Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir?

Eflani Nedir?

Eflani Nedir?, Eflani Nerededir?, Eflani Hakkında Bilgi?, Eflani Analizi? Eflani ilgili Eflani ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Eflani ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Eflani Ne Anlama Gelir Eflani Anlamı Eflani Nedir Eflani Ne Anlam Taşır Eflani Neye İşarettir Eflani Tabiri Eflani Yorumu 

Eflani Kelimesi

Lütfen Eflani Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Eflani İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Eflani Kelimesinin Anlamı? Eflani Ne Demek? ,Eflani Ne Demektir? Eflani Ne Demektir? Eflani Analizi? , Eflani Anlamı Nedir?,Eflani Ne Demektir? , Eflani Açıklaması Nedir? ,Eflani Cevabı Nedir?,Eflani Kelimesinin Anlamı?,Eflani Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Eflani Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Eflani Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Eflani Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Eflani Kelimesinin Anlamı Nedir? Eflani Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Eflani Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Eflani Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Eflani - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Eflani

Eflani Nedir? Eflani Ne demek? , Eflani Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Eflani Kelimesinin Anlamı? Eflani Ne Demek? Eflani Ne Demektir? ,Eflani Analizi? Eflani Anlamı Nedir? Eflani Ne Demektir?, Eflani Açıklaması Nedir? , Eflani Cevabı Nedir? , Eflani Kelimesinin Anlamı?






Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir?

Eflani

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eflani
Türkiye'de bulunduğu yer
Türkiye'de bulunduğu yer
Harita
İlçe sınırları haritası
ÜlkeTürkiye
İlKarabük
Coğrafi bölgeKaradeniz Bölgesi
İdare
 • KaymakamGizem Tokur
 • Belediye başkanıİbrahim Ertuğrul (AK Parti)
Yüzölçümü
 • Toplam536 km²
Rakım897 m
Nüfus
 (2018)
 • Toplam9,088
 • Kır
6,466
 • Şehir
2.110
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
Posta kodu78300
İl alan kodu0370
İl plaka kodu78

Eflani, Karabük'ün kuzeydoğusunda bulunan bir ilçe.

Merkezinde ve çevre köylerinde kaya mezarları, tarihi su yolları, türbeler ve camiler bulunmaktadır.

İlçede mermer ocakları vardır, çıkartılan mermerlerin büyük bir bölümü ihraç edilmektedir. Her yıl Hindi Festivali ve Karabük, Kastamonu ve Bartın illeri ile ortak sınırlara ve Türkiye'nin en uzun yaylası unvanına sahip Ulu Yayla'da Ulu Yayla Şenlikleri yapılmaktadır. Ulu Yayla şenlikleri Sinsin Ekibi, Mehter gösterileri(davul, zurna, keman ve köçek eşliğinde yapılan bir gösteri) ile başlamakta ve diğer eğlencelerle sürmektedir.

Eflani'nin bilinen tarihi, Bitinyalılar tarafından buraya bir savunma kalesi kurması ile başlar. 1084'te Kara Tigin Bey tarafından ele geçirilen bölge, bir süre sonra Bizans hakimiyetine girmiş ve 1213'te tekrar Türk hakimiyetine geçmiştir. Kastamonu'nun sancak olmasından sonra Eflani'nin stratejik ve askeri önemi azalmıştır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bostancı Göleti'ne giderken manzara.

Bitinya Kralı II. Nikomedes saraydaki iktidar kavgalarını önlemek için, Paflagonya bölgesine oğlu Pylaimenes'i özerk kral olarak atamıştır.[2]MÖ 1. yüzyılda Roma ile Bitinya arasında savaşlar sürmekte idi, bu sebeple Bitinyalıların burada bir savunma kalesi kurdukları düşünülmektedir.[3] 1084'te Kastamonu ve Sinop bölgelerini hakimiyeti altına alan Kara Tigin Bey (Emir Karatekin), Eflani bölgesine de hakimiyeti altına almıştır.[2] Daha sonra Bizans hakimiyetine geçen bölge 1213 yılında tekrar Türk hakimiyetine geçmiştir. Sultan Mesut bölgedeki karışıklıkları sonlandırması için görevlendirdiği komutanın, karşı safa geçmesi üzerine, bölgeyi Kastamonu bölgesi komutanlarından Şemsettin Yaman Candar'a vermiştir. 1292'de Mahmut'un Kastamonu Kalesi'ni Candar Bey'e teslim etmemesi üzerine, Şemsettin Yaman Candar Eflani'de bulunan kaleye yerleşmiş ve 1309'da Eflani Candaroğulları Beyliği'nin ilk merkezi durumuna gelmiştir. Kastamonu Süleyman Paşa tarafından tekrar alınmış ve beyliğin merkezi Kastamonu'ya taşınmıştır. Kötürüm Beyazıt'ın oğlu 11. Süleyman Bey, I. Murat'ın yardımı ile yönetime gelmiştir ve buna karşılık Eflani kalesi ve çevresini hediye olarak vermiştir. Bölge Amasra'da bulunan Cenevizlilere ve Candaroğulları'na karşı bir savunma noktası oluşturmuştur. Fatih Sultan Mehmet Ceneviz problemini çözmek için 1459'da çıktığı Amasra seferinde, birliklerini Eflani'de toplamıştır.

Kastamonu'nun sancak olarak Anadolu Beylerbeyliği'ne katılmasıyla, Eflani stratejik ve askeri önemini kaybetmiş ve Pazar olarak anılmaya başlamıştır. Kastamonu Sancak Beyliği'ne bağlanan bölge, tanzimat fermanının ardından kurulan vilayet teşkilatı ile 35 köyüyle Kastamonu Vilayeti'nin Safranbolu ilçesine bağlı bir bucak haline gelmiştir. Cumhuriyetin ilanından önce Kastamonu iline bağlı Safranbolu ilçesine bağlıydır. Cumhuriyet dönemine geçildiğinde, 1927'e kadar Kastamonu ilinin Safranbolu ilçesine bağlı olan Eflani, 1927'de Zonguldak iline bağlanmıştır. 03.03.1953 tarihli ve 8349 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan 6068 sayılı Kanun ile ilçe merkezi olan Eflani, 1994' te Karabük'ün il olması ile 54 köyü ve 5 mahallesi ile küçük bir ilçe durumuna gelmiştir. 1 Eylül 1953 tarihinde ilçe merkezinde belediye teşkilatı kurulmuştur.

Coğrafya ve İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Bostancı Göleti.

Karabük iline 47 km uzaklıkta olan Eflani, yüksek dağlar ve vadiler arasında yer alır, yüzölçümü 536 km2 ve râkımı 930 metredir. Toplam nüfus 12.270 kişidir ve bunun 3.897'si şehir merkezinde diğerleri ise köylerde yaşamaktadır. İlçenin en önemli yükseltisi 1043 metre yüksekliği ile Tepedağ'dır. Eflani 1953 yılında ilçe olmuş, 1995 yılına kadar Zonguldak'a bağlı kalmıştır ve ardından Karabük iline bağlanmıştır.

Yağışlı bir iklime sahip olan Eflani, zengin bir bitki örtüsü ve orman alanlarına ve mermer yataklarına sahiptir. Çıkartılan mermerlerin önemli bir kısmı ihraç edilmektedir. Ormancılık ve hayvancılık bölge ekonomisinde önemli yere sahiptir. Ortakçılar (Bostancı), Bostancılar ve Esencik (Kulüp Köyü) isimlerinde üç tane göleti bulunmaktadır. Her yıl Aralık ayının 2. haftasında Hindi Festivali yapılmaktadır ve yine her yıl Ulu Yayla Şenlikleri yapılmaktadır.

Bölgedeki tarihi yapıtlardan; Taşhan, Evliyahanı ve Refikdayıoğulları Oteli ile Tabaklar Köprüsü özelliklerini korumaktadırlar. Gelicek ve Karacapınar köylerindeki birçok ev koruma altına alınmıştır. Tarihî eserler arasında, kalıntılarına rastlanan su yolları, manastır yıkıntıları, kaya mezarları, tümülüsler ve höyükler ile mağaralar mevcuttur. Eflani ilçesi düz, yüksek ve bozkırlı bir arazide kurulduğu için kışları çok sert geçer. Ölçülen en düşük sıcaklık 29 Şubat 1929 yılında -43.7 derecedir.[kaynak belirtilmeli]

Yönetim[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanzimat fermanına kadar Kastamonu Sancak Beyliğine bağlı olan Eflani, fermanın ardından Kastamonu Vilayeti'nin Safranbolu ilçesine bağlı bir bucak haline gelmiştir. 1927 yılında ise Zonguldak iline bağlanmış, 1953'te çıkartılan 6608 sayılı kanun ile ilçe merkezi olmuş ve 1 Eylül 1953 tarihinde ilçe merkezinde belediye teşkilatı kurulmuştur. 1996'da Karabük'ün il olması sonucunda, 54 köyü ve 5 mahallesi ile Karabük'ün ilçesi durumuna gelmiştir.

Eflani Kaymakamı, Tolga Özdemir'dir.[4] İlçede yalnızca Eflani belediyesi vardır. 2004 yılı seçimlerinde İbrahim Ertuğrul 775 oy ile, oyların % 42.84'ünü alarak Eflani Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Seçmen sayısının 2,245 olduğu 2004 yılı seçimlerinde, katılım oranı % 81.69 olmuştur.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Eflani'de Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi, Eflani Atatürk İlköğretim Okulu, Şehit Alişen Korkut İlköğretim Okulu, Avni Akyol Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Şehit Yaşar Semerci İlköğretim Okulu olmak üzere 5 okul bulunmaktadır.

Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi 1977'de eğitime açılmıştır ve 2000-2001 yıllarında bünyesine Ticaret Lisesi Muhasebe bölümü ve Kız Meslek Lisesi Giyim Teknolojisi Bölümleri'ni alarak çok programlı liseye dönüşmüştür. Ekim 2005'te İMKB tarafından yaptırılan yeni binaya taşınmış ve adını Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2007-2008'de Çocuk Gelişimi bölümü açılmıştır. Okulun yabancı eğitim dili İngilizcedir. Açık basketbol ve futbol sahası bulunmakta olan okulun kullanım alanı 5.238 m2'dir.

1993'te kurulan Şehit Yaşar Semerci İlköğretim Okulu, şehir merkezine 10 km uzaklıkta Osmanlar Köyü'nde bulunmaktadır.[5] Avni Akyol Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 1992'de,[6] ve Eflani Atatürk İlköğretim Okulu ise 1927'de kurulmuştur,[7]

Yükseköğretim kurumu olarak Karabük Üniversitesi'ne bağlı Eflani Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Toplam Şehir Kır
Eflani ilçesi (Zonguldak)
1955[8] 21.854 687 21.167
1960[9] 21.570 786 20.784
1965[10] 22.083 2.157 19.926
1970[11] 23.284 3.141 20.143
1975[12] 23.182 3.793 19.389
1980[13] 21.843 3.183 18.660
1985[14] 20.145 3.062 17.083
1990[15] 17.266 2.894 14.372
Eflani ilçesi (Karabük)
2000[16] 12.270 3.897 8.373
2007[17] 9.592 2.506 7.086
2008[18] 10.187 2.367 7.820
2009[19] 9.673 2.243 7.430
2010[20] 9.440 2.158 7.282
2011[21] 9.246 2.117 7.129
2012[22] 9.108 2.159 6.949
2013[23] 9.333 2.312 7.021
2014[24] 8.918 2.235 6.683
2015[25] 8.499 2.115 6.384
2016[25] 8.307 2.089 6.218
2017[25] 8.085 2.033 6.052
2018[25] 9.088 2.168 6.920
2019[25] 8.823 2.110 6.713
2020[25] 8.576 2.110 6.466

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Eflani, Turkey Page" (İngilizce). Fallingrain.com. 7 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2014. 
  2. ^ a b "Eflani". Yurt Ansiklopedisi. 10. s. 7733. 
  3. ^ "Eflani". Yurt Ansiklopedisi. 10. s. 7734. 
  4. ^ "Eflani Kaymakamı". eflani.gov.tr. 20 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Kasım 2012. 
  5. ^ "Şehit Yaşar Semerci İlköğretim Okulu". 23 Aralık 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2007. 
  6. ^ "Avni Akyol Yatılı İlköğretim Bölge Okulu". 17 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2007. 
  7. ^ "Eflani Atatürk İlköğretim Okulu". 17 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2007. 
  8. ^  . "1955 Genel Nüfus Sayımı" (PDF). 23 Ekim 1955 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2021. 
  9. ^  . "İl, İlçe, Bucak ve Köyler itibarıyla nüfus" (PDF). 23 Ekim 1960 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  10. ^ "1965 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  11. ^ "1970 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  12. ^ "1975 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  13. ^ "1980 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  14. ^ "1985 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  15. ^ "1990 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  16. ^ "2000 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  17. ^ "2007 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  18. ^ "2008 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  19. ^ "2009 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  20. ^ "2010 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  21. ^ "2011 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  22. ^ "2012 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 20 Şubat 2013 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2013. 
  23. ^ "2013 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  24. ^ "2014 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  25. ^ a b c d e f
    • "Merkezi Dağıtım Sistemi" (html) (Doğrudan bir kaynak olmayıp ilgili veriye ulaşmak için sorgulama yapılmalıdır). Türkiye İstatistik Kurumu. Erişim tarihi: 13 Nisan 2016. 
    • "Eflani Nüfusu - Karabük". nufusu.com. Erişim tarihi: 5 Şubat 2021. 
    • "Karabük Eflani Nüfusu". nufusune.com. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Nedir? :Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? ile ilgili Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Ne Demektir? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Açıklaması Nedir? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Cevabı Nedir? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Açıklaması? :Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Gerçek mi? :Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? ile ilgili Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Hakkında? :Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? ile ilgili Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? burada bulabilirsiniz. Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Eflani nedir?, Eflani anlamı nedir?, Eflani ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Çankırı ilindeki yerleşim yerleri listesi, Ramazan, Rubik Küpü, II. Fahri Hiyabanı Mezarlığı, Linda Hamilton, Azerbaycan Merkezî Bankası, Rükû, Kütahyada 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, TARSİM, Yarbaşı Tren İstasyonu, Playstation 3, Otofaji, Zoli Ádok, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Office Sway, Savunma Sanayii Bakanlığı (Azerbaycan), felsefe listesi, Andrey Yevgenyeviç İvanov, CD Los Millonarios, Oruç, 2011 Abhazya cumhurbaşkanlığı seçimi, Hocalı Havalimanı, Mübariz İbrahimov, KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Begonia clavicaulis, Güney Amerika deniz ayısı, Megametre, Akyuvar, Kabala Rayonu, Bulbophyllum erosimarginatum, Atatürk Barış Ödülü, Kara Murat Ölüm Emri, HMS Queen Elizabeth (1913), Kadeş Savaşı, Nahçıvan Yüksek Meclisi, İyot monoflorür, Ruşen Cevadov, Gerçel sayılar kümesi, Heydar Aliyev, Polat Haşimov, Stepanakert, Zeytinliköy, Gökçeada, Gandzasar manastırı, Yazılım mühendisliği tarihi, Travesti, Azerbaycan Cumhuriyeti Vergiler Bakanlığı, Wargaming, 1990 Voleybol Dünya Ligi, Dağlık Karabağ Savunma Ordusu, Budacılık, Nobel Vakfı, Hüseyin Rıfkı Bey, Matematik tarihi, Riccardo Scamarcio, Rei Hino, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, Allahuekber Dağları, Tænker altid på dig, Nafile namazlar, Büyük Durgunluk, Aebtissinwisch, Kim Dasom, Koçarlı, Valerio Zanone, Charlottesville, Mutasyon, TBMM 1. Dönem Maraş milletvekilleri, Virtual LAN, Mekruh, Baküde Ermenilere karşı pogrom, Abulfeda, 50 Cent diskografisi, Müstehap, Nimrod keşif seferi, Evren, Olga Havlová, Thanatus tuvinensis, Mürted, Harald zur Hausen, Anavatan (Sırbistan), Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi, Konfüzyon, Mega Channel, Emekçi, Komorbidite, İskoçyanın Koruyucusu, Feshedilen ve şehir değiştiren National Hockey League takımları listesi, Lagos Eyaleti, Domènec Torrent, Lictor, Yosef, Koyunağılı, Mecitözü, Lada Niva, Birinci Karabağ Savaşı, Hypsipetes, Temel Nücûmi Göksel, Kilometrekare, Yuri M. Marusik, Emmons County, Kuzey Dakota,
Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?,