Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir?

Cümlenin ögeleri Nedir?

Cümlenin ögeleri Nedir?, Cümlenin ögeleri Nerededir?, Cümlenin ögeleri Hakkında Bilgi?, Cümlenin ögeleri Analizi? Cümlenin ögeleri ilgili Cümlenin ögeleri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Cümlenin ögeleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Cümlenin ögeleri Ne Anlama Gelir Cümlenin ögeleri Anlamı Cümlenin ögeleri Nedir Cümlenin ögeleri Ne Anlam Taşır Cümlenin ögeleri Neye İşarettir Cümlenin ögeleri Tabiri Cümlenin ögeleri Yorumu 

Cümlenin ögeleri Kelimesi

Lütfen Cümlenin ögeleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Cümlenin ögeleri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı? Cümlenin ögeleri Ne Demek? ,Cümlenin ögeleri Ne Demektir? Cümlenin ögeleri Ne Demektir? Cümlenin ögeleri Analizi? , Cümlenin ögeleri Anlamı Nedir?,Cümlenin ögeleri Ne Demektir? , Cümlenin ögeleri Açıklaması Nedir? ,Cümlenin ögeleri Cevabı Nedir?,Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı?,Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Cümlenin ögeleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Nedir? Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Cümlenin ögeleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Cümlenin ögeleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Cümlenin ögeleri

Cümlenin ögeleri Nedir? Cümlenin ögeleri Ne demek? , Cümlenin ögeleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı? Cümlenin ögeleri Ne Demek? Cümlenin ögeleri Ne Demektir? ,Cümlenin ögeleri Analizi? Cümlenin ögeleri Anlamı Nedir? Cümlenin ögeleri Ne Demektir?, Cümlenin ögeleri Açıklaması Nedir? , Cümlenin ögeleri Cevabı Nedir? , Cümlenin ögeleri Kelimesinin Anlamı?






Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir?

Cümlenin ögeleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Örnekler

Tüm öğrenciler / yarın / piknik yapmak için / otobüslerle / ormana / gidecekler.
ögeler: Ö / Z.T. / Z.T. / Z.T / D.T / Y
öge soruları: kim (gidecek) / ne zaman (gidecek) / niçin (gidecek) / neyle (gidecek) / nereye (gidecek) / -

Cümlenin ögeleri (yaygın hatalı yazım şekliyle cümlenin öğeleri), cümlede yüklem ile görev ve anlam yönünden yükleme eşlik eden diğer parçalardan her biri. Cümlenin ögeleri tek bir sözcükten veya sözcük grubundan oluşabilir. Ögeler anlamlı ve doğru cümleler kurulabilmesini sağlar. Türkçede cümlenin ögeleri şunlardır:

  1. Yüklemler
  2. Yapım ekleri
  3. Çekim ekleri
  4. Nesneler
  5. Bağlaçlar
  6. Dolaylı tümleçler (yer-yön tümleçleri)
  7. Zarf tümleçleri
  8. Edat tümleçleri
  9. Özneler
  10. Noktalama işaretleri

Cümle; bir fikri, bir düşünceyi, hareketi, duyguyu ve olayı tam bir yargı halinde ifade eden kelime grubudur. Bir cümle kurabilmek için en azından bir çekimli fiil (fiil cümlelerinde) ya da ek-fiil almış bir adın (isim cümlelerinde) yüklem görevini üstlenmesi gerekir. Örneğin "koşuyor" kelimesi tek başına bir cümledir.

Cümlenin diğer ögeleri anlam ve görev yönünden yüklemi tamamlarlar.

Ana ögeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cümlenin ana ögeleri yüklem ve öznedir.

Yüklem[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüklem cümlede bir iş, oluş, hareket vs. bildiren; cümleyi yargıya bağlayan ögedir. Yüklemsiz cümle kurulamaz.

Eksiltili olmayan bir cümle kurabilmek için yalnızca yüklem yeterlidir. Yüklem genelde cümle sonunda bulunur. Yüklemi bir fiilin çekimlenmesiyle oluşan fiil cümlelerinin yanı sıra, bir adın ek-fiil eki almasıyla da bir isim cümlesi oluşturulabilir.

Özellikleri;

1- Yüklem genellikle cümlenin sonunda bulunur. Başında ya da ortasında bulunabilir.

2- Fiil olan sözcükler dışında isim ve isim soylu sözcüklerden oluşabilir.

3- Cümlede birden fazla yüklem bulunabilir.

4- İkilemeler, tamlamalar, birleşik fiiller ve deyimler cümlede yüklem olabilir.

Özne[değiştir | kaynağı değiştir]

Özne, bir cümlede yüklem ile bildirilen işi ya da oluşu yerine getiren veya yüklem vasıtasıyla hakkında bilgi verilen ögedir:

Özneyi bulmak için yükleme "kim" veya "ne" soruları sorulur:

  • Bugün hava çok sıcaktı. (sıcak olan ne?)
  • Özlem defterini okulda unutmuş. (unutan kim  ?)

Özne, yüklemden sonra cümlenin ikinci ana ögesidir. Sadece yüklemden oluşan cümlelerde dahi öznenin varlığı şahıs eklerinden anlaşılır.

Yardımcı ögeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Cümlenin yardımcı ögelerini oluşturan tümleçler üç grupta incelenir:

Nesne[değiştir | kaynağı değiştir]

Düz tümleç olarak da bilinen nesne, öznenin yaptığı ve yüklem tarafından bildirilen iş veya oluştan etkilenen kavram veya varlıktır.

Yükleme belirtili nesnede "kimi, neyi" soruları sorulurken belirtisiz nesnede "kim, ne" soruları sorulur

Örnekler:

  • "Ben her gün kitap okurum." (belirtisiz nesne)
  • "Bana bu hikayeyi babam anlattı." (belirtili nesne)

Dolaylı tümleç[değiştir | kaynağı değiştir]

Dolaylı tümleç; yüklemin anlamını yer, bulunma ve yönelme açısından tamamlayan ögedir. Genellikle -e, -de ve -den eklerinden birini alır ve yükleme sorulan "nereye, nerede, nereden; kime, kimde, kimden; neye, neyde ve neden" sorularının yanıtlarıdır. Örnekler:

  • "Annem bu meyveleri semt pazarından aldı."
  • "Annem eve yarın gelecekmiş."
  • "Banu cebine kalemlerini koydu."

Zarf tümleci[değiştir | kaynağı değiştir]

Zarf tümleci, yüklemde belirtilen iş ve oluşun ne zaman, neden, nasıl, ne kadar ve ne vasıtasıyla gerçekleştiğini belirtir. Edatlarla oluşturulan tümleçler de zarf tümleci kabul edilir. Örnekler:

  • "Ablamlar haftaya yola çıkacaklarmış." (eylemin zamanını belirtir)
  • "Çocuk korkudan titriyordu." (eylemin nedenini belirtir)
  • "Eve koşarak gittim." (eylemin nasıl yapıldığını belirtir)
  • "Öğretmen uzunca bir cetvelle tahtaya çizgiler çizdi." (eylemin ne ile yapıldığını belirtir)
  • "Yatmadan önce biraz kitap okudum." (eylemin ne kadar yapıldığını belirtir)

Edat Tümleci[değiştir | kaynağı değiştir]

Yüklemi araç(vasıta), birliktelik ve amaç açısından açıklayan ögelerdir. Yükleme "ne ile, kim ile, ne için, kimin için" soruları sorulur, alınan cevap edat tümlecini verir.

NOT : Edat tümleçleri çoğu zaman zarf tümleçlerinin içinde gösterilir. Örnekler:

  • Emre Bey, İstanbul'a uçakla gitti. (Cümlede yüklem, "gitti" fiilidir. Edat tümlecini bulmak için yükleme "Emre Bey İstanbul'a ne ile gitti ?" sorusunu

sorarız. Sorumuzun cevabı "uçakla" edat tümlecidir.)

  • Roman yazmaya şiirlerin etrafına çerçeveler kurabilmek için başladım.
  • Annemle sinemaya gideceğiz.
  • Bütün çabalarımız çocuklarımız için güzel bir gelecek hazırlamak.
  • İyi bir puan almak için azimle çalışıyor.
  • Bu yıl tatile karavanla gideceklermiş.

Bağlaç[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlaç, Kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri biçim veya anlam yönüyle birbirine bağlayan kelimeler: ve, veya, ile, ama, de (da) , ancak, çünkü, eğer, hâlbuki, hem … hem …, hiç değilse, ise, ki, lâkin, meğer, nasıl ki, ne … ne …, öyle, öyle ki, sanki, şu var ki, üstelik, yahut, yalnız, yani, yoksa, zira vs. Bağlaçlar, ifadeleri ilgi ve önem sırasına koyarak düzenlememize yardımcı olur.

Bağlaçların kendi başlarına anlamları yoktur. Yer aldıkları cümlenin çeşitli bölümleri arasında anlam ve biçim bakımından bağlantı kurarlar. Cümlelerde sıralama bağlaçlar sayesinde yapılır. Cümleler arasında konu ve anlatım bütünlüğü sağlamak için kullanılırlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Nedir? :Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? ile ilgili Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Ne Demektir? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Açıklaması Nedir? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Cevabı Nedir? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Açıklaması? :Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Gerçek mi? :Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? ile ilgili Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Hakkında? :Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? ile ilgili Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? burada bulabilirsiniz. Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Cümlenin ögeleri nedir?, Cümlenin ögeleri anlamı nedir?, Cümlenin ögeleri ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sokak köpeği, Leucauge auronotum, Feleti Teo, Lictor, Abolisyonizm, Abhazya Özerk Cumhuriyeti, Muhammed Uld Bilal, Dounia Coesens, Fatma Yıldırım, 1997 Arjantin Grand Prix, Walrencea, Teslić, László Kövér, Estonya Reform Partisi, Lindau (ilçe), Cynthia A. Pratt, Mehmet Ali Erçin, Gabriel Attal, Peter Buchan, John Hildrop, Koruma ve Restorasyon için Yurtsever Hareket, Dickon Mitchell, Genel vali, Kamu taşımacılığı, Euophrys auricolor, LoveGame, Dinesh Gunawardena, 1997 Akdeniz Oyunları, Mark Phillips (Guyana), Ninna, Bolivya devlet başkanları listesi, Toplu taşıma, Azerbaycan Cumhuriyeti Gençler ve Spor Bakanlığı, Manasseh Sogavare, Al Wakrah, 1997 İtalya Grand Prix, Samoa devlet başkanları listesi, Pan paniscus, Michael Ologo, Köpek dövüşü, Tahsin Ertuğruloğlu, Dünya Tiyatro Günü, Geçici IRA, İslam ahlakı, Taocu, Mercy for Animals, İsviçre Federal Konseyi üyeleri listesi, Sabellariidae, Scorpiones, Östriol, Ariel Broggi, Türk Kadınının Tatlı Kitabı, Just Eat, Mikhail Tal, Belçika Monarşisi, The Hobbit, İstanköy, Tony Vidmar, Malıköy Tren İstasyonu, Fábio de Jesus, Henagon, Tom Mankiewicz, Front Line Assembly, Airexpo, VIII. Bonifatius, Mauritius başbakanları listesi, NGC 3956, Bert Stern, Renault Twingo, Norodom Sihamoni, Resy, Adventure Game Studio, De Graafschap, Royal Leamington Spa, felsefe listesi, Hayvan hakları savunucusu partiler listesi, 2017 Meksika Grand Prix, Grenada Monarşisi, Toros Ekspresi, Wax Trax Records, Çin demografisi, Mandıra ürünü, Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı gemileri listesi, Ebe kurbağa, Alacak hakları ve serbestlik hakları, Carex sparganioides, Amadou Ba, Hristo Lukov, Birleşik fiil, Bakü Minyatür Kitaplar Müzesi, Brezilya devlet başkanları listesi, Sen Irmağı, Bram Stokerdan Dracula, Akechi Mitsuhide, Zambiya devlet başkanı, 2011 UEFA Süper Kupası, Sky Castle, Drenthe, Joldelund, Ahmetler, Karapürçek,
Deniz bayrağı Anlamı Nedir, Deniz bayrağı Nasıl Oluştu, Deniz bayrağı Tarihi, Deniz bayrağı Renkleri, Deniz bayrağı Tasarımı, Teritoryal Nedir?, Feminazi Nedir?, Neslihan Doğangül Önder Kimdir?, Zail İsminin Anlamı Nedir?, Felekten Kam Almak Nedir?, Uğur Şeker Kimdir?, Zâid İsminin Anlamı Nedir?, Terelelli Nedir?, Feleğini Şaşırmak Nedir?, Emine Helil İnay Kınay Kimdir?, Feleğe Küsmek Nedir?, Zâît İsminin Anlamı Nedir?, Hilmi Başpınar Kimdir?, Celal Karapınar Kimdir?, Zâîr İsminin Anlamı Nedir?, Zahmetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Altan İnanç Kimdir?, Nalan Çelik Kimdir?, Felce Uğratmak Nedir?, Şevket Tokur Kimdir?, Zâhiri İsminin Anlamı Nedir?, Şükrü Kuleyin Kimdir?, Zahir İsminin Anlamı Nedir?, Abdulkadir Tekin Kimdir?, Zâhib İsminin Anlamı Nedir?, Esin Doğan Metin Kimdir?, Tepkin Nedir?, Ferdi Yamar Kimdir?, Zağlı İsminin Anlamı Nedir?, Zabit İsminin Anlamı Nedir?, Mevlüt Kiriş Kimdir?, Tepesiz Nedir?, Türkmeneli bayrağı Anlamı Nedir, Türkmeneli bayrağı Nasıl Oluştu, Türkmeneli bayrağı Tarihi, Türkmeneli bayrağı Renkleri, Türkmeneli bayrağı Tasarımı, Yüzyıllık İsminin Anlamı Nedir?, Hacer Foggo Kimdir?, Yüzüncü İsminin Anlamı Nedir?, Ertuğrul Avcı Kimdir?, Yüzü Yumuşak İsminin Anlamı Nedir?, Yüzü Yerde İsminin Anlamı Nedir?, Seyithan İzsiz Kimdir?, Yüzü Soğuk İsminin Anlamı Nedir?, Teolojik Nedir?, Yüzü Sıcak İsminin Anlamı Nedir?, Edip Arslan Kimdir?, Tenzilâtsız Nedir?, Yüzü Pek İsminin Anlamı Nedir?, Deniz Yücel Kimdir?, Oktay Şengül Kimdir?, Faziletsiz Nedir?, Ersin Beyaz Kimdir?, Yüzü Kara İsminin Anlamı Nedir?, Tataristan bayrağı Anlamı Nedir, Tataristan bayrağı Nasıl Oluştu, Tataristan bayrağı Tarihi, Tataristan bayrağı Renkleri, Tataristan bayrağı Tasarımı, Faziletperver Nedir?, Yüzü Asık İsminin Anlamı Nedir?, Tentesiz Nedir?, Bedrettin Aslan Kimdir?, Çiçek Arıç Kimdir?, Tentenesiz Nedir?, Mehmet Salih Uzun Kimdir?, Yüzü Ak İsminin Anlamı Nedir?, Tenteneli Nedir?, Yüzsüzce İsminin Anlamı Nedir?, Ömer Lütfi Özenç Kimdir?, Tenteli Nedir?, Zeyni Albayrak Kimdir?, Siyah sancak Anlamı Nedir, Siyah sancak Nasıl Oluştu, Siyah sancak Tarihi, Siyah sancak Renkleri, Siyah sancak Tasarımı, Yüzsüz İsminin Anlamı Nedir?, Tenkitli Nedir?, Yüzlük İsminin Anlamı Nedir?, Tenkidî Nedir?, Abdulhakim Daş Kimdir?, Mehmet Sait Tezdönen Kimdir?, Yüzlü İsminin Anlamı Nedir?, Tabiiyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Faulsüz Nedir?, Arzu Başkan Kimdir?, Tenhaca Nedir?, Yüzlerce İsminin Anlamı Nedir?, Tâbiiyetli İsminin Anlamı Nedir?, Faullü Nedir?, Sekelistan bayrağı Anlamı Nedir, Sekelistan bayrağı Nasıl Oluştu, Sekelistan bayrağı Tarihi, Sekelistan bayrağı Renkleri, Sekelistan bayrağı Tasarımı, Teneşirlik Nedir?, Yüzgeç İsminin Anlamı Nedir?, Tabii İsminin Anlamı Nedir?, Mehmet Erboğan Kimdir?, İlknur Birol Kimdir?, Yüzeysel İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatüstü İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Kimdir? Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Nereli Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Kaç Yaşında?, Yüzerlik İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatsız İsminin Anlamı Nedir?, Affan Mahmut Keçeci Kimdir?, Tenasüpsüz Nedir?, Ferhan Bozkuş Kimdir?, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu Kimdir?, Yüzer İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatlı İsminin Anlamı Nedir?, Temtek Nedir?, Faşizan Nedir?,