, Işkınlı, Çat, Sam Raimi, Arısu, Viranşehir, Tevfik Koraltan, Pretty Cure, Buttelstedt, 1930ların Azerbaycan filmleri listesi, William Ramsay, Aelia Eudoksia, NGC 1666, Yeşildurak, Viranşehir, 58. kuzey enlemi, Campobello di Mazara, 1940ların Azerbaycan filmleri listesi, Melike Zobu, 1950lerin Azerbaycan filmleri listesi, 1960ların Azerbaycan filmleri listesi, Louis Jean Pierre Vieillot, 1970lerin Azerbaycan filmleri listesi, Nyuserre Ini, 1980lerin Azerbaycan filmleri listesi, David Morrell, 1990ların Azerbaycan filmleri listesi, Teğmen, Aelia Capitolina, 2000lerin Azerbaycan filmleri listesi, Zoli Ádok, Selahaddin Eyyubi, Viranşehir, Jiaodaruisun Stadyumu, Güvenoyu, Aegyptopithecus zeuxis, Güzlek, Viranşehir, Erinome, Tekke, Viranşehir, Poppy Playtime, Franco Zeffirelli, Turhan Çömez, Aegyptocetus, Hronsek ahşap eklem kilisesi, İngiliz Somalilandının İtalyanlarca işgali, Sakalar, Viranşehir, Antik Romada cinsellik, Defterdar, Viranşehir, 2021 Fransa Bisiklet Turu, Çamurlu, Viranşehir, İnsan duyuları, Allosauroid, AdwCleaner, Çayırgülü, Atatürk, Viranşehir, Patates kızartması, Bakır, Dinçer, Viranşehir, Nokia 3650, Eğirdir Gölü, Bahçelievler, Viranşehir, Tiftik keçisi, Andrey Rıbakou, Ayaklı, Viranşehir, Yılı bilinmeyen Azerbaycan filmleri listesi, Romania, Bireysel psikoloji, 7.62x39 mm,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,