Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir?

Fay Nedir?

Fay Nedir?, Fay Nerededir?, Fay Hakkında Bilgi?, Fay Analizi? Fay ilgili Fay ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Fay ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Fay Ne Anlama Gelir Fay Anlamı Fay Nedir Fay Ne Anlam Taşır Fay Neye İşarettir Fay Tabiri Fay Yorumu 

Fay Kelimesi

Lütfen Fay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Fay İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Fay Kelimesinin Anlamı? Fay Ne Demek? ,Fay Ne Demektir? Fay Ne Demektir? Fay Analizi? , Fay Anlamı Nedir?,Fay Ne Demektir? , Fay Açıklaması Nedir? ,Fay Cevabı Nedir?,Fay Kelimesinin Anlamı?,Fay Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Fay Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Fay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Fay Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Fay Kelimesinin Anlamı Nedir? Fay Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Fay Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Fay Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Fay - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Fay

Fay Nedir? Fay Ne demek? , Fay Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Fay Kelimesinin Anlamı? Fay Ne Demek? Fay Ne Demektir? ,Fay Analizi? Fay Anlamı Nedir? Fay Ne Demektir?, Fay Açıklaması Nedir? , Fay Cevabı Nedir? , Fay Kelimesinin Anlamı?






Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir?

Fay

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fay ya da kırık, iki kıta sahanlığının birbirlerine sürtünerek zıt yönlerde hareketleri sonucu oluşan yapıya verilen isimdir. Kırıkların uzunlukları boyunca jeolojik tabakalar iki ayrı blok halinde yer değiştirir. Buradaki "kırık" terimi çatlaklarla karıştırılmamalıdır. Zira çatlaklarda kırılma yüzeyleri boyunca bir yer değiştirme, bir kayma söz konusu değildir. Bir çatlağın fay olabilmesi için fay aynası, tavan ve taban blokları ve atıma gerek vardır.

Fayların ortak özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Faylarda kayma hareketi bir düzlem boyunca oluşmaktadır. Bu düzleme fay düzlemi (= kırık aynası) adı verilir. Bu düzlem üzerinde sürtünme sebebiyle kayma çizikleri (kırık çizikleri) bulunur. Bu kırık çizikleri bize kaymanın doğrultusunu bulmamıza yardımcı olur.

Faylar da tabakalar gibi birer düzlemsel yapı elemanıdırlar. Dolayısıyla fayların da doğrultuları ve eğimleri vardır. Fay düzlemleri iki bloğu birbirinden ayırır. Bu iki blok, fay düzlemi üzerinde birbirine nazaran hareket ederler. Bu bloklardan fay düzleminin üzerinde bulunan bloğa tavan bloğu, fay düzleminin altında bulunan bloğa ise taban bloğu adı verilir.

Fay tipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Fay terimi kayaçlarda gözle görülecek kadar kayma hareketi gösteren kırıklara verilen genel bir isimdir. Kayaçlar bu kırıklar boyunca koparak birbirinden ayrılırlar. Genel bir tanımlama ile kayaçların bir düzlem boyunca gözle görülecek derecede kayma göstermesi olayına faylanma, bu olay sonucu meydana gelen şekle Fay denir. Faylanma olayı sonucu çoğunlukla birbirine paralel bir veya birkaç kayma düzlemi meydana gelebilir veya fay zonlarındaki kayaçlar kırılıp parçalanabilir. Faylar ve çatlaklar mekanik bakımdan birbirlerine benzeseler de, çatlaklarda genellikle kırılma düzlemleri boyunca yanlara doğru bir açılma olmasına karşılık Faylarda ise kırılma düzlemine paralel olarak ve değişik yönlere doğru bir kayma hareketi söz konusu olmaktadır.

Eğim atımlı faylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğim atımlı faylarda hareket fay düzleminin eğimi boyunca aşağıya ve yukarıya doğru meydana gelir.

Normal faylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu faylarda tavan bloğu fay düzlemi üzerinde aşağıya doğru hareket eder, bu suretle iki blok birbirlerinden uzaklaşır. Blokların fay düzlemi üzerinde yapmış olduğu bu hareketler oransal hareketlerdir. Blokların hangisinin hareket ettiğini saptamak imkânsızdır. Bu nedenle bu tür faylarda sadece blokların birbirine nazaran yaptığı kaymalar göz önüne alınır. Bu faylar çok kısa olabildiği gibi kilometrelerce uzunluğa da erişebilir. Fay düzleminin eğimi değişken olup 0 ile 90 derece arasında herhangi değerde olabilir. Çoğunlukla 45 dereceden büyüktür.

Eğim atımlı, normal ve ters faylar.

Ters faylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür faylarda, tavan bloğu fay düzlemi üzerinde yukarıya doğru veya taban bloğu fay düzlemi üzerinde aşağıya doğru hareket etmiştir. Bu suretle iki blok birbirine yaklaşır veya biri diğerinin üzerine abanır. Eğim atımlı ters faylar çok kısa olabildiği gibi kilometrelerce uzunluğa da erişebilir. Tıpkı normal faylarda olduğu gibi, fay düzleminin eğimi 0 ile 90 derece arasında herhangi bir değerde olabilir, ancak genellikle 35 ile 75 derece arasında değişir. Bazı hallerde eğim 0 ile 35 derece arasında olabilir ve bu takdirde bindirme fayları veya şaryajlar söz konusu olmaktadır. Şaryaj veya bindirme fayları, gerek saha çalışmalarında ve gerekse jeolojik harita yapımlarında sıklıkla karşılaşılan büyük jeolojik yapı çeşitleridir. Büyük kayaç kütleleri uzun mesafeler boyunca yer değiştirir. Bu tür faylardan eğim dereceleri 0 ile 10 derece arasında olan bindirme faylarına Nap fayı veya Örtü fayı adı verilmektedir.

Doğrultu atımlı faylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu tür faylar, fay düzleminin her iki yanında bulunan blokların fay düzleminin doğrultusu boyunca kaymaları sonucu meydana gelir. Doğrultu atımlı faylar kayma hareketinin yönüne göre ikiye ayrılır; sağ yönlü atımlı faylar ve sol yönlü atımlı faylar.

Doğrultu atımlı faylar

Doğrultu atımlı faylarda her iki blok yatay istikamette birbirinden uzaklaşır. Bunların sağ yönlü mü yoksa sola yönlü mü olduğunu anlamak için blokların hareket yönlerine bakmamız gerekir. Doğrultu atımlı faylar, sıkışmalı, kıvrılmalı ve bindirmeli bölgelerin tipik yapılarındandır. Çoğunlukla büyük basınç kuvvetlerine uğrayan bölgelerin son dönemlerinde ortaya çıkar; dolayısıyla büyük dağ oluşum olayları ile yakın ilişkilidir.[1]

Oblik atımlı faylar[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğada gerilmelerin yönü, kayaçlarda oluşan kırılmaların doğrultusu ile aynı olmadığından, gerilme sonucu oluşan faylar da genellikle tek bir yöne atım göstermez. Bu durum, fayların hemen tamamında değişik miktarlarda gözlenen ikincil nitelikli ve farklı yönlerde gelişen atımların oluşmasını sağlar. Ana hareket yönüne ek olarak ikincil harekete sahip olan bu tür faylara oblik atımlı faylar denir.

Oblik atımlı fay

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [Prf.Dr. M. Erkan Karaman Yapısal Jeoloji ve Uygulamaları kitabı].

Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Nedir? :Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? ile ilgili Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Ne Demektir? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Açıklaması Nedir? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Cevabı Nedir? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Açıklaması? :Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Gerçek mi? :Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? ile ilgili Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Hakkında? :Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? ile ilgili Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? burada bulabilirsiniz. Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Fay nedir?, Fay anlamı nedir?, Fay ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çakırağa Konağı, Oğuz Türkleri, 2018 Japonya Kadınlar Açık, 1689 Haklar Beyannamesi, 1914 Ronde van Vlaanderen, Lionel Messi, D 757, Sosyalist kardeşlik öpücüğü, Tonyukuk Yazıtı, Çamlıbel, Pozantı, Tanrım, Bu Ölümcül Aşktan Kurtulmama Yardım Et, Rum Vadisi Koruma Alanı, Israrlı takip, Poropuntius, Okeanos, Nürnberg Mahkemeleri, Muratbey, Kaynaşlı, Die Freude reget sich, BWV 36b, Kavmî Terane, Walter Kannemann, Plastik, Ksenon, Ben R. Mottelson, Hurriler, Pennsylvania Academy of the Fine Arts, Chungking Ekspresi, Claude Renoir, Minho, Büyük Komor, Marcos Danilo Padilha, V. Antiohos, Héctor Cúper, Yves Jégo, Lukas Lerager, French Grand Prix, Arike Ogunbowale, Palabıyık Yusuf Paşa, Uçlar, İsmail Abdüllatif, Bibimbap, Yozgatta 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Cascais, Bağcılar, Astragalus paysonii, Afrikalı Konstantin, Kazak pasaportu, Trujillo (eyalet), Kadınların oy hakkının zaman çizelgesi, Hotakîler, Negaprion, Savaş Esen, Litvanyada İslam, 1911 Arnavut İsyanı, Kaskelen Nehri, Harry Potter evreni, Pachystruthio transcaucasicus, Sphingobium, Carlos Tevez, Harvey Korman, Daniel Radcliffe, institut français, Lea Vergine, Amonyum kromat, Institut français, Görsel agnozi, Spud Webb, Gizli cemiyet, Veri kayıt ortamı, Aydın Adnan Sezgin, Kırım Platformu, Transfeminizm, Garbikaraağaç, Collelongo, Gümüşali, Muş, Çağlar Birinci, Cemil Paşa Konağı, Rüstempaşa, Sapanca, Sala Polivalentă, 2016 UCI Dünya Turu, D 505, Sarıasmagiller, Christopher Marlowe, Görüş alanı, 2019 Macaristan Kadınlar Açık, Moğolca, Heliopolisli Kallinikos, Bandai Namco, HRT Formula 1 Team, Hibrit rejim, Karadağ pasaportu, Düşler Tarlası, Vincetoxicum scandens, Yasin Özdenak, Çakır, Erbaa, Dingolfing, Triklorosilan, Almanyanın yeni eyaletleri, Çakır, Acıpayam, Herder, Magmatik,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,