Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir?

Demir meteorit Nedir?

Demir meteorit Nedir?, Demir meteorit Nerededir?, Demir meteorit Hakkında Bilgi?, Demir meteorit Analizi? Demir meteorit ilgili Demir meteorit ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Demir meteorit ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Demir meteorit Ne Anlama Gelir Demir meteorit Anlamı Demir meteorit Nedir Demir meteorit Ne Anlam Taşır Demir meteorit Neye İşarettir Demir meteorit Tabiri Demir meteorit Yorumu 

Demir meteorit Kelimesi

Lütfen Demir meteorit Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Demir meteorit İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Demir meteorit Kelimesinin Anlamı? Demir meteorit Ne Demek? ,Demir meteorit Ne Demektir? Demir meteorit Ne Demektir? Demir meteorit Analizi? , Demir meteorit Anlamı Nedir?,Demir meteorit Ne Demektir? , Demir meteorit Açıklaması Nedir? ,Demir meteorit Cevabı Nedir?,Demir meteorit Kelimesinin Anlamı?,Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demir meteorit Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Nedir? Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Demir meteorit Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Demir meteorit Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Demir meteorit - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Demir meteorit

Demir meteorit Nedir? Demir meteorit Ne demek? , Demir meteorit Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Demir meteorit Kelimesinin Anlamı? Demir meteorit Ne Demek? Demir meteorit Ne Demektir? ,Demir meteorit Analizi? Demir meteorit Anlamı Nedir? Demir meteorit Ne Demektir?, Demir meteorit Açıklaması Nedir? , Demir meteorit Cevabı Nedir? , Demir meteorit Kelimesinin Anlamı?






Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir?

Demir meteorit

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Demir meteorit
— Tip —
1864 yılında Sahra'da bulunan ve yaklaşık 500 kg (1.100 lb) ağırlığındaki Tamentit Demir Meteoriti.[1] Fransa'daki Vulcania parkında sergileniyor.
Bileşimsel tipDemir
Ana cisim>50
Bileşim>%95 demir, nikel ve kobalt; %5–25 nikel
Toplam bilinen ağırlıky. 500 küçük ton (450 t)
Seymchan meteoritinin kazınmış ve cilalanmış bir diliminde görülen Widmanstätten deseni. Ölçek bilinmiyor.

Demir meteoritler (sideritler veya demirli göktaşları olarak da bilinir), genellikle iki mineral fazı kamasit ve taenit içeren ve büyük ölçüde meteorik demir olarak bilinen demir-nikel alaşımından oluşan bir meteorit türüdür. IIE demir meteorit grubu hariç,[2] demir meteoritlerin çoğu gezegenimsi cisimlerin çekirdeklerinden kaynaklanır.[3]

Demir meteoritlerde bulunan demir, Demir Çağı'nın başlangıcını işaret eden izabe teknikleri geliştirilmeden önce, meteorik demirin dövülgenlik ve süneklik özellikleri nedeniyle insanlar için kullanılabilir demir kaynağı olarak önem taşımıştır.[4]

Tanık olunan düşüşlerin sadece yaklaşık %5,7'sini oluşturan demir meteoritleri, taşsı meteoritlere kıyasla oldukça nadir olsalar da tarih boyunca meteorit koleksiyonlarında büyük ölçüde yer almıştır.[5] Bu durum, birkaç faktöre bağlıdır:

  • Taşsı meteoritlerinin aksine, sıra dışı olduklarından kolayca fark edilirler. Günümüzde çöllerde ve Antarktika'da yapılan meteorit aramaları, genel olarak meteoritlerin çok daha kapsamlı bir örneğini ortaya çıkarmaktadır.
  • Aşınmalara karşı çok daha dayanıklılardır.
  • Atmosfere girişlerinde sağlam kalma olasılıkları çok daha yüksektir ve ablasyon etkisine karşı daha dirençlidirler. Bu nedenle büyük parçalar halinde bulunma olasılıkları daha yüksektir.
  • Metal bileşimleri nedeniyle yüzeydeki metal tespit ekipmanları ile gömülü oldukları halde dahi bulunabilirler.

Taşsı meteoritlere göre daha yoğun oldukları için bilinen tüm meteoritlerin kütlesinin neredeyse %90'ını, yani yaklaşık 500 tonunu oluştururlar.[6] Aralarında en büyüğü olan Hoba meteoriti dahil olmak üzere, bilinen en büyük meteoritlerin tamamı bu türdendir.

Demir meteoritleri, görünür ve yakın kızılötesi spektral özelliklerde benzerlik gösterdikleri için M-tipi asteroitlerle ilişkilendirilmiştir. Daha büyük antik asteroitlerin çarpışmaları sonucu parçalanan çekirdeklerinin kırıntıları olduğu düşünülmektedir.[7] Kısa ömürlü 26Al ve 60Fe izotoplarının radyoaktif bozunmasından kaynaklanan ısı, Güneş Sistemi'nin erken döneminde ana cisimlerinin erimesi ve farklılaşması için olası bir neden olarak kabul edilir.[8][9] Çarpışmaların neden olduğu ısı da erimenin ve farklılaşmanın başka bir nedenidir.[10] IIE demir meteoritleri, muhtemelen S-tipi asteroit 6 Hebe'nin kabuğundan kaynaklandıkları için dikkate değer bir istisna olabilir.

Kimyasal ve izotop analizi, en azından yaklaşık 50 farklı ana cismin ilgili olduğunu göstermektedir. Bu bir zamanlar asteroit kuşağında en az bu kadar büyük, farklılaşmış, bugünkünden çok daha fazla asteroit olduğu anlamına gelir.

Bu meteoritlerin büyük çoğunluğu, kamasit ve taenit adı verilen FeNi-alaşımlarından oluşur. Küçük mineraller oluştuğunda, genellikle şarbesit ve kohenit ile çevrelenmiş yuvarlak troilit veya grafit nodülleri oluşturur. Şarbesit ve troilit ayrıca kesilmiş yüzeylerde cm uzunluğunda ve mm kalınlığında lamel şeklinde ortaya çıkan, plaka şekilli kapanımlar halinde de bulunur. Troilit plakalarına Reichenbach lamellae denir.[11]

Kimyasal bileşime genellikle Fe, Ni ve Co elementleri hakimdir ve bu elementler, toplamın %95'ten fazlasını oluşturur. Ni her zaman bulunur; konsantrasyon neredeyse her zaman %5'in üzerindedir ve yaklaşık olarak %25 kadar yüksek olabilir.[12] Önemli bir Nikel yüzdesi, meteorit demirlerini genellikle daha düşük miktarda Ni içeren insan yapımı demir ürünlerinden ayırt etmek için kullanılabilir, fakat yine de meteorit kökenini kanıtlamak için yeterli değildir.

Demir meteoritleri tarihsel olarak kültürel nesnelere, araçlara veya silahlara dönüştürülen meteorik demir için kullanıldı. Maden işleme yöntemlerinin geliştirilmesi ve Demir Çağı'nın başlamasıyla, en azından bu teknikleri geliştirebilen kültürlerde demir meteoritlerinin kaynak olarak önemi azaldı. Antik Mısır ve Demir Çağı öncesindeki diğer medeniyetlerde demir, altın kadar değerliydi; çünkü her ikisi de meteoritlerden geliyordu (örneğin Tutankhamun'un meteorik demir hançeri gibi).[13] İnuitler, Cape York meteoritini çok daha uzun bir süre boyunca kullandılar. Demir meteoritleri bazen değiştirilmeden koleksiyonlar ve hatta dini semboller olarak kullanıldılar (örneğin, Willamette meteoritine tapınan Clackamas halkı gibi).[14] Bugün demir meteoritleri akademik kurumlar ve bireyler için değerli koleksiyon parçalarıdır. Bazıları Hoba meteoriti örneğinde olduğu gibi aynı zamanda turistik cazibe merkezleridir.

Sınıflandırma

[değiştir | kaynağı değiştir]

İki sınıflandırma kullanılmaktadır: Klasik yapısal sınıflandırma ve daha yeni kimyasal sınıflandırma.[15]

Yapısal sınıflandırma

[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha eski olan yapısal sınıflandırma, Widmanstätten deseninin varlığı veya yokluğuna dayanır ve bu desen, asitle aşındırılmış ve cilalanmış kesitlerin görünümünden değerlendirilebilir. Bu, nikelin demire göre nispi bolluğuyla ilişkilidir. Kategoriler şunlardır:

  • Heksahedritler (H): Düşük nikel içerir, Widmanstätten deseni yoktur, Neumann çizgileri bulunabilir.
  • Oktahedritler (O): Ortalama ila yüksek nikele kadar Widmanstätten desenine sahiptir, en yaygın sınıftır. Kamasit lamellerinin genişliğine göre en kalınından en incesine kadar bölünebilirler.[16]
    • En kalın (Ogg): lamel genişliği > 3,3 mm
    • Kaın (Og): lamel genişliği 1,3–3,3 mm
    • Orta (Om): lamel genişliği 0,5–1,3 mm
    • İnce (Of): lamel genişliği 0,2–0,5 mm
    • En ince (Off): lamel genişliği < 0,2 mm
    • Plesitik (Opl): oktahedritler ve ataksitler arasında geçiş yapısı[17]
  • Ataksitler (D): çok yüksek nikel, Widmanstätten deseni yok, nadir.

Kimyasal sınıflandırma

[değiştir | kaynağı değiştir]

Eser elementler Ga, Ge ve Ir oranlarına dayalı daha yeni bir kimyasal sınıflandırma şeması, demir meteoritleri farklı asteroit ana cisimlerine karşılık gelen sınıflara ayırır.[12] Bu sınıflandırma, nikel içeriğini farklı eser elementler (örneğin, Ga, Ge ve Ir) karşısında gösteren diyagramlara dayanır. Farklı demir meteoriti grupları, veri noktası kümeleri olarak görünür.[3][18]

Başlangıçta bu grupların dört tanesi, Roma rakamları I, II, III, IV ile belirlenmişti. Daha fazla kimyasal veri elde edildiğinde bunlar, örneğin Grup IV, IVA ve IVB meteoritlerine bölündü. Daha sonra bazı gruplar, orta dereceli meteoritler bulunduğunda tekrar birleştirildi (örneğin IIIA ve IIIB, IIIAB meteoritleri).[19]

2006 yılında demir meteoritleri, sınıflandırılmamış olanlar dahil olmak üzere 13 gruba ayrıldı:[3]

  • IAB
    • IA: Orta ve kalın oktahedritler, %6,4–8,7 Ni, 55–100 ppm Ga, 190–520 ppm Ge, 0,6–5,5 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu negatif.
    • IB: Ataksitler ve orta oktahedritler, %8,7–25 Ni, 11–55 ppm Ga, 25–190 ppm Ge, 0,3–2 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu negatif.
  • IC: %6.1-%6.8 Ni. Nikel konsantrasyonları, As (4-9 μg/g), Au (0.6-1.0 μg/g) ve P (0.17-0.40%) ile pozitif korelasyon ve Ga (54-42 μg/g), Ir (9-0.07 μg/g) ve W (2.4-0.8 μg/g) ile negatif korelasyon.
  • IIAB
    • IIA: Heksahedritler, %5,3–5,7 Ni, 57–62 ppm Ga, 170–185 ppm Ge, 2–60 ppm Ir.
    • IIB: En kalın oktahedritler, %5,7–6,4 Ni, 446–59 pm Ga, 107–183 ppm Ge, 0,01–0,5 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu negatif.
  • IIC: Plesitik oktahedritler, %9,3–11,5 Ni, 37–39 ppm Ga, 88–114 ppm Ge, 4–11 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu pozitif
  • IID: İnce ila orta oktahedritler, %9,8–11,3Ni, 70–83 ppm Ga, 82–98 ppm Ge, 3,5–18 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu pozitif
  • IIE: çeşitli irilikte oktahedritler, %7,5–9,7 Ni, 21–28 ppm Ga, 60–75 ppm Ge, 1–8 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu yok
  • IIIAB: Orta oktahedritler, %7,1–10,5 Ni, 16–23 ppm Ga, 27–47 ppm Ge, 0,01–19 ppm Ir
  • IIICD: Ataksitlerden ince oktahedritlere, %10–23 Ni, 1,5–27 ppm Ga, 1,4–70 ppm Ge, 0,02–0,55 ppm Ir
  • IIIE: Kalın oktahedritler, %8,2–9,0 Ni, 17–19 ppm Ga, 3–37 ppm Ge, 0,05–6 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu yok
  • IIIF: Orta ila kalın oktahedritler, %6,8–7,8 Ni,6,3–7,2 ppm Ga, 0,7–1,1 ppm Ge, 1,3–7,9 ppm Ir, Ge–Ni korelasyonu yok
  • IVA: İnce oktahedritler, %7,4–9,4 Ni, 1,6–2,4 ppm Ga, 0,09–0,14 ppm Ge, 0,4–4 ppm Ir, Ge-Ni korelasyonu pozitif
  • IVB: Ataksitler, %16–26 Ni, 0,17–0,27 ppm Ga, 0,03–0,07 ppm Ge, 13–38 ppm Ir, Ge–Ni korelasyonu pozitif
  • Gruplandırılmamış meteoritler. Bu aslında yukarıdaki daha büyük sınıflardan hiçbirine uymayan ve yaklaşık 50 farklı ana cisimden gelen 100'den fazla meteoritten oluşan oldukça geniş bir koleksiyondur (toplamın yaklaşık %15'i).

Ek gruplar ve küçük gruplar bilimsel literatürde tartışılmaktadır:

Magmatik ve magmatik olmayan (ilkel) demirler

[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir meteoritleri eskiden iki sınıfa ayrılırdı: magmatik demirler ve magmatik olmayan veya ilkel demirler. Artık bu tanım terk edilmiştir.

Demir sınıf Gruplar
Magmatik olmayan veya ilkel demir meteoritler IAB, IIE
Magmatik demir meteoritler IC, IIAB, IIC, IID, IIF, IIG, IIIAB, IIIE, IIIF, IVA, IVB

Taşsı-demir meteoritler

[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir ve 'taşsı' malzemelerin bir araya geldiği karma bileşimli meteoritler için özel kategoriler de bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ Meteoritical Bulletin Database'de Tamentit meteoriti[ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ Wasson, John T. (Ocak 2017). "Formation of non-magmatic iron-meteorite group IIE". Geochimica et Cosmochimica Acta (İngilizce). 197: 396-416. Bibcode:2017GeCoA.197..396W. doi:10.1016/j.gca.2016.09.043. 22 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2023. 
  3. ^ a b c M. K. Weisberg; T. J. McCoy, A. N. Krot (2006). "Systematics and Evaluation of Meteorite Classification/s". D. S. Lauretta; H. Y. McSween, Jr. (Ed.). Meteorites and the early Solar System II (PDF). Tucson: University of Arizona Press. ss. 19-52. ISBN 978-0816525621. 8 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 15 Aralık 2012. 
  4. ^ "Meteoric Iron- Properties and Use". www.tf.uni-kiel.de. 12 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Haziran 2021. 
  5. ^ Emiliani, Cesare (1992). Planet earth: cosmology, geology, and the evolution of life and environment. Cambridge University Press. s. 152. ISBN 978-0-521-40949-0. 
  6. ^ David J. Darling (2004). The Universal Book of Astronomy: From the Andromeda Galaxy to the Zone of Avoidance. Wiley. s. 260. ISBN 978-0-471-26569-6. 
  7. ^ Goldstein, Joseph (October 1967). "The iron meteorites, their thermal history and parent bodies". Geochimica et Cosmochimica Acta. 31 (10): 1733-1770. Bibcode:1967GeCoA..31.1733G. doi:10.1016/0016-7037(67)90120-2. 
  8. ^ Sahijpal, S.; Soni, P.; Gagan, G. (2007). "Numerical simulations of the differentiation of accreting planetesimals with 26Al and 60Fe as the heat sources". Meteoritics & Planetary Science. 42 (9): 1529-1548. Bibcode:2007M&PS...42.1529S. doi:10.1111/j.1945-5100.2007.tb00589.x. 
  9. ^ Gupta, G.; Sahijpal, S. (2010). "Differentiation of Vesta and the parent bodies of other achondrites". J. Geophys. Res. Planets. 115 (E8). Bibcode:2010JGRE..115.8001G. doi:10.1029/2009JE003525. 
  10. ^ Wasson, J. T. (1969). The chemical classification of iron meteorites—III. Hexahedrites and other irons with germanium concentrations between 80 and 200 ppm. Geochimica et Cosmochimica Acta, 33(7), 859–876.
  11. ^ J. G. Burke, Cosmic Debris: Meteorites in History. University of California Press, 1986.
  12. ^ a b J. T. Wasson, Meteorites: Classification and Properties. Springer-Verlag, 1974.
  13. ^ "Iron came from Space before the Iron Age". atlasobscura.com. 22 Aralık 2017. 25 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2021. 
  14. ^ "Meteorites in History and Religion". 23 Ağustos 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2012. 
  15. ^ Vagn F. Buchwald, Handbook of Iron Meteorites. University of California Press, 1975.
  16. ^ James H. Shirley, Rhodes Whitmore Fairbridge, Encyclopedia of planetary sciences, Springer, 1997. 978-0-412-06951-2
  17. ^ Geochimica et Cosmochimica Acta, Cilt 45, Ed. 9–12
  18. ^ Scott, Edward R. D.; Wasson, John T. (1 Ocak 1975). "Classification and properties of iron meteorites". Reviews of Geophysics. 13 (4): 527. Bibcode:1975RvGSP..13..527S. doi:10.1029/RG013i004p00527. 
  19. ^ McSween, Harry Y. (1999). Meteorites and their parent planets (Sec. bas.). Cambridge: Cambridge Univ. Press. ISBN 978-0521587518. 
  20. ^ Wasson, John T.; Choe, Won-Hie (31 Temmuz 2009). "The IIG iron meteorites: Probable formation in the IIAB core". Geochimica et Cosmochimica Acta. 73 (16): 4879-4890. Bibcode:2009GeCoA..73.4879W. doi:10.1016/j.gca.2009.05.062. 
  21. ^ Chinga meteorite[ölü/kırık bağlantı] at Meteoritical Bulletin Database.

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]

Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Nedir? :Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? ile ilgili Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Ne Demektir? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Açıklaması Nedir? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Cevabı Nedir? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Açıklaması? :Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Gerçek mi? :Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? ile ilgili Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Hakkında? :Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? ile ilgili Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? burada bulabilirsiniz. Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Demir meteorit nedir?, Demir meteorit anlamı nedir?, Demir meteorit ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Nesli tükenmekte olan bitkiler, UEFA Kupası Finali 1978, Antti Sumiala, Espinhel, Windows Mesajlaşma, Pavlo Teterya, The Haunted Airman, Noonie Bao, Cyanicterus, Melek Girmez Sokağı, UD Nissan Diesel, Dosya barındırma hizmeti, Üçoklar, Windows Chat, Reşt, Işıklı kalem, REST, El bombası, İkinci Haçlı Seferi, Proleter Devrimci Aydınlık, Tracert, Karakter Eşlem, Dataizm, Uruguay arması, Lee Kerslake, Rakuten, Form faktör (cep telefonu), Éder Militão, .NET Compact Framework, Olivier Karekezi, Üst yönetim bilgi sistemi, Levent Tüzel, The Plain Dealer, Hatice Altuğ, Akıllı anahtar, Tour of Slovenia, Soğuk, Los Angeles Memorial Coliseum, Arlene Golonka, MSConfig, Uzak Masaüstü Hizmetleri, SC Paderborn, Eski Uygur alfabesi, Enis Behiç Koryürek, Windows Çalışma Zamanı, Web servis, Laino Castello, Dmitro Yavornitski, Hack aracı, Los Angeles Lakers, Burç FM, Kullanıcı profili, Telekonferans, Mac OS, Agamura, Windows NT mimarisi, Cocoa Touch, Traceroute, Ziştovi Antlaşması, Windows Runtime, Vännäs, Ryoko Uno, Antimora, FC Swift Hesperange, Milla Jovovich, S.E. Palmeiras, Hack tool, Bataceae, Jeanie Buss, Shaquille ONeal, South Bay Lakers, Monarcas Morelia, Fernaldia, NBA MVP, Sachsen sınıfı zırhlı fırkateyn, Mo Bamba, Wenyen Gabriel, Anacanthobatidae, Gürcü halk oyunları, Austin Reaves, Lava Records, NGC 244, Lonnie Walker IV, East Ilsley, Film türleri, Yakeshi, Cravity, Murialdo, Sabah programı, Meyselun Savaşı, Tolbooth, Nathaniel R. Jones, Astrodinamik, Elastik çarpışma, Laronius, Lagrangian noktası, Kepler Yörüngesi, Melon Müzik Ödülleri, Peter Donat, Kıta felsefesi,
Tolga Pirinçci Kimdir?, Dalyan Özdemir Kimdir?, Muhammet Gür Kimdir?, Yrd Doç Dr Kenan Koç Kimdir? Yrd Doç Dr Kenan Koç Nereli Yrd Doç Dr Kenan Koç Kaç Yaşında?, İhsan Kaya Kimdir?, Ömer Faruk Aişeoğlu Kimdir?, Mehmet Hamcan Kimdir?, Gülcan Cengiz Kimdir?, Hüseyin Sirhan Gökdoğan Kimdir?, Mustafa Dirier Kimdir?, Mehmet Emin Güvenç Kimdir?, Mehmet Şahin Gülel Kimdir?, Yrd Doç Dr Jale Tanalp Kimdir? Yrd Doç Dr Jale Tanalp Nereli Yrd Doç Dr Jale Tanalp Kaç Yaşında?, Cem Karakeçili Kimdir?, Mahmut Subaşı Kimdir?, Musa Mangal Kimdir?, Muhammet Ali Arusoğlu Kimdir?, Emin Yetim Kimdir?, Rozan Ali Fayık Kimdir?, Bülent Arslan Kimdir?, Akın Çelik Kimdir?, Tahsin Akyüz Kimdir?, Yrd Doç Dr İsmail Çakır Kimdir? Yrd Doç Dr İsmail Çakır Nereli Yrd Doç Dr İsmail Çakır Kaç Yaşında?, Serpil Akçay Kimdir?, Yavuz Aydın Kimdir?, Muhammet Alperen Eldemir Kimdir?, Şadan İpkin Kimdir?, Ali Karaca Kimdir?, Murat Toycan Selçuk Kimdir?, Fatih Demirkol Kimdir?, Cem Cavcar Kimdir?, Yrd Doç Dr İsa Navruz Kimdir? Yrd Doç Dr İsa Navruz Nereli Yrd Doç Dr İsa Navruz Kaç Yaşında?, Mehmet İlker Atasever Kimdir?, Şerafetdin Terzi Kimdir?, Aynur Çeşmeliler Kimdir?, Zeki Uzun Kimdir?, Berivan Budakbeyoğlu Kimdir?, Hazım Tamer Dodurka Kimdir?, Mustafa Aday Kimdir?, Sertaç Alkaya Kimdir?, Ekim Devrim Çapartaş Kimdir?, Selcan Hamşıoğlu Kimdir?, Sabahattin Okuducu Kimdir?, Tolga Say Kimdir?, Seren Elataş Kimdir?, Merve Yıldız Yaray Kimdir?, Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kimdir? Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Nereli Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kaç Yaşında?, Ziya Bayram Kimdir?, Serap Bozpolat Ayan Kimdir?, Sevgül Aydın Kimdir?, Ahmet Bozdoğan Kimdir?, Gülşen Karasu Kimdir?, Mehmet Sefa Özdemir Kimdir?, Baki Taşkıran Kimdir?, İbrahim Eker Kimdir?, Yılmaz Şanlan Kimdir?, Abdurrahman Apak Kimdir?, Abdulmecit Nas Kimdir?, Türkan Aslan Kimdir?, Servet Tarduş Kimdir?, Tuncay Turanlı Kimdir?, İlhan Yiğit Kimdir?, Aysel Aras Kimdir?, Kazım Can Şen Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Özay Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kaç Yaşında?, Cemalettin Sağtekin Kimdir?, Yılmaz Hun Kimdir?, Ufuk Gülşen Kimdir?, Merve Kır Kimdir?, Dicle Aktürk Kimdir?, Efe Aydın Kimdir?, Eylem Ertuğ Ertuğrul Kimdir?, Özgür Tanış Kimdir?, Halil İbrahim Yalgın Kimdir?, Birsen Öztürk Kimdir?, Yasemin Fazlaca Kimdir?, Solmaz Özlen Kimdir?, Yunus Gün Kimdir?, Mehmet Gürel Kimdir?, Bedirhan Osal Kimdir?, Tahsin Becan Kimdir?, Ahmet Karkucak Kimdir?, Ayşegül Doğan Dağlı Kimdir?, Mehmet Kaval Kimdir?, İmren Nilay Tüfekçi Kimdir?, Süleyman Kuşman Kimdir?, Mehmet Zeki İrmez Kimdir?, Nurten Taş Kimdir?, Nevroz Uysal Aslan Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Görener Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kaç Yaşında?, Hakan Baykal Kimdir?, Meral Ayhan Kimdir?, Ekrem Baran Kimdir?, Alper Alpay Kimdir?, Muhlis Orhan Kimdir?, Nurten Ertuğrul Kimdir?, Aziz Örek Kimdir?, Yunus Aydemir Kimdir?, Ercan Çiçek Kimdir?, Duygu Çetinkaya Acar Kimdir?,