Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir?

Din felsefesi Nedir?

Din felsefesi Nedir?, Din felsefesi Nerededir?, Din felsefesi Hakkında Bilgi?, Din felsefesi Analizi? Din felsefesi ilgili Din felsefesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Din felsefesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Din felsefesi Ne Anlama Gelir Din felsefesi Anlamı Din felsefesi Nedir Din felsefesi Ne Anlam Taşır Din felsefesi Neye İşarettir Din felsefesi Tabiri Din felsefesi Yorumu 

Din felsefesi Kelimesi

Lütfen Din felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Din felsefesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Din felsefesi Kelimesinin Anlamı? Din felsefesi Ne Demek? ,Din felsefesi Ne Demektir? Din felsefesi Ne Demektir? Din felsefesi Analizi? , Din felsefesi Anlamı Nedir?,Din felsefesi Ne Demektir? , Din felsefesi Açıklaması Nedir? ,Din felsefesi Cevabı Nedir?,Din felsefesi Kelimesinin Anlamı?,Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Din felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Din felsefesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Din felsefesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Din felsefesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Din felsefesi

Din felsefesi Nedir? Din felsefesi Ne demek? , Din felsefesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Din felsefesi Kelimesinin Anlamı? Din felsefesi Ne Demek? Din felsefesi Ne Demektir? ,Din felsefesi Analizi? Din felsefesi Anlamı Nedir? Din felsefesi Ne Demektir?, Din felsefesi Açıklaması Nedir? , Din felsefesi Cevabı Nedir? , Din felsefesi Kelimesinin Anlamı?






Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir?

Din felsefesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Din felsefesi, dinin kendiliğinden varoluşsal hareketi için bir tür rasyonel bir meşrulaştırma sağlayan felsefe dalıdır.[1] Kutsallık, Tanrı, kurtuluş, ibâdet, peygamber, kurban, dua, vahiy, ayin ve sembol gibi dinler tarihinin temel konularını analiz eden din felsefesi; dinin, dini tecrübenin ve onun ifadesinin doğasını belirler. Din felsefesi dini konu edinen, dinin insan var oluşunun kaynağı, insan doğasının ve kaderinin kaynağı ve değerleri ile ilgili sorunları ele alarak sorgulayan felsefe disiplinidir.[2]

Din felsefesi yapmak, dinin temel iddiaları hakkında rasyonel (akılcı), objektif (nesnel), kapsamlı ve tutarlı bir biçimde düşünmek ve konuşmaktır. Dini ele alan tek disiplin din felsefesi değildir. Teoloji (tanrıbilim, ilâhiyat) de aynen din felsefesi gibi dini ve Tanrı'yı konu alır. Ama bunu yaparken belirli bir dinin kutsal kitabına, peygamberlerine ve din âlimlerinin görüşlerine sadık kalarak bunları esas alır. Ama din felsefesinde böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Teolojinin en önemli amacı belirli bir dini temellendirmek, açıklamak ve o dinin inananlarının inançlarını güçlendirmeye çalışmaktır. Bundan dolayı her dinin teolojisi olabilir. Yahudi teolojisi, Hristiyan teolojisi, İslam teolojisi vb.

Din felsefesinin temel kavramları

[değiştir | kaynağı değiştir]

Din felsefesinin temel soruları

[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanrı var mıdır, yok mudur? Onun varlığını ya da yokluğunu gösteren bir takım kanıtlar gösterilebilir mi?

b) Tanrı'nın temel niteliklerinin tanımlanması sorusu

[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanrının Evren'e aşkın ya da içkin olduğuna ilişkin yaklaşımlar görülür. Tanrı'nın ebedi ve ezeli oluşu, her şeye gücünün yetmesi, yaratılmamış olması, her şeyi bilmesi gibi nitelikleri üzerinde durulur.

c) Evren'in yaratılıp yaratılmadığı sorusu

[değiştir | kaynağı değiştir]

Evren yaratılmış bir varlık mıdır? Yoksa yaratılmamış (ezelî ve ebedî) bir varlık mıdır?

d) Vahiy imkânı sorusu

[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanrı vahiyle insana bir takım bilgiler verebilir mi?

e) Ruhun ölümsüzlüğü sorusu

[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölüm bir son mudur? Yoksa ölümden sonra bir hayat var mıdır? Sorularına cevap aranır.

Tanrı'nın varlığına ilişkin farklı yaklaşımlar

[değiştir | kaynağı değiştir]

1) Tanrı'nın varlığını kabul edenler

[değiştir | kaynağı değiştir]

Bütün varlıkların yaratıcısı olan bir Tanrı'nın var olduğuna inanmaktır. Bu yaklaşıma göre Tanrı, Evren ve canlılar ile sürekli ilişki içerisindedir. Teizm'e göre Tanrı vardır ve Tanrı'nın insanları doğru yola sokmak için insanlığa göndermiş olduğu peygamberler ve dinler vardır. Teizm dar anlamda tek bir Tanrı'ya inanmak anlamına gelen monoteizme eşitlenir. Monoteizm tek bir Tanrı'ya inanmak, Politeizm ise birden fazla Tanrı'ya inanma anlayışıdır. Tanrı'nın varlığını kabul eden diğer inanışlar Deizm, Panteizm ve Panenteizm'dir. Teizm'i bu inançlardan ayıran nokta, tanrının insanlara din gönderdiğine inanılmasıdır. Bu sebeple Teizm'de Tanrı dışında, peygamber, kutsal kitap, vahiy, melek, cin, şeytan, ibâdet, sevap, günâh, kıyamet, ahiret, cennet, cehennem ve kader gibi kavramların hepsi yer alır.

Teist düşünürler Tanrı'nın varoluşunu akıl yoluyla açıklamak ve temellendirmek için bazı kanıtlar geliştirmişlerdir. Bu kanıtların başlıcaları:

Ontolojik Kanıt: Bu kanıtın temelinde Tanrı “kendisinden daha mükemmeli tasarlanamayan” varlıktır, düşüncesi vardır. Bu kanıt Tanrı'nın varoluşunun en yüksek varlık olarak tanrı tanımından zorunlu olarak çıktığını kabul eder.

Kozmolojik Kanıt: Kozmolojik kanıt Evren'in varlığından Tanrı'nın varlığına gitmeye çalışan kanıttır. Bu kanıtın temelinde nedensellik ilkesi yatar. Kendisinin nedeni olmayan varlık tanrıdır. Nedenler zincirini başlatan varlıktır.

Düzen ve Amaç Kanıtı: Bu kanıt doğal dünyaya baktığımızda her şeyin kendi işlevini yerine getirecek şekilde en ince ayrıntısına kadar düzenlenmiş ve ayarlanmış olduğunu göreceğimizi belirtir. Bu da düzenleyen tanrının varlığının kanıtıdır. Kindî, İbn Rüşd, Isaac Newton, Şihabeddin Sühreverdî ve daha birçok filozof önemli savunucularıdır.

Deizm iki temel ilkeye dayanır. Tanrı vardır, ama Evren'e hiçbir müdahalesi olmayan bir varlıktır. İnsan akla ve bilime güvenmelidir. İnsan Evren'i akıl ve bilimin ilkelerine göre açıklayabilir. Bu sebeple Deizm'de Tanrı dışında Teizm'de yer alan dinsel kavramların hiçbiri yer almaz. Aristotales, J. Locke, J.J. Russeau, Voltaire önemli temsilcileridir.

Tanrı-Evren ikiliğini reddeder, Tanrı'nın her şeyi içerdiğini dolayısıyla doğanın ve insanın bağımsız varlıklar olmadığını öne süren bir yaklaşımdır. Panteizm'e göre Tanrı ve Evren bir bütündür. Spinoza, G. Bruno temsilcileridir.

Panteizm'de olduğu gibi Evren'in kendisinin Tanrı olduğunu, panteizmden farklı olarak ilk devindirici olan tanrının Evren ve tüm varlıkları özünden yarattığı ve Evren'e aşkın, Evren'in bilincinde mutlak ve değişmez bir varlık olarak egemen olduğu inancıdır. Panteizmde her şey Tanrı'dır. Panenteizmde ise, her şey Tanrı'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül'den geçmektir.

2) Tanrı'nın varlığını kabul etmeyenler

[değiştir | kaynağı değiştir]

Ateizm (Tanrıtanımazlık): Tanrı'nın varlığını reddedenlerin görüşleri ateizm kavramı ile açıklanır. Ateistler tanrının varlığını reddederken şu kanıtları kullanırlar:

Kötülük Kanıtı: Tanrı olsaydı kötülük olmazdı. Evren'de bir kötülük mevcutsa tanrının varlığından söz edilemez.

Madde Kanıtı: Madde olduğuna göre maddi olmayan bir tanrının varlığından söz edilemez.

Toplum Kanıtı: Hayata düzen veren tanrı değil toplumun kendisidir şeklindeki düşünceyi kabul ederek tanrıyı reddeden anlayıştır.

3) Tanrı'nın varlığının veya yokluğunun bilinemeyeceğini öne sürenler

[değiştir | kaynağı değiştir]

Agnostisizm (Bilinemezcilik): Bizim tanrıya ilişkin bir bilgiye sahip olamayacağımızı, dolayısıyla var olduğunun da var olmadığının da kanıtlanamayacağını savunan öğretinin adıdır.

İgnostisizm: Varlığı ve yokluğu tartışılan "tanrı" kavramının tanımında bir tutarlılık bulunmadığını, tutarlı bir tanımı bulunmayan bir kavramın da varlık yokluk açısından tartışılmasının anlamsız olduğunu öne süren öğretinin adıdır.

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ Taliaferro, Charles (1 Ocak 2014). Zalta, Edward N. (Ed.). Philosophy of Religion (Winter 2014 bas.). 2 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2015. 
  2. ^ Evans, C. Stephen (1 Ocak 1985). Philosophy of Religion: Thinking about Faith (İngilizce). InterVarsity Press. ISBN 978-0-87784-343-6. 

Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Nedir? :Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? ile ilgili Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Ne Demektir? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Cevabı Nedir? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Açıklaması? :Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Gerçek mi? :Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? ile ilgili Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Hakkında? :Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? ile ilgili Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Din felsefesi nedir?, Din felsefesi anlamı nedir?, Din felsefesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
En yaşlı köpekler listesi, Bulbophyllum leptophyllum, Helvetica, Kuşatma, Araştırma üniversitesi, NGC 3910, En çok satan müzik sanatçıları listesi, Roma tanrı ve tanrıçaları listesi, Nizari İsmailiyye, Thalassodrilides, Pierre Richard, Birleşik cephe, Güneydoğu Sulawesi, 2010 Kış Olimpiyatlarında kayaklı koşu, Bahr el Gazel, Termoelektrik etki, Tell Me Why, Bulbophyllum windsorense, Somerset, Belarus Yahudileri, Kemik iyileşmesi, Neka mi ne svane, Faunus, Antik Çağ Yunan Felsefesi, Thatcher, IV. Haçlı Seferi, Akıl hastalığı, Dermatoz, Myeongseong, Piper salticola, Synerium, Copia, The Moonbase, Osmanlı Hanedanı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu, Manuel Antônio de Almeida, John Langenus, Rokfor, Anthoscopus, Bulbophyllum nemorale, Kolektivist anarşizm, Kopsia, Devrimci Askeri Konsey, Interpretatio graeca, İnterpretatio graeca, Ömer Seyfeddin, Mercan Denizi Savaşı, 42. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Sabahat Akkiraz, İbrahim Peygamber, Yard (ölçü), New York Üçlemesi, Bulbophyllum acropogon, Tahran, Bulbophyllum monstrabile, Zagreb Film Festivali, Dramaturg, Eilenburg, 2020 Ronde van Vlaanderen, Tengrici, Cenevre Konvansiyonları, PHP 5, Bulbophyllum boninense, Rote Armee Fraktion, Paul Bosvelt, Lusitana paixão, Sinüs dalgaları, Nurallao, Lepinia, Bulbophyllum bractescens, Jackson 5, Albinizm, Meta Nehri, Selknam Soykırımı, Julius Caesar (oyun), Bulbophyllum phormion, Bulbophyllum wrayi, Bulbophyllum warianum, Bulbophyllum paranaense, Bulbophyllum maudeae, Wikstroemia, Bulbophyllum magnum, Bulbophyllum andreeae, Kemal Madenoğlu, Kaunas Taarruzu, Bulbophyllum apertum, Müslüm Baba ile Yolculuk, Bulbophyllum rienanense, Södertälje, Sodertalje, Makula dejenerasyonu, Hasan Ferit Cansever, Lucas Bergström, Guillaume de Hauteville, Bulbophyllum maboroense, Bulbophyllum insectiferum, Bulbophyllum poekilon, Girhan II, İran İslam Cumhuriyeti, En yaşlı kediler listesi,
Yavuz Aydın Kimdir?, Muhammet Alperen Eldemir Kimdir?, Şadan İpkin Kimdir?, Ali Karaca Kimdir?, Murat Toycan Selçuk Kimdir?, Fatih Demirkol Kimdir?, Cem Cavcar Kimdir?, Yrd Doç Dr İsa Navruz Kimdir? Yrd Doç Dr İsa Navruz Nereli Yrd Doç Dr İsa Navruz Kaç Yaşında?, Mehmet İlker Atasever Kimdir?, Şerafetdin Terzi Kimdir?, Aynur Çeşmeliler Kimdir?, Zeki Uzun Kimdir?, Berivan Budakbeyoğlu Kimdir?, Hazım Tamer Dodurka Kimdir?, Mustafa Aday Kimdir?, Sertaç Alkaya Kimdir?, Ekim Devrim Çapartaş Kimdir?, Selcan Hamşıoğlu Kimdir?, Sabahattin Okuducu Kimdir?, Tolga Say Kimdir?, Seren Elataş Kimdir?, Merve Yıldız Yaray Kimdir?, Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kimdir? Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Nereli Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kaç Yaşında?, Ziya Bayram Kimdir?, Serap Bozpolat Ayan Kimdir?, Sevgül Aydın Kimdir?, Ahmet Bozdoğan Kimdir?, Gülşen Karasu Kimdir?, Mehmet Sefa Özdemir Kimdir?, Baki Taşkıran Kimdir?, İbrahim Eker Kimdir?, Yılmaz Şanlan Kimdir?, Abdurrahman Apak Kimdir?, Abdulmecit Nas Kimdir?, Türkan Aslan Kimdir?, Servet Tarduş Kimdir?, Tuncay Turanlı Kimdir?, İlhan Yiğit Kimdir?, Aysel Aras Kimdir?, Kazım Can Şen Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Özay Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kaç Yaşında?, Cemalettin Sağtekin Kimdir?, Yılmaz Hun Kimdir?, Ufuk Gülşen Kimdir?, Merve Kır Kimdir?, Dicle Aktürk Kimdir?, Efe Aydın Kimdir?, Eylem Ertuğ Ertuğrul Kimdir?, Özgür Tanış Kimdir?, Halil İbrahim Yalgın Kimdir?, Birsen Öztürk Kimdir?, Yasemin Fazlaca Kimdir?, Solmaz Özlen Kimdir?, Yunus Gün Kimdir?, Mehmet Gürel Kimdir?, Bedirhan Osal Kimdir?, Tahsin Becan Kimdir?, Ahmet Karkucak Kimdir?, Ayşegül Doğan Dağlı Kimdir?, Mehmet Kaval Kimdir?, İmren Nilay Tüfekçi Kimdir?, Süleyman Kuşman Kimdir?, Mehmet Zeki İrmez Kimdir?, Nurten Taş Kimdir?, Nevroz Uysal Aslan Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Görener Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kaç Yaşında?, Hakan Baykal Kimdir?, Meral Ayhan Kimdir?, Ekrem Baran Kimdir?, Alper Alpay Kimdir?, Muhlis Orhan Kimdir?, Nurten Ertuğrul Kimdir?, Aziz Örek Kimdir?, Yunus Aydemir Kimdir?, Ercan Çiçek Kimdir?, Duygu Çetinkaya Acar Kimdir?, Seracettin Bedirhanoğlu Kimdir?, Zeynep Oduncu Kimdir?, Ediz Serdip Dokumacı Kimdir?, Sevinç Yazgan Kimdir?, Arzu Akçalışkan Kimdir?, İsmet Akın Kimdir?, Velat Aygün Kimdir?, Selçuk Kılıçaslan Kimdir?, Ali Karaoba Kimdir?, Rahime Kürkçü Kimdir?, Hüsniye Karakoyun Kimdir?, Mustafa Erdi Çakır Kimdir?, Burak Çoğalan Kimdir?, Feyza Nur Yalçın Öner Kimdir?, Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kimdir? Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Nereli Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kaç Yaşında?, İlker Akıncı Kimdir?, Elif Kıvırcık Kimdir?, Ebru Avcı Başaran Kimdir?, Musa Hacıoğlu Kimdir?, Kayhan Yüksel Kimdir?, Murat Vardal Kimdir?, Murat Özçilingir Kimdir?, Yıldız Kılınç Kimdir?, Çiğdem Çelenk Karakaya Kimdir?,