Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir?

Entelektüel Nedir?

Entelektüel Nedir?, Entelektüel Nerededir?, Entelektüel Hakkında Bilgi?, Entelektüel Analizi? Entelektüel ilgili Entelektüel ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Entelektüel ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Entelektüel Ne Anlama Gelir Entelektüel Anlamı Entelektüel Nedir Entelektüel Ne Anlam Taşır Entelektüel Neye İşarettir Entelektüel Tabiri Entelektüel Yorumu 

Entelektüel Kelimesi

Lütfen Entelektüel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Entelektüel İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Entelektüel Kelimesinin Anlamı? Entelektüel Ne Demek? ,Entelektüel Ne Demektir? Entelektüel Ne Demektir? Entelektüel Analizi? , Entelektüel Anlamı Nedir?,Entelektüel Ne Demektir? , Entelektüel Açıklaması Nedir? ,Entelektüel Cevabı Nedir?,Entelektüel Kelimesinin Anlamı?,Entelektüel Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Entelektüel Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Entelektüel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Entelektüel Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Entelektüel Kelimesinin Anlamı Nedir? Entelektüel Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Entelektüel Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Entelektüel Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Entelektüel - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Entelektüel

Entelektüel Nedir? Entelektüel Ne demek? , Entelektüel Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Entelektüel Kelimesinin Anlamı? Entelektüel Ne Demek? Entelektüel Ne Demektir? ,Entelektüel Analizi? Entelektüel Anlamı Nedir? Entelektüel Ne Demektir?, Entelektüel Açıklaması Nedir? , Entelektüel Cevabı Nedir? , Entelektüel Kelimesinin Anlamı?






Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir?

Entelektüel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rotterdamlı Erasmus, zamanının önde gelen entelektüellerinden biriydi.

Entelektüel, aydın ya da münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da kişisel amaçlarına erişmekte kullanan kişi. Entelektüel kelimesinin kökeni Latince intellectus (anlamak) sözcüğüne dayanır[1] ve günümüzde genellikle şu anlamlardan birinde kullanılır:

  • Kapsamlı bilgi ve birikim gerektiren soyut konularla derinlemesine ilgilenen kişi.
  • Mesleği, mal ve hizmet üreten diğer meslek gruplarından farklı olarak, fikir ve bilgi üretmek ve/veya yaymak olan kişi (akademisyenler, bilim insanları vb).[2]
  • Kültür ve sanat konularında uzman kabul edilen, bu konulardaki bilgisi birikimi kültürel bir otorite olmasına olanak sağlayan ve toplum karşısında çeşitli konularda değerlendirmeler yapan kişi.

Geçmişte tahsilli, bilgili kişiye münevver denirdi. Daha sonraları aydın sözcüğü "kültürlü, okumuş, görgülü, ileri düşünceli (kimse)" anlamında kullanılmaya başlandı.[3]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk toplumlarda şefler, şamanlar, din adamları, filozoflar; düşünüş, bilgi ve kavrayış önderleri oldular. Ancak Rönesans'tan günümüze filozoflar, bilim insanları, sanatçılar,Ansiklopedistler bilgi ile toplumları değişime uğratabilmişlerdir. Buna rağmen ilk entelektüelden, Platon'dan Aristo'dan bu yana güneş altında yeni bir şey yoktur. Terim entelijensiya şeklinde geniş çapta fikir dünyası kişilerini tanımlamada kullanılmaktadır. 19. yüzyılda Rusya ve Polonya'daki önder anlamı eskimiştir.

Entelektüel; yazı bulunmadan önce pagan toplumlarda bilinen bütün bilgilerin aktarıcısı konumundaki kişiler olarak ortaya çıkarlar. Genelde felsefi anlamda doğa/insan yabancılaşması süreci üzerine makro bazda bilgi birikimi olan kişilerdir. Burada dikkatten kaçmaması gereken "ulus" kavramının oluştuğu 1789 yılından yaklaşık bir yüz yıl öncesine kadar sadece hümanistik değer yargıları ve doğa bilimlerin ile güncel problemlerin çözümünde gereksinim duyulan her veriye üst düzeyde ulaşabilmek için yeterli beyin gelişimine sahip olan kişidir. "Bütün düşünceleri ve ürettiği verilerde hiçbir ırk (etnisite) / grup veya tam doğru deyimle insan topluluğu kategorisi çıkarları doğrultusunda duruşu olmayan" olarak da tanımlanabilir.

Günümüzde, bütün dinler ve uluslar ile etnisiteler karşısında "seküler" (hepsine bilge insan kimliği ile eşit mesafede) duruşu olan her konuda "veri/bilgi"nin nerede olduğunu bilen ve süratle ulaşabilen bu kimliği ile ham bilgiyi uluslarüstü kullanılabilir veri haline getirip makro bazda insanlığın kullanımına açan kişidir.

Ulus ve "ulus devlet" kavramlarının ortaya çıkmasından sonra entelektüel tanımı ile aydın tanımı karıştırılmaya başlanmıştır. Aydın; genelde "kendine göre doğru savlar için bilgi/veri toplayan" kişidir ve bu bağlamda çok okumuş bir insandır. Bilgisini İnsanlık için değil güncel "ulus/etnisite" aidiyeti amaçlı kullanan kişidir.

Osmanlı'da ulemalar (alimler) bilgiyi kuran, taşıyan, egemen hale getiren bir sınıftı. Cumhuriyet'te ise Türk aydınlanmasının aydınları ortaya çıktı. Fikir dünyasına ait bu tanım iki tip aydın üretti: Ruhban, gelenekçi entelektüel ve laik, yenilikçi entelektüel. Her ikisinde de İlk Çağ'dan kalma misyonculuk, yani cahil kitleyi bilgili etme tavrı görüldü. Kavramın öznesi Yeni Çağ'da bilginin bireyselleşmesi ve spekülatiften aksiyona geçmesiyle bir sınıfın, bir ideolojinin temsilcisi olarak yerleşti. Siyasi iktidarın karşısında oldu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "intellectual." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  2. ^ Sowell, Thomas (1980). Knowledge and Decisions. Basic Books.
  3. ^ "aydın, entelektüel, münevver" 29 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. TDK Güncel Türkçe Sözlük.

Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Nedir? :Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? ile ilgili Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Ne Demektir? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Açıklaması Nedir? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Cevabı Nedir? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Açıklaması? :Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Gerçek mi? :Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? ile ilgili Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Hakkında? :Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? ile ilgili Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? burada bulabilirsiniz. Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Entelektüel nedir?, Entelektüel anlamı nedir?, Entelektüel ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Music recording sales certifications, Ayyıldız Tim, Saksı Olmanın Faydaları (film), İtalya Yarımadası, POSIX, Yeni Ay (film müziği albümü), Fildişi, Tutulma (film müziği albümü), Bree Tannerın İkinci Hayatı, Saksı Olmanın Faydaları, Alacakaranlık karakterleri, NTV Haber, Life of Pi, Eurasia, Açısal uzaklık, Kromatogram, Çatısına göre fiiller, Maskat, 15. Akademi Ödülleri, Grigori Landsberg, Welinton, Recep Tayyip Erdoğanın 2023 cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası, T29 ağır tank, Talnah, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, TV kartı, Eğitim giriş sınavı, Elbruz Dağı, Karim Essediri, Karniyen yağmur dönemi, Oba, Alanya, Hücre sinyalizasyonu, Besin kaynaklı hastalıklar, Van (anlam ayrımı), Bridgerton, Pasifik Filosu (Rusya), Erhard Busek, Laşa Salukvadze, Capena, The Lives of Others, Aynı Yıldızın Altında (film), Utah Üniversitesi, Forninhos, İzole dil, El Kapitan, Alacakaranlık karakterleri listesi, Alacakaranlık (film müziği albümü), Dnyeprodzerjinsk, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL), Wadjet, Yüz Yıllık Mucize, Sami Çölgeçen, Digi TV, Rolling Stone listeleri, Sürükleme, Slavica Đukić Dejanović, Makina Elektrika, Chapecoense, Hukuk tarihi, Costa Cordalis, Alacakaranlık Efsanesi (film serisi), Brezilya Ulusal Güney Haç Nişanı, The Big Bang (Doctor Who), Hanköy Tren İstasyonu, Polemaetus, Romi Cohn, Feda (albüm), Postminimalizm, Hieronymus, Marianne Williamson, Masaoka Shiki, Pîrî Mehmed Paşa, Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi, Laguna San Rafael Millî Parkı, Livy, İçtihat hukuku, Durham Katedrali, KWrite, Gürpınar, Ölümsüzler (film, 2011), Casey İstasyonu, Takma tırnak, Alacakaranlık (film, 2008), Neşeli Ahbaplar, Erden Eruç, Koenigsegg CCX, Teğmen Surge, Barbaros Anıtı, Emre Alkin, Ayranaşı, VI. Benedictus, Kosta Koufos, II. Ferdinand (Kutsal Roma imparatoru), In Through the Out Door, Tirebolu, 2005 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, Tansu Yeğen, Folli Follie, Eurobank Ergasias, Doğu Romalılar,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,