Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir?

Fotograf Nedir?

Fotograf Nedir?, Fotograf Nerededir?, Fotograf Hakkında Bilgi?, Fotograf Analizi? Fotograf ilgili Fotograf ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fotograf ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fotograf Ne Anlama Gelir Fotograf Anlamı Fotograf Nedir Fotograf Ne Anlam Taşır Fotograf Neye İşarettir Fotograf Tabiri Fotograf Yorumu 

Fotograf Kelimesi

Lütfen Fotograf Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fotograf İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fotograf Kelimesinin Anlamı? Fotograf Ne Demek? ,Fotograf Ne Demektir? Fotograf Ne Demektir? Fotograf Analizi? , Fotograf Anlamı Nedir?,Fotograf Ne Demektir? , Fotograf Açıklaması Nedir? ,Fotograf Cevabı Nedir?,Fotograf Kelimesinin Anlamı?,Fotograf Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fotograf Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fotograf Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fotograf Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fotograf Kelimesinin Anlamı Nedir? Fotograf Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fotograf Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fotograf Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fotograf - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fotograf

Fotograf Nedir? Fotograf Ne demek? , Fotograf Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fotograf Kelimesinin Anlamı? Fotograf Ne Demek? Fotograf Ne Demektir? ,Fotograf Analizi? Fotograf Anlamı Nedir? Fotograf Ne Demektir?, Fotograf Açıklaması Nedir? , Fotograf Cevabı Nedir? , Fotograf Kelimesinin Anlamı?






Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir?

Fotoğraf

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Fotograf sayfasından yönlendirildi)
Fotoğraf makinesi
Değişik fotoğraf makineleri

Fotoğraf (Eski Yunanca Yunancaφῶς (fos), Yunancaφωτός (fotos)), “ışık (gök cisimlerinin)“, “aydınlık“ ve Yunancaγράφειν (grafein), “çizmek“, “kazımak“, “resim yapmak“, "yazmak" kelimeleri birleştirilerek türetilmiş bir isimdir. Kelime anlamı, ışık yardımı ile iz bırakmaktır. Osmanlı döneminde fotoğraftan bahsedilirken ilk olarak "ateş yazması" şeklinde bir tanımla adlandırıldığı belirtilmektedir.[1][2] Halk dilinde fotoğraf anlamında kılık sözcüğü tespit edilmiştir.[3] Fotoğraf anlamında yaygın bir kullanımı bulunmamakla birlikte yaçın sözcüğü de mevcuttur.[4][5][6][7][8] Fotoğraf, cisimlerden yansıyan elektromanyetik radyasyonun toplanıp odaklanmasıyla oluşturulur. En yaygın rastlanan fotoğraflar insan gözünün görebileceği kalıcı görüntüler meydana getiren dalga boylarıyla olan fotoğraflardır.

Fotoğrafta en önemli unsur ışıktır. Işık üzerine vurduğu nesneleri görülebilir kıldığı gibi, fotoğraf oluşumunu da sağlar. Bu yüzden fotoğrafı çekecek makinedeki objektif de önem arz etmektedir. Objektifin diyafram değeri ne kadar küçükse içeriye giren ışık miktarı da o kadar çok olacağından fotoğraf çekiminde daha yüksek enstantaneler kullanılabilecektir. Diyafram'ın 1, olması objektife gelen ışığın tamamının sensöre düşmesidir. Üst düzey lenslerin diyafram değerleri genel olarak 1.4 derecesinden itibaren başlamaktadır.

Fotoğrafın çekilebilmesi için ışık şarttır. Işık herhangi bir kaynaktan cisme gelir. Cisimden yansıyan ışık bir algılayıcıya yani göze ya da filme ya da sensöre geldiği zaman görünür olur ve renkleri konusunda bilgi verir. Cisimlerin renkleri üzerine gelen ışığın ışık ısısı ve ne kadarını absorbe edip ne kadarını hangi dalga boyunda yansıttığına göre algılanır. Örneğin beyaz duvar sarı ışık ile aydınlatıldığında sarı, mavi ışık ile aydınlatıldığında ise mavi renk olarak görünür. Ancak kırmızı renkli cisim yeşil ışık ile aydınlatıldığında siyah gözükebilir.

Objektifler ilk kamera sayılan camera obscuradan bu yana gelişme göstererek optik kusurları neredeyse tamamen giderilmiş hale gelmişlerdir. Geniş açı, normal odaklı ve tele objektif olarak kabaca 3 gruba toplanabilir. Aynı zamanda sabit odaklı ve değiştirilebilir odaklı(zoom) objektifler olarak iki ayrı grupta da toplanabilir.

Çoğu fotoğraf, ışığı fotoğraf filmine, CCD’ye ya da CMOS görüntü algılayıcısına odaklayan fotoğraf makinesiyle çekilir. Nesneler ışığa duyarlı kağıdın yerleştirilip, ışığa maruz bırakılarak (fotogram) ya da bir tarayıcının üzerine konularak da fotoğraf elde edilebilir. İyi fotoğrafın ne olduğu her zaman tartışma konusu olmuştur.

Dijital fotoğraf bilgisayar ortamında çeşitli dosya formatlarından oluşur. Bu formatlardan en popüler olanı sıkıştırılmış JPEG'dir. Diğer formatlar ise TIFF ve RAW formatlarıdır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihin bilinen ilk fotoğrafı, 1826 veya 1827. (Pencereden Le Gras'a bakış) Fotoğrafı çeken Nicéphore Niepce manzaranın fotoğraf levhası üzerinde belirmesi için 8 saat beklemişti.[9]
Temple Bulvarı'nın Louis Daguerre tarafından 1838'in sonlarında ya da 1839'un başlarında çekilen bu fotoğrafı, bir insana ait ilk fotoğraftır. Kalabalık bir sokağın fotoğrafı olmakla birlikte çekim süresi 10 dakikadan fazla olduğundan, trafiğin akışı fotoğrafta görünmek için fazla hızlı kalmıştır. Tek istisna, ayakkabılarını fotoğrafta görünecek kadar uzun süre cilalatan sol alt köşedeki adamdır.

Görüntüyü görünür kılma kimyasal bazı işlemler gerektirir. "Gümüş ışıkla etkileştiğinde kararır" bilgisinden doğan sonuçları karanlık kutu (Camera Obscura) ile aynı anda, ilk kez deneyen Thomas Wedgwood'un kuramsal çıkarımları doğrudur. Ancak denemelerindeki ışıklama süresinin çok uzun olması, oluşan görüntüdeki kararmayı durduramaması, üstelik oldukça genç sayılacak yaştaki ölümü 1840'ta, Sir John Herscel'in Yunancada türeterek "ışıkla yazmak" anlamında adlandırdığı "fotoğraf"ın mucidi olmasını engeller. Fransa'dan Joseph Nicéphore Niépce, Louis Jacques Mande Daguerre, Hippolyte Bayard ve İngiltere'den William Henry Fox Talbot bu başarıya ulaşırlar. 1826 veya 1827'de Joseph Nicéphore Niépce ışığa duyarlı bir levha üzerinde, kalıcı görüntüler elde etmeyi başarır. Niépce'in görüntüsü sekiz saat boyunca ışıklanır. 1829'da benzer çalışmalar yapan Louis-Jacques-Mande Daguerre'la ortaklık kurar. Niépce, çalışmaları bir yönteme dönüşemeden vefat eder. 1835 yılına gelindiğinde, bir gün Daguerre ışıklanmış bir levhayı içinde kimyasalların bulunduğu bir kaba yanlışlıkla koyar. Birkaç gün sonra levhayı fark ettiğinde, elde ettiği sonuçtan kendi adını vereceği yöntemi bulur. "Daguerrotype" adını verdiği bu buluş, 1839'de Fransız Bilimler Akademisi'nce resmileştirilir.

Bu gelişme, halk arasında ilgi uyanmasına ve fotoğrafın yaygınlaşmasına yarar. Ayna görüntüsünün tersinin elde edildiği bu yöntemde; bir gümüş levha, iyot buharına tutulur, yüzeyinde gümüş iyodürden oluşan bir tabaka elde edilir, bu yüzey, karanlık kutu yeterince ışıklandıktan sonra cıva buharıyla yıkanır. Benzer çalışmaları İngiltere'de sürdüren William Henry Fox Talbot 1839'da karanlık kutu ile edinilen ilk kalıcı görüntüyü kendisinin bulduğunu ileri sürse de ilgi ve kabul görmedi. Çalışmalarını sonraki yıllarda da sürdüren Talbot negatif/pozitif işlemlerini içeren "Calotype" adını verdiği yönteminde; gümüş tuzlarına batırılmış bir kâğıt kullanarak elde edilen negatif görüntülerden, yine aynı teknikle hazırlanmış kâğıtlara istenilen sayıda pozitif fotoğraf basmayı başarır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ A. H. Bülbül, Fotoğraf ve Kartpostallarla Süleymaniye Külliyesi
  2. ^ Orhan Koloğlu, Osmanlı Döneminde Basın Teknikleri ve Araçları
  3. ^ TDK Derleme Sözlüğü
  4. ^ Pamukkale Üniversitesi İngilizce Sözlük
  5. ^ Eş ve Yakın Anlamlı Kelimeler Sözlüğü
  6. ^ Bulmaca Sözlüğü
  7. ^ Hani Astolin (2019), Türk'ün Gizlenen Bilgisini Arayan Türk, s. 728: yaçın/fotoğraf negatifliğinin olmamış, bitmemiş, tamamlanmamış (...)
  8. ^ N. Poppe, Altayca ve Ana Türkçe (çev. Emine Yılmaz) makalesinde yaçın sözcüğünün şimşek anlamında olduğu belirtilmektedir.
  9. ^ Sunay, Çağlar, Mars'a Nasıl Giderim?, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, s. 96

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Nedir? :Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? ile ilgili Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Ne Demektir? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Açıklaması Nedir? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Cevabı Nedir? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Açıklaması? :Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Gerçek mi? :Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? ile ilgili Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Hakkında? :Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? ile ilgili Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fotograf nedir?, Fotograf anlamı nedir?, Fotograf ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Migalovo Hava Üssü, Jill Ker Conway, Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde, Genbox Family History, Laure de La Raudière, Ağdere Rayonu, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, Pensilvanya Kolonisi, Türkiye biteyi, Apocynaceae, La Línea de la Concepción, Flo Rida, Toplumsal hareket teorisi, Mario Pašalić, Parayas Havalimanı, Maria de Lurdes Mutola, Göz Hastalıkları, Luis Enrique (futbolcu), Kurbağalama, Abaza isyanları, Ladoga Gölü, Samedan Havalimanı, Pietro Tacchini, Harry Osborn, Batı Nil virüsü, Boluspor, Gaiety Theatre, Cinius Yayınları, Merovenj sanatı, 1976 ABD başkanlık seçimleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oskarı, Barnoldswick, Londra Konferansı (1921), Nature (dergi), Oskemen Havalimanı, Oricola, Vatikan Müzesi, Dubai Tour, Kırmızı liste, Dōgo Onsen, Sidur, Wu Minxia, 1952 Mısır askerî darbesi, Darya Çultsova, Lepeta, Vakhş Nehri, Limburg, Harry Novillo, Rasmus Rask, Vicente Aranda, 45 Eridani, Fevzi Çakmak, Solanum candolleanum, Emmanuel Mayuka, Bir Endülüs Köpeği, Narin Nehri, PGE Arena Gdańsk, Küçük bira fabrikası, Dubniyum, Hilmi Kiremitçi, İsmail Paşa, Henry Cavendish, Kayıp Onyıl (Japonya), Arkalyk Havalimanı, Narın, Kırgızistan, Japon ekonomik mucizesi, NGC 5115, Sekigahara Muharebesi, Docs.com, Denise Nickerson, Halil Başol, Harry Lloyd, Tsushima, Nagasaki, Ronald Fisher, Hodinka Havalimanı, Jim Bouton, Caught in a Moment, Isabella (Angoulême), Enrique Granados, Dušan Tadić, Kevin Thomson, Fanny Biascamano, Vitellius, Paul Lazarsfeld, Balinalar, Harry Kewell, UEFA Süper Kupası maçları listesi, Vladimir Vernadsky, Rochefort, Belçika, Gemisavar füzesi, Ahılkelek Sancağı, Dazimon Muharebesi, Ciminà, Isaac Berger, Waseda Üniversitesi, Léo Schwechlen, Genpei Savaşı, Hocalı soykırımı anıtları ve eserleri, İşe alım, Yahudiler, 731. Birim,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,