Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir?

Fes (başlık) Nedir?

Fes (başlık) Nedir?, Fes (başlık) Nerededir?, Fes (başlık) Hakkında Bilgi?, Fes (başlık) Analizi? Fes (başlık) ilgili Fes (başlık) ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fes (başlık) ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fes (başlık) Ne Anlama Gelir Fes (başlık) Anlamı Fes (başlık) Nedir Fes (başlık) Ne Anlam Taşır Fes (başlık) Neye İşarettir Fes (başlık) Tabiri Fes (başlık) Yorumu 

Fes (başlık) Kelimesi

Lütfen Fes (başlık) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fes (başlık) İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı? Fes (başlık) Ne Demek? ,Fes (başlık) Ne Demektir? Fes (başlık) Ne Demektir? Fes (başlık) Analizi? , Fes (başlık) Anlamı Nedir?,Fes (başlık) Ne Demektir? , Fes (başlık) Açıklaması Nedir? ,Fes (başlık) Cevabı Nedir?,Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı?,Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fes (başlık) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Nedir? Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fes (başlık) Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fes (başlık) - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fes (başlık)

Fes (başlık) Nedir? Fes (başlık) Ne demek? , Fes (başlık) Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı? Fes (başlık) Ne Demek? Fes (başlık) Ne Demektir? ,Fes (başlık) Analizi? Fes (başlık) Anlamı Nedir? Fes (başlık) Ne Demektir?, Fes (başlık) Açıklaması Nedir? , Fes (başlık) Cevabı Nedir? , Fes (başlık) Kelimesinin Anlamı?






Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir?

Fes (başlık)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Keçeden yapılma, kara püsküllü al bir fes

Fes, tepesi düz, genellikle al, püsküllü, silindirik başlık. İsmini başlıca üretim merkezi olan Fas'ın Fes şehrinden alır. Başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere birçok Müslüman ülkede kullanılagelmiştir.[1] Yaygın olarak kullanılan al rengini kızılcık boyasından alır. Bununla birlikte hemen hemen her renkte ve desende fes üretilmektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Pierre Peytier'in teftiş esnasındaki Yunan askerlerini betimlediği bir eseri (1830)
David Ben-Gurion ve Yitzhak Ben-Zvi
13. SS Waffen Dağ Tümeni "Handschar"a bağlı Boşnak askerler

Sultan II. Mahmut döneminde Osmanlı sarayında Avrupalı gibi giyinme modası baş gösterdi. Daha sonra bu moda ilim adamlarına ve halka yayıldı ancak Avrupa usulü şapkaların namaz kılarken zorluk çıkarmaları, sipersiz bir şapka kullanımını gerekli kıldı. Serasker ve Kaptan-ı Derya Koca Hüsrev Paşa'nın Akdeniz seferinden dönüşünde Fas'tan getirdiği feslerin kalyoncu askerlerine giydirilmesiyle benimsenen fes, Sultan Mahmud'un fermanı üzerine imparatorluğun resmi şapkası oldu. 1840'lardan itibaren süvari ve topçu hariç, Osmanlı askerlerinin üniformasının bir parçası haline geldi. Arnavut askerleri beyaz fes takıyorlardı.

1829'dan 1925'e kadar kullanılan fesi Tanzimat döneminde İstanbul'da sivil ve asker bütün görevliler giymiş, sarık yalnız bilginler ve din adamları tarafından kullanılmıştır. Taşrada, sarık tercih ediliyordu, bu sebeple halk, fesli ve sarıklı olmak üzere ikiye ayrılmıştı. Fesin yüzyıllar boyu kullanılan sarığın yerini alması önemli bir yenilik olmuştu, bu yüzden imparatorlukta lehte ve aleyhte birçok görüş ileri sürüldü. Fes için ayrı bir bakanlık kuruldu, yayımlanan fes nizamnamesi ile fesin nerelerde giyileceği, kimlerin ne tür fes kullanacağı belirlendi. İstanbul'da Defterdar'da bir fabrika kurularak fes yapımına başlandı. Zamanla fes imparatorluğun her köşesinde yaygınlaştı.

TBMM 25 Kasım 1925'te Şapka Kanunu'nu çıkardı ve fes, sarık ve benzeri başlıklar yasaklandı. 671. Kanunun 1. maddesi şöyledir: (Madde 1) Türkiye Büyük Millet Meclisi azaları ile idare-i umumiye ve hususiye ve mahalliyeye ve bilümum müessesata mensup memurin ve müstahdemin Türk milletinin iktisâ etmiş olduğu şapkayı giymek mecburiyetindedir. Türkiye halkının da umumi serpuşu şapka olup buna münafi bir itiyadın devamını hükûmet meneder.

Bu yasaya göre TBMM üyeleri ve memurların şapka giymesi zorunlu hale getirilmiş, halkın sarık ve fes giymesi yasaklanmıştır. Sarığın yalnız din görevlileri ve din alimleri tarafından kullanılmasına izin verilmiştir.

Dünyada fes[değiştir | kaynağı değiştir]

Fes, geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun parçası olan ülkelerde, birçok Müslüman ülkede, bazı Afrika ülkelerinde, Hindistan ve Pakistan'da yaygın olarak kullanılmıştır. Günümüzde kullanımı oldukça azalmıştır. Pakistan'da fes, Hilâfet yanlılığının göstergesidir. Pakistanlı politikacı Navabzade Nasrullah Han, 2003'teki ölümüne dek fesini çıkarmamıştır.

Popüler kültürde fes[değiştir | kaynağı değiştir]

Mason Shrine (veya "Shriners") cemiyetinin üyeleri Los Angeles'ta dans ediyor (1925)

Fes, Osmanlı İmparatorluğu'nda yaygın olarak kullanılması nedeniyle Avrupa ve Amerika'da Doğululuk ve geri kalmışlıkla özdeşleştirilmiştir.[2] Günümüzde dahi birçok Batılı, Türkiye'de yaygın olarak fes takıldığı kanısındadır. Bunda fesin; diğer tüm Osmanlı, İslam ve Orta Doğu kültürel elementleri ile birlikte (lale, nargile, semaver, halı, deve, dervişlik vs.) Türkiye'nin yurt dışındaki turistik tanıtım çalışmalarında yer alması etkili olabilir.

Karayiplerde bulunan Turks ve Caicos Adalarına adını vermiştir.

Batı'da bazı karikatür ve parodilerde fes tembelliğin ve rahatına düşkünlüğün göstergesi olarak kullanılır. Bunun nedeni 19. yüzyılda fes takılan coğrafyada görev yapan, İngiliz aristokrat, asker ve devlet adamlarının, gayriresmî akşam eğlencelerinde ve istirahat zamanlarında yerel halka uyarak fes takmış olmalarıdır.

Galli meşhur komedyen Tommy Cooper, 'püskülü öne gelecek şekilde ters taktığı fesi' ile meşhurdur. Askerliğini Orta Doğu'da yapmış olan Cooper, Mısır'daki bir sihirbazlık gösterisi esnasında şapkasını kaybedince, garsonlardan birinin fesini ödünç almıştır. İzleyicilerin çok hoşuna gittiğini görünce fesini o günden sonra sürekli kullanmıştır.

İngiltere'nin Doctor Who adlı popüler bilimkurgu dizisinde 11. Doktor en az üç defa fes giymiştir. Fes hakkında "Artık bir fes giyiyorum. Fesler havalıdır." demiştir.

Esrarengiz Kasaba çizgi filmindeki Stan Amca üstünde ay resmi bulunan bir fes giyer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2020. 
  2. ^ Deringil, Selim (January 1993). "The Invention of Tradition as Public Image in the Late Ottoman Empire, 1808 to 1908". Comparative Studies in Society and History. 35 (1): 9. doi:10.1017/S0010417500018247. 

Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Nedir? :Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? ile ilgili Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Ne Demektir? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Açıklaması Nedir? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Cevabı Nedir? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Açıklaması? :Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Gerçek mi? :Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? ile ilgili Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Hakkında? :Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? ile ilgili Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fes (başlık) nedir?, Fes (başlık) anlamı nedir?, Fes (başlık) ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
William Blake, İstanbul Havacılık Müzesi, İstanbul Film Festivali, Salvia qimenensis, Barış Manço, Mangog, Zoli Ádok, Adolphson Gözlemevi, Otto Struve, Salvia roemeriana, Modern Yunanca, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Salvia semiatrata, Osmaniye milletvekilleri listesi, Salvia sonomensis, Salvia somalensis, Sallar, Ergani, Küresel Sınır Stratotip Kesiti ve Noktası, Salvia thomasiana, Copa Libertadores de América, İsrail başbakanları listesi, Salvia tiliifolia, Sağlık hukuku, DJ Bobo, Zeki Yıldırım, Opel, Örnek uzay, Melina Matsoukas, Suriye Devleti, Davranışsal modernite, İsmet Yıldırım, Kylie Minogue konser turneleri listesi, Land Rover Discovery Sport, Karşıyaka, Haliliye, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Harf, Karın boşluğu, Pumpuang Duangjan, İsmail Sıtkı Erboy, Luis Alva Castro, Sabataycılık, Salvia wagneriana, Roskovec, Salvia apiana, Tsugutoshi Oishi, Salvia amissa, İsmaililik, Batı Malezya, Taylor Wang, Salvia aurita, APOP Kinyras, Salvia aspera, Azygia, Salvia azurea, Washington University in St. Louis, İslam Altın Çağı, Marwin Hitz, San Donato Val di Comino, İskenderiye Limanı, Settimo Vittone, Neophrissospongia, Kız oyuncakları, Pa Dibba, Sara Canning, Balbinus, İsimsiz Kahraman Anıtı, Pseudacrotoxa, Monika Kuszyńska, Güven Partisi, Seamus Finnigan, Band Candy, Ryan Fredericks, Salvia cynica, Bisiklet Hırsızları, İnkılap, Ümraniye, Samuel Clarke, Salvia darcyi, Salvia dorrii, Salvia henryi, Salvia indica, İmparatorluk birimleri, Emet, Salvia littae, Salvia lobbii, halfrek, Otford, İmdb, IMDB, Süryani, Fuzhou, Uzakdoğu Uluslararası Askerî Ceza Mahkemesi, Procatopodinae, The Magic Bullet, İkinci Enternasyonalin Çöküşü, Limnactinia, 2022 Kış Olimpiyatlarında biatlon, İjevsk Havalimanı, Clocks, Teucrium jolyi, Grimm,
Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?,