Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir?

Diş hekimliği Nedir?

Diş hekimliği Nedir?, Diş hekimliği Nerededir?, Diş hekimliği Hakkında Bilgi?, Diş hekimliği Analizi? Diş hekimliği ilgili Diş hekimliği ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Diş hekimliği ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Diş hekimliği Ne Anlama Gelir Diş hekimliği Anlamı Diş hekimliği Nedir Diş hekimliği Ne Anlam Taşır Diş hekimliği Neye İşarettir Diş hekimliği Tabiri Diş hekimliği Yorumu 

Diş hekimliği Kelimesi

Lütfen Diş hekimliği Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Diş hekimliği İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı? Diş hekimliği Ne Demek? ,Diş hekimliği Ne Demektir? Diş hekimliği Ne Demektir? Diş hekimliği Analizi? , Diş hekimliği Anlamı Nedir?,Diş hekimliği Ne Demektir? , Diş hekimliği Açıklaması Nedir? ,Diş hekimliği Cevabı Nedir?,Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı?,Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Diş hekimliği Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Nedir? Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Diş hekimliği Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Diş hekimliği - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Diş hekimliği

Diş hekimliği Nedir? Diş hekimliği Ne demek? , Diş hekimliği Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı? Diş hekimliği Ne Demek? Diş hekimliği Ne Demektir? ,Diş hekimliği Analizi? Diş hekimliği Anlamı Nedir? Diş hekimliği Ne Demektir?, Diş hekimliği Açıklaması Nedir? , Diş hekimliği Cevabı Nedir? , Diş hekimliği Kelimesinin Anlamı?






Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir?

Diş hekimliği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diş hekimi ve asistanı

Diş hekimliği ağız boşluğunun dentisyonu ve oral mukozasının yanı sıra başta maksillofasiyal (çene ve yüze ait) bölge olmak üzere çevresindeki ve ilişkili dokuların ve yapıların hastalıklarını, rahatsızlıklarını ve bozukluklarını çalışan, teşhis eden, önleyen ve tedavi eden tıp dalıdır.[1] Halk arasında sadece dişlerle ilişkilendirilmesine rağmen diş hekimliğinin alanı dişlerle sınırlı olmayıp temporomandibular eklem ve diğer destekleyici kas, lenf, sinir, damar ve anatomik yapılar da dahil olmak üzere kraniyofasiyal kompleksin diğer elemanlarını da barındırır.

Belirli kaynaklarda, diş hekimliği ve bir tıpta uzmanlık dalı olan stomatoloji (ağız hastalıkları ve rahatsızlıkları ile ilgilenen bilim dalı) birbirlerinin yerine kullanıldığından stomatoloji teriminin artık büyük ölçüde kullanılmadığı anlaşılmaktadır.

Diş tedavileri, genellikle diş hekimi ve diş hekimi asistanı tarafından yürütülür. Diş hekimi asistanı, diş hijyenisti, diş teknisyeni, diş terapisti, veteriner diş hekimliği, estetik diş hekimliği, geriatrik diş hekimliği, ortodonti, protetik, endodonti de diş hekimliği alt dalıdır. Diş hekimlerinin çoğu özel muayenehanelerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde veya devlet hastanelerinde çalışmaktadır.

Diş hekimliği tarihi, insanlık ve medeniyet tarihi kadar eskidir. Erken Harappa dönemine ait İndus Vadisi Medeniyeti'nin (MÖ 3300) kalıntıları arasında 9.000 yıl öncesine tarihlenen delinmiş dişler bulunmuştur.[2] Diş cerrahisinin tıptaki ilk uzmanlık alanı olduğu düşünülmektedir.[3]

John M. Harris, Ohio, Bainbridge'de dünyanın ilk dişhekimliği okulunu açtı ve diş hekimliğinin bir sağlık mesleği olarak yerleşmesine yardımcı oldu. Okul 21 Şubat 1828'de açıldı ve bugün bir Harris diş müzesidir. İlk dişhekimliği fakültesi, Baltimore Diş Cerrahisi Koleji, 1840 yılında Baltimore, Maryland, ABD'de açıldı.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Diş koltuğu

Türkiye'de diş hekimliği mesleğini icra edebilmek için kişinin bir diş hekimliği fakültesinde öğrenim görmesi gerekmektedir. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite sınavlarına girerek başarılı olan kişi tercih ettiği bir diş hekimliği fakültesine girmeye hak kazanır. Her yıl artmakla birlikte 2018 yılında Türkiye'de 63 tanesi Devlet Üniversitesi ve 23 tanesi Özel Üniversite bünyesinde olmak üzere 86 adet diş hekimliği fakültesi vardır.[4]

Diş hekimliği fakültelerinde 1964 yılı itibarıyla eğitim süresi 5 yıldır ve alınan dersler temel tıp bilimleri ve klinik bilimler olmak üzere ikiye ayrılabilir.[5] Temel tıp bilimleri; Anatomi, Fizyoloji, Histoloji, Embriyoloji, Patoloji, Biyokimya, Biyoloji ve Genetik, Mikrobiyoloji ve Farmakoloji olarak sıralanırken klinik bilimler arasında Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Oral Diagnoz ve Radyoloji, Pedodonti, Endodonti, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi sayılabilir. Eğitimin ilk 3 senesinde preklinik eğitim verilmekte olup son 2 sene klinik eğitimlere başlanır. 5 sene sonunda başarılı olan kişi diş hekimi unvanını alır.

Yabancı dil şartını sağlayan diş hekimleri isterlerse 2012 itibarıyla her yıl ÖSYM tarafından Eylül ayında düzenlenen ve 120 sorudan oluşan DUS'a (Dişte Uzmanlık Sınavına) girerek uzman diş hekimi olabilirler. 2018 yılında eklenen Oral Patoloji uzmanlık alanı ile birlikte diş hekimliğinde toplam 9 adet uzmanlık alanı bulunmaktadır ve bu uzmanlık alanları ve eğitim süreleri aşağıdaki gibidir.

Uzmanlık Ana Dalı Eğitim Süresi
Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi 4 yıl
Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi 3 yıl
Pedodonti 3 yıl
Endodonti 3 yıl
Ortodonti 4 yıl
Periodontoloji 3 yıl
Protetik Diş Tedavisi 3 yıl
Restoratif Diş Tedavisi 3 yıl
Oral Patoloji 3 yıl

Türk Dişhekimleri Birliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB); Türkiye'de ağız diş sağlığı hizmeti sunan 30 bini aşkın  dişhekiminin ortak sesi ve dişhekimliği mesleğinin Türkiye'deki sözcüsü olan Anayasal bir kuruluştur.[6]

TDB; Anayasanın 135.inci maddesinde tanımlanan “kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları” kapsamında 7 Haziran 1985 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 3224 sayılı “Türk Dişhekimleri Birliği Kanunu” ile kurulmuş bir meslek örgütüdür.[7] Türk Dişhekimleri Birliği; halkın ağız diş sağlığının korunması, geliştirilmesi ve her bireyin kolay ulaşabileceği ağız diş sağlığı hizmetleri için bilimsel ve koruyucu temelli politikaların oluşması için çalışmaktadır.[6]

TDB’ye bağlı 37 Dişhekimleri Odası bulunmaktadır; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak ve Zonguldak.[8]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Glossary of Dental Clinical and Administrative Terms". American Dental Association. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2014. 
  2. ^ "Stone age man used dentist drill". BBC News. 6 Nisan 2006. 22 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2010. 
  3. ^ Suddick, RP; Harris, NO (1990). "Historical perspectives of oral biology: a series". Critical Reviews in Oral Biology and Medicine. 1 (2). ss. 135-51. doi:10.1177/10454411900010020301. PMID 2129621. 8 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 
  4. ^ "Türk Dişhekimleri Birliği - Yıllara Göre Fakülte Sayıları". 10 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 
  5. ^ "Türk Dişhekimleri Birliği - Fakültelerdeki Eğitim Süreleri". 10 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 
  6. ^ a b "TDB". Türk Dişhekimleri Birliği. 29 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 
  7. ^ "Mevzuat Bilgi Sistemi". www.mevzuat.gov.tr. 24 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 
  8. ^ "Türk Dişhekimleri Birliği". www.tdb.org.tr. 25 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2021. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Nedir? :Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? ile ilgili Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Ne Demektir? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Açıklaması Nedir? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Cevabı Nedir? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Açıklaması? :Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Gerçek mi? :Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? ile ilgili Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Hakkında? :Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? ile ilgili Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? burada bulabilirsiniz. Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Diş hekimliği nedir?, Diş hekimliği anlamı nedir?, Diş hekimliği ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Karbon grubu, Firefox, Martin Mystere sayıları, Yeryüzü (dizi), Elektrik Anahtarı, Diego Biseswar,  Erich Bärenfänger, Josh Brolin, Martin Luther, SC Bastia, Paul Hogan, Altın, Dark Angel (dizi), Martin Jørgensen, Osterrade, Ahlaki ve Siyasi Bilimler Akademisi üyeleri listesi, Ernst Weiss, Martin Gore, Cerrone, Alan Eustace, Likurgus, Ethan Ampadu, Martin Donovan, Lacertoidea, En zengin tarihî figürlerin listesi, Goethe Enstitüsü, Maria Menounos, Azerbaycan cumhurbaşkanlığı idaresi başkanları listesi, Colonization, Lance Armstrong, Međimurje, Digital Object Identifier, Digital object identifier, 1995 Avrupa Grand Prix, Preşova, Medvece ve Buyanovaç Kurtuluş Ordusu, Kylin, Ağrıda 1973 Türkiye genel seçimleri, Letonya Millî Kütüphanesi, Öztürk Yılmaz, 589 Croatia, Cinsel istismar, Çistay, Martha Plimpton, Erojen bölge, Bullwinkle J. Moose, Kuzey Kore bayrağı, Mavi önlü lori, Rena Effendi, Marta Vieira da Silva, Gazanfer Aydın, Friedrich Bergius, Yassıgüme, Burdur, Hohenzollern, Hamza Hamzaoğlu, Büyük Selimiye Camii, Taşkent, Konya, Duyu bütünleme, Ateist, Marcellus Tiyatrosu, Maniraptoromorpha, Şeyhülislam, Richie Porte, Rina Messinger, Anja Breien, NGC 1741B, Plutarh, Meksika Kızılderili katliamları, Anemurium, Marta Kauffman, Radon diflorür, Jessica Lynch Olayı, Mart Poom, Heidenheim, Çevrimiçi ofis paketi, Papirüs 55, Coğrafi bölge, 1990 Grammy Ödülleri, Mart 2016 Lice saldırısı, Son değer teoremi, Çifte Tazminat, İran kedisi, V. S. Naipaul, Edie Falco, Mart 2016 Kuzey Irak Operasyonları, Alulim, Marcel Renault, NGC 3016, Principatus, Mart 2016 Diyarbakır saldırısı, Işıkçılar Cemaati, Tatlıca, Erfelek, Diogo Jota, Mart 2016 Ankara saldırısı, Magic Johnson, Ağaç, Claude Farrère, Kuzguncuk, Chris Paul, Vladislav Ardzinba, Starlink,
Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı,