Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir?

Diş hekimi Nedir?

Diş hekimi Nedir?, Diş hekimi Nerededir?, Diş hekimi Hakkında Bilgi?, Diş hekimi Analizi? Diş hekimi ilgili Diş hekimi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Diş hekimi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Diş hekimi Ne Anlama Gelir Diş hekimi Anlamı Diş hekimi Nedir Diş hekimi Ne Anlam Taşır Diş hekimi Neye İşarettir Diş hekimi Tabiri Diş hekimi Yorumu 

Diş hekimi Kelimesi

Lütfen Diş hekimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Diş hekimi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Diş hekimi Kelimesinin Anlamı? Diş hekimi Ne Demek? ,Diş hekimi Ne Demektir? Diş hekimi Ne Demektir? Diş hekimi Analizi? , Diş hekimi Anlamı Nedir?,Diş hekimi Ne Demektir? , Diş hekimi Açıklaması Nedir? ,Diş hekimi Cevabı Nedir?,Diş hekimi Kelimesinin Anlamı?,Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Diş hekimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Nedir? Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Diş hekimi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Diş hekimi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Diş hekimi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Diş hekimi

Diş hekimi Nedir? Diş hekimi Ne demek? , Diş hekimi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Diş hekimi Kelimesinin Anlamı? Diş hekimi Ne Demek? Diş hekimi Ne Demektir? ,Diş hekimi Analizi? Diş hekimi Anlamı Nedir? Diş hekimi Ne Demektir?, Diş hekimi Açıklaması Nedir? , Diş hekimi Cevabı Nedir? , Diş hekimi Kelimesinin Anlamı?






Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir?

Diş hekimi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diş hekimi ve asistanları ameliyat esnasında
Sağlık profesyonelleri
Alfabetik sıraya göre
Sağlık bakımı ile ilgili

Diş hekimi, diş doktoru veya diş tabibi,[1] diş hekimliği mesleğini icra eden, ağız, diş ve dudaklardan oluşan ağız boşluğu ve çevre dokularının hekimidir. İnsan sağlığına ilişkin olarak dişlerin, diş etlerinin ve bunlarla doğrudan bağlantılı olan ağız ve çene dokularının sağlığının korunması, hastalıklarının ve düzensizliklerinin teşhisi ve tedavisi ve rehabilite edilmesi ile ilgili her türlü mesleki faaliyeti icra etmeye yetkilidir. Her yıl 22 Kasım günü ''Türk Diş Hekimleri Günü''; 6 Mart günü ''Dünya Diş Hekimleri Günü'' olarak kutlanır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu mesleği icra etmek isteyen kişiler 5 yıllık bir süreçten oluşan diş hekimliği eğitimi alarak yüksek lisans diplomasına sahip olmalıdır. Bu diploma olmaksızın diş hekimliği yapmak "tebabetin icrası" kanunlarıyla hapis cezası gerektiren bir şarlatanlık suçudur. 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'un 30. maddesi şöyledir: "Türkiye Cumhuriyeti dahilinde diş hekimliği sanatını icra ve diş tabibi unvanını taşıyabilmek ve bu mesleği icra edebilmek için lisans diplomasının Türkiye'de bulunan üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinden almış olması gerekmektedir."

Diş hekiminin diplomasının yabancı bir ülkeden alınmış olması halinde ise diplomanın Yükseköğretim Kurulu tarafından, Yurt Dışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca denkliğinin kabul edilmesi ve lisans denklik belgesinin Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilmesi gerekmektedir.

Diş hekimliği fakültesini bitirerek diş hekimliği yapmaya hak kazanan kişi ağız, diş ve çevre dokulara her türlü müdahaleyi yapmaya yetkin kişidir. Bunun yanı sıra 9 uzmanlık dalı olan diş hekimliğinin herhangi bir dalını seçerek yalnızca o dal üzerine hekimlik de yapabilir.

Dallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Diş hekimliği dalları klinik ve preklinik olan temel branşlar olarak ikiye ayrılır.

Temel bilimler[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Anatomi ana bilim dalı: Baş ve boyun anatomisi başta olmak üzere tüm vücudun organ ve yapılarını inceleyen bilim dalı.

2. Fizyoloji ana bilim dalı: Organ ve dokuların işleyişini inceler. Oral Fizyoloji ise ağız, diş ve çevre dokuların işleyişini inceler.

3. Histoloji ve Embriyoloji ana bilim dalı: Organ ve dokuları mikroskobik düzeyde ve anne karnından itibaren gelişimlerini inceler. Oral Histoloji ve Embriyoloji ise bunu ağız, diş ve çevre dokuları açısından inceler.

4. Patoloji ana bilim dalı: Hastalıklı doku ve organları mikroskobik düzeyde inceler. Oral Patoloji ise bunu ağız, diş ve çevre dokular açısından irdeler.

5. Mikrobiyoloji ana bilim dalı: Vücudumuzun doğal ve hastalık yapan florasını inceler. Oral Mikrobiyoloji ise ağız, diş ve çevre dokuların doğal ve hastalık yapan florasını inceler.

6. Biyokimya ana bilim dalı: Vücudumuzdaki sistemlerin hangi biyokimyasal olaylarla ve nasıl işlediğini inceler. Oral Biyokimya ise ağız, diş ve çevre dokuların biyokimyasını inceler.

7. Farmakoloji ana bilim dalı: Hastalıkların tedavisi sırasında kullanılan ilaçları inceler. Oral Farmakoloji ise ağız, diş ve çevre dokuların hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçları inceler.

8. Tıbbi Biyoloji ve Genetik ana bilim dalı: İnsan biyolojisini ve genetiğini inceler.

9. Biyofizik ana bilim dalı: İnsan biyolojisindeki ilkelerin fiziksel temellerini anlatır.

10. Biyoistatistik ana bilim dalı: Sağlık bilimlerinin istatistiğidir.

11. Epidemiyoloji ana bilim dalı: Toplumdaki hastalık, kaza ve sağlıkla ilgili durumların dağılımını, görülme sıklıklarını ve bunları etkileyen faktörleri inceleyen bir çalışma alanıdır.

12. Halk Sağlığı ana bilim dalı: İnsanların sağlıklı olabileceği koşulların sağlanmasında toplum ihtiyaçlarını karşılamayı amaç edinen bilim dalıdır.

13. Tıbbi Deontoloji ve Etik ana bilim dalı: Tıp mesleğinin icrasında uyulması gereken ahlaki kuralları irdeler.

Diş anatomisi

Klinik bilimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu branşlarda diş hekimleri hastalıkların tanısı, tedavisi, tedavide kullanılan yöntemler ve materyalleri araştırırlar.

1. Oral Diagnoz ve Radyoloji ana bilim dalı: Ağız, diş ve çevre dokularının hastalıklarının belirtilerini, tanı koyma yöntemlerini ve bunların güvenilirliğini inceleyen bilim dalıdır.

2. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi ana bilim dalı: Ağız, diş ve çevre dokularda görülen hastalıkları (kist, tümör vb.), oluşumlarını, çene eklemi sorunlarını ve ağız içerisinde cerrahi müdahale gerektiren tüm işlemleri, kullanılan yöntemleri ve maddeleri inceleyen bilim dalıdır.

3. Ortodonti ana bilim dalı: Dişlerin ve çenelerin birbirleriyle ilişkilerini, kapanışlarını, diş anestezisi, diş protezi, diş implantı, braket, dişlerin ve çenelerin gelişimini hareketlerini inceler, dişsel ve iskeletsel bozuklukların tedavisini, kullanılan yöntemleri ve maddeleri inceleyen bilim dalıdır.

4. Pedodonti ana bilim dalı: Çocukların ağız, diş ve çevre dokularında ortaya çıkan sorunları, çürük önleyici yöntemleri, diş tedavilerini ve bu tedavilerde kullanılan materyalleri inceleyen bilim dalıdır.

5. Protetik Diş Tedavisi ana bilim dalı: Diş dizisindeki ya da ağız içindeki yumuşak dokularda oluşan kayıpların oluşturduğu konuşma, işlev ve kötü görüntünün yarattığı sorunları, bunların protezlerle tedavi yöntemlerini, tedavide kullanılan materyalleri inceleyen bilim dalıdır. Aynı zamanda eklem ve çenenin kapanış hareketlerini (oklüzyon) incelemektedir.

6. Restoratif diş hekimliği ana bilim dalı: Dişlerde çürük, kırık vb. nedenler oluşan madde kaybının tedavi yöntemlerini ve dişleri çürükten korumak için kullanılan materyalleri, diş dolgusu, amalgam'ı inceleyen bilim dalıdır.

7. Periodontoloji ana bilim dalı: Dişi çevreleyen (sement, periodontal ligament, alveol kemiği ve diş eti) yapılarda oluşan hastalıkların teşhisi, bu hastalıkların önlenmesi, mevcut hastalıkların tedavilerini, tedavi sonucu elde edilen sağlığın uzun süre korunması için yapılması gerekenleri inceleyen bilim dalıdır.

8. Endodonti ana bilim dalı: Diş pulpasını ilgilendiren hastalıklar ve bunların tedavilerini inceleyen bilim dalı.

9. Çocuk diş hekimliği ana bilim dalı: doğumdan ergenliğe kadar çocukların tedavilerini inceleyen bilim dalı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "diş tabibi." 3 Ekim 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. TDK Sözlük

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Nedir? :Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? ile ilgili Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Ne Demektir? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Açıklaması Nedir? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Cevabı Nedir? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Açıklaması? :Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Gerçek mi? :Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? ile ilgili Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Hakkında? :Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? ile ilgili Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Diş hekimi nedir?, Diş hekimi anlamı nedir?, Diş hekimi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Richard C. Sarafian, SV Wacker Burghausen, Embriyon, Andrey Rıbakou, Tsushima Muharebesi, Mark Miller, Osman Mesten, ALGOL 68, Blue Streak, Ed Sullivan, Tavşanburnu Tabiat Parkı, Hungaroloji, Enduro, Malefiz, Magomadas, Suchitepéquez Departmanı, Edom, Adem Tula, Başkule, Armavir İdari Bölgesi, Don Omar, 2003 FA Community Shield, Aççana Höyük, Sei Muroya, Gum 19, Belgradlı insanlar listesi, Johnny Miller, Münci Kalayoğlu, Temel doku, École nationale supérieure de chimie de Paris, Chevrolet Orlando, Whipsnade, Kongre Kütüphanesi, Burjuvazi, Castel Giorgio, Hagop Baronyan, Lionel Barrymore, Arslantepe, Bihaç Sancağı, Erkekler, Horsham FC, Kopernikyum, Marc Warren, Lila Downs, Killer Croc, Aragonlu Catherine, İdrisî, Hamed bin İsa Al Halife, Sezai Selek, Aziz (Hristiyanlık), Q (dergi), Zehirli Sarmaşık (karakter), Dunkerque filosu, Poison Ivy (çizgi roman), poison ivy (çizgi roman), Horabagrus, Tanrıçalar listesi, Frank Forde, Kaderin Gücü, Vantrilok (çizgi roman), İbrahim Nazzam, Tarım ve Orman Bakanlığı, Beyoncé, Robin Hoodun Maceraları (film, 1938), Koalisyon hükûmeti,  Konrad Henlein, Lavagna, Soto, Katar millî futbol takımı, Sokrates, Robin (çizgi roman), Olga Savary, Byzacena, 2016 UEFA Avrupa Ligi Finali, David Denby, Superkupa e Kosoves, Köprülüzade Numan Paşa, Robbie Coltrane, Kaminokawa, Mayıs sineği, Super Mario Maker 2, Vladikavkaz, Zülüflü İsmail Paşa, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı, Moment 4 Life, The Spectator, Wanted (film, 2008), Tyrese Haliburton, Guingamp, Lactalis, Tastıp belediyesi, George Washington Bridge, Konstandinos Çaços, Yeniköprü, Ahlat, Payitaht Abdülhamid karakterleri listesi, Reyhan Asena Keskinci, 28 (sayı), FC Sfîntul Gheorghe, Faryab şehristanı, Lauren Weedman,
Tezli Nedir?, Zekice İsminin Anlamı Nedir?, Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?,