Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir?

Das Kapital Nedir?

Das Kapital Nedir?, Das Kapital Nerededir?, Das Kapital Hakkında Bilgi?, Das Kapital Analizi? Das Kapital ilgili Das Kapital ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Das Kapital ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Das Kapital Ne Anlama Gelir Das Kapital Anlamı Das Kapital Nedir Das Kapital Ne Anlam Taşır Das Kapital Neye İşarettir Das Kapital Tabiri Das Kapital Yorumu 

Das Kapital Kelimesi

Lütfen Das Kapital Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Das Kapital İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Das Kapital Kelimesinin Anlamı? Das Kapital Ne Demek? ,Das Kapital Ne Demektir? Das Kapital Ne Demektir? Das Kapital Analizi? , Das Kapital Anlamı Nedir?,Das Kapital Ne Demektir? , Das Kapital Açıklaması Nedir? ,Das Kapital Cevabı Nedir?,Das Kapital Kelimesinin Anlamı?,Das Kapital Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Das Kapital Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Das Kapital Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Das Kapital Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Das Kapital Kelimesinin Anlamı Nedir? Das Kapital Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Das Kapital Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Das Kapital Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Das Kapital - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Das Kapital

Das Kapital Nedir? Das Kapital Ne demek? , Das Kapital Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Das Kapital Kelimesinin Anlamı? Das Kapital Ne Demek? Das Kapital Ne Demektir? ,Das Kapital Analizi? Das Kapital Anlamı Nedir? Das Kapital Ne Demektir?, Das Kapital Açıklaması Nedir? , Das Kapital Cevabı Nedir? , Das Kapital Kelimesinin Anlamı?






Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir?

Kapital

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Das Kapital sayfasından yönlendirildi)
Kapital: Ekonomi Politiğin Eleştirisi
Das Kapital. Kritik der politischen Oekonomie
1. cilt ilk baskı kapağı (1867)
YazarKarl Marx
ÜlkeAlmanya
DilAlmanca
TürEkonomi - Felsefe
Yayım1867–1894 (özgün)
1965 (Türkçe)
Sayfa2320 (3 cilt)

Kapital, Ekonomi Politiğin Eleştirisi (AlmancaDas Kapital. Kritik der politischen Ökonomie), Karl Marx'ın 1867, 1885 ve 1894 yıllarında üç cilt olarak yayınlanan siyaset-ekonomi eleştirisi üzerine bir kitaptır. Yazım hayatının doruk noktası olan kitap, Marx'ın Adam Smith, Jean-Baptiste Say, David Ricardo ve John Stuart Mill gibi klasik politik iktisatçıları izleyerek "modern toplumun ekonomik yasalarını ortaya koymak için" tarihsel materyalizm teorisini uyguladığı kapitalizm analizini içerir. Metnin ikinci ve üçüncü ciltleri Marx'ın ölümünden sonra notlarını derleyen meslektaşı Friedrich Engels tarafından yayımlanmıştır. Das Kapital, sosyal bilimler alanında 1950'den önce yayımlanmış en çok atıf alan kitaptır.[1]

Marx, Kapital'de öncelikle "kapitalist toplumun en temel hücresi" olarak gördüğü "meta"nın çözümlenmesinden başlayarak kapitalist üretim ilişkilerini bütün boyutlarıyla inceler.

Kapital, Türkçeye ilk olarak Osmanlı döneminde Ceride-i Felsefiye dergisinde özetleştirilerek Sermaye adıyla çevrilmiş, cumhuriyet dönemindeki ilk çevirisi de yine aynı adla 1933'te gerçekleştirilmiştir. Tamamen Türkçeye çevrilmesiyse Prof. Dr. Mehmet Selik tarafından Almanca aslından 1965 yılında yapılmış ve Sol Yayınları tarafından Aralık 1965'te basılmıştır.

Haziran 2016'da, arkadaşı Johann Georg Eccarius adına imzaladığı 1867 tarihli ilk cildin ilk baskısı Londra'da 80.000 ila 120.000 £ arasında bir tahminle açık artırmaya çıkarıldı [2] ve 218.500 Sterlin (yaklaşık 250.000euro) ya satıldı.[3] Bu ithaflı nüshaya günümüzde 1,5 milyon Euro değer biçilmektedir.[4]

Kapital, birçok ekonomi, sosyoloji ve felsefe disiplininde temel bir kaynak haline gelmiştir.[5]

Kapital, Cilt 1[değiştir | kaynağı değiştir]

Kapital Cilt 1, Karl Marx tarafından 1867 yılında yazılmış, kapitalist üretim biçiminin ekonomik yasalarının, sosyalist üretim biçiminin öncüsü olduğunu ve sınıf mücadelesinin kapitalist toplumsal üretimden köken aldığını ortaya koymak amacıyla siyasi ekonomi olarak kapitalizmin eleştirel bir analizidir. Kapital Cilt 1, 14 Eylül 1867 tarihinde yayımlandı ve Das Kapital'in Marx'ın hayatta iken yayımlanan tek cildi bu oldu. Haziran 2013 yılında Komünist Manifesto ile beraber UNESCO'nun Dünya Mirası Programı'na kayıt edildi.[6]

Birinci Kısım: Meta ve Para[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk üç kesimde meta, ekonomik değer, değişim değeri ve paranın kökeni hakkında yoğun teorik bir tartışma yapılmaktadır. Marx'ın yazdığı gibi "Tüm bilimlerde başlangıçlar her zaman zordur... dolayısıyla metanın analiz edildiği bölüm bu nedenle en üst düzeyde zorluğu içerecektir. " Modern okur, Marx'ın "1 ceket eşittir 20 yarda ketenbezi" gibi tariflerini anlamakta zorluk çekmektedir. Profesör John Kenneth Galbraith şu bilgiyi dikkatimize sunmaktadır: "O yüzyılda sıradan bir yurttaşın ceket satın alması günümüzde bir insanın otomobil veya hatta ev alması ile karşılaştırılabilecek bir harekettir."

Birinci Bölüm: Meta[değiştir | kaynağı değiştir]

Birinci Kesim: Metanın İki Öğesi: "Kullanım-Değeri" ve "Değer"[değiştir | kaynağı değiştir]

Giriş

Marx analizine "meta"yı tanımlayarak başlar.Metanın bir insanın her türlü istek veya ihtiyacını karşılayan bizden bağımsız bir şey olduğunu anlatır. Marx metanın kullanım değeri denilen bir özelliği olduğunu söyler. (17. yüzyıl İngiliz yazarlarında "kullanım değeri" yerine "bedel" ve değişim değeri yerine de "değer" kelimelerinin sıklıkla kullanıldığı görülür. John Locke (1691, Faiz İndiriminin Sonuçları Üzerine Bazı Düşünceler,sayfa 28): "Herhangi bir şeyin doğal bedeli, insan hayatının ihtiyaçlarını karşılamak ve rahatlığını sağlamak açısından kendi uygunluğuna karşılık gelir.") Metanın kullanım değerini ne kadar kullanışlı olduğu ile belirlenmektedir. Marx kullanım değerinin sadece "kullanım ve tüketim sırasında" belirlenebileceğini söyler. Metanın kullanım değeri belirlendikten sonra, meta el değiştirdiğinde ortaya çıkan değişim değeri tespit edilmektedir. Bunu, değişimde karşılık olarak kullanılan diğer metaların miktarları ile açıklamaktadır. (Guillaume-François Le Trosne, Fransız ekonomist, 1846'da şunu yazmıştır: "İki eşya arasında değişim değerindeki oranı belirleyen değer iki şeyin üretim sürecinin ölçümüdür.") Tahıl ve demir örneği vermektedir.

Kullanım değeri; Değişim değeri

Aralarındaki ilişkiye bakılmaksızın, her zaman belli bir miktar demir için belli bir miktar mısır değiş tokuşunda bir eşitlik olacaktır. Bu örneği bütün metaların başka metaların belli miktarlarıyla değiş tokuş edilebilmesini sağlayan benzer bir öze sahip olduğunu göstermek için vermektedir. Aynı zamanda insanın bir metanın değişim değerini ona sadece bakarak veya onu inceleyerek belirleyemeyeceğini açıklar. Değişim değeri sadece maddesel değildir. Değişim değerini belirlemek için insanın metanın diğer metalarla değiş tokuşunu görmesi gerekmektedir. Marx metanın bu iki yönünün birbirinden bağımsız olarak tartışılamayacak şekilde hem ayrışmış hem de bütünleşmiş olduğunu ifade etmektedir. Marx bir şeyin kullanım değerinin kalite açısından, değişim değerinin ise miktar açısından değişebileceğini söylemektedir.

Marx bir metanın değişim değerinin onun değerinin tanımı olduğunu açıklayarak devam etmektedir. Değer bütün metaları birbiriyle ilişkilendirmektedir böylece hepsi birbiriyle değiş tokuş edilebilmektedir. Bir metanın değeri "bir toplum içinde sık rastlanan ortalama yetenek derecesi ve emek yoğunluğu ile o toplum için normal olan üretim şartları altında herhangi bir kullanım değerini üretmek için gereken emek süresi" diye tanımlanan toplumsal olarak gerekli emek zamanı ile belirlenmektedir. Dolayısıyla, Marx, metanın değerinin, birçok nedene bağlı olarak meydana gelen emek verimliliğine göre gelişim ya da değişiklik gösterdiği için sabit kalmadığını açıklamaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "What are the most-cited publications in the social sciences (according to Google Scholar)?". Impact of Social Sciences. 12 Mayıs 2016. 13 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2023. 
  2. ^ "webarchive". 14 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2023. 
  3. ^ Tom Strohschneider: Was das Kapital kostet 12 Haziran 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Neues Deutschland vom 29. April 2017
  4. ^ Hugo Wetscherek: Noch immer viel zu billig! Warum kostet ein altes Buch 1,5 Millionen Euro? Ein Blick in den Markt und ein Plädoyer für denselben. In: Rita Müller, Mario Bäumer (Hrsg.): Das Kapital. Verlag der Stiftung Historische Museen Hamburg, Hamburg 2017Rita Müller, Mario Bäumer (Hrsg.): Das Kapital. Verlag der Stiftung Historische Museen Hamburg, Hamburg 2017, S. 130 f.
  5. ^ Fine, Ben, and Alfredo Saad-Filho. Marx's Capital. Pluto Press, 2004. s. 91.
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2017. 

Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Nedir? :Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? ile ilgili Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Ne Demektir? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Açıklaması Nedir? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Cevabı Nedir? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Açıklaması? :Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Gerçek mi? :Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? ile ilgili Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Hakkında? :Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? ile ilgili Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? burada bulabilirsiniz. Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Das Kapital nedir?, Das Kapital anlamı nedir?, Das Kapital ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Agrostopoa, Lantanitler, Elbeyi, Vezirköprü, Aivilik İnuitçesi, Elaldı, Vezirköprü, Çin asıllı Singapurlular, Başalan, Vezirköprü, TC3BCrkC3BC Turan, Stadium, 1930 fifa dünya kupası, Çarşambaspor, İman, 1930 FIFA Dünya Kupası, Vezirköprü, Yavuz Turgul, Melissa Ponzio, 2001 Fransa Lig Kupası Finali, Aydoğdu, Vezirköprü, Cloughton, Pazar Camii (Terme), Mike Will Made It, Çin asıllı Malezyalılar, Flynn Downes, Boruk, Vezirköprü, Mayim Bialik, Sıcağı Sıcağına bölümleri listesi, Windows 11’den kaldırılan özellikler listesi, Bangsamoro, Boğazkoru, Vezirköprü, Sipalinus, Çin asıllı Amerikalılar, Bago bölgesi, Ekolojik Oyuncak Müzesi, Öznur Serçeler, Ahmetbaba, Vezirköprü, Tótkomlós, Birinci seviye UEFA liglerindeki takımlar listesi, Amphiumidae, Anna Biller, Heinz Guderian, Büyükkale, Vezirköprü, Simon Baker, Lunasa, Bayramköy, Vezirköprü, Altınkaya, Vezirköprü, Riverside, California, Batken İlçesi, D 010, Hamza Choudhury, Reform, Sjaak Swart, Kapulukaya Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Rahman Altın, Darıçay, Vezirköprü, Karadoruk, Vezirköprü, NGC 694, Meslek yüksekokulu, Makao üzerindeki egemenliğin devri, Halilbaba, Vezirköprü, Kolera, Fazıl Ahmet Paşa, Vezirköprü, NGC 6896, Abdulaziz Hussain, Hong Kong üzerindeki egemenliğin devri, Yasemin Yalçın, Kılıçgüney, Vezirköprü, Çin Halk Cumhuriyeti uyrukluk kanunu, Akören, Vezirköprü, Hearts of Iron IV, Friends karakterleri listesi, Kodai Yasuda, Gömlekhisar, Vezirköprü, Ağcayazı, Vezirköprü, Paul Davies, Birim zaman, Louis Essen, Denizaşırı Çinliler, Abdulgani, Vezirköprü, Dospat, I Am Sam, Rufai, Rüfai, Donanma Kupası, Ortacami, Vezirköprü, Terme Çayı, Dünyanın en zenginleri, Kara Davud Paşa, Hyundai Elantra, Elmalı, Vezirköprü, Jel elektroforezi, Neustadt Uluslararası Edebiyat Ödülü, Efes Muharebesi (1147), Çuğun, Kırşehir, Erich Jaschke, Çeltek, Vezirköprü, Ryota Tsuzuki, Balaenoptera musculus, Saat dilimi, Çin takvimi, Bourbon İspanyası,
Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?,