Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir?

Britanya edebiyatı Nedir?

Britanya edebiyatı Nedir?, Britanya edebiyatı Nerededir?, Britanya edebiyatı Hakkında Bilgi?, Britanya edebiyatı Analizi? Britanya edebiyatı ilgili Britanya edebiyatı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Britanya edebiyatı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Britanya edebiyatı Ne Anlama Gelir Britanya edebiyatı Anlamı Britanya edebiyatı Nedir Britanya edebiyatı Ne Anlam Taşır Britanya edebiyatı Neye İşarettir Britanya edebiyatı Tabiri Britanya edebiyatı Yorumu 

Britanya edebiyatı Kelimesi

Lütfen Britanya edebiyatı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Britanya edebiyatı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı? Britanya edebiyatı Ne Demek? ,Britanya edebiyatı Ne Demektir? Britanya edebiyatı Ne Demektir? Britanya edebiyatı Analizi? , Britanya edebiyatı Anlamı Nedir?,Britanya edebiyatı Ne Demektir? , Britanya edebiyatı Açıklaması Nedir? ,Britanya edebiyatı Cevabı Nedir?,Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı?,Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Britanya edebiyatı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Nedir? Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Britanya edebiyatı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Britanya edebiyatı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Britanya edebiyatı

Britanya edebiyatı Nedir? Britanya edebiyatı Ne demek? , Britanya edebiyatı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı? Britanya edebiyatı Ne Demek? Britanya edebiyatı Ne Demektir? ,Britanya edebiyatı Analizi? Britanya edebiyatı Anlamı Nedir? Britanya edebiyatı Ne Demektir?, Britanya edebiyatı Açıklaması Nedir? , Britanya edebiyatı Cevabı Nedir? , Britanya edebiyatı Kelimesinin Anlamı?






Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir?

Britanya edebiyatı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Britanya edebiyatı, Birleşik Krallık, Man Adası ve Kanal Adaları'nın edebiyatıdır. Bu edebiyat başlıca İngilizce yazılmış olmakla beraber Galce, İskoçça, İrlandaca ve diğer dillerin de edebiyatlarını da kapsar.

Eski Kelt Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Keltik dili edebiyatı Avrupa'nın en eski halk dili edebiyatıdır. Bu dil grubuna ait olan Galcen'n edebiyat geleneği 6. yüzyıldan beri sürmektedir. En eski örnekleri günümüz Galler Bölgesinde değil, kuzey İngiltere ve güney İskoçya'da bulunmuştur. Keltik grubunun bir diğer dili olan İrlandaca şiirler 6. yüzyıldan günümüze kesintisiz devam etmiş bir gelenektir.

Eski İngiliz Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Anglo-Saxonlar, Almanya'da yaşarken kendilerine özgü bir edebiyatları vardı ve İngiltere'ye bu edebiyatı getirmişlerdir. ilk İngiliz edebiyatını Anglo-Saksonların Almanya'dan getirdiği edebiyatları oluşturmaktadır. Anglo-Saksonlar pagan (putperest) insanlardı. Eski İngilizcenin en ünlü eseri Beowulf adlı epik şiirdir. Metnin tam tarihi tartışmalıdır ama çoğu tahmin yaklaşık 1000 yılı civarındadır.

Rönesans Dönemi İngiliz Edebiyatı 1500–1660[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizcenin yazı diline dönüşmesinde büyük katkıları olan ve Canterbury Hikâyeleri adlı eseri bulunan Chaucer (1340-1400) İngiliz edebiyatında Rönesans’a zemin hazırlayan yazarlardan birisidir. "Elizabeth Dönemi" adı verilen 16. yüzyılda tiyatro ve şiir türlerinde önemli eserler ortaya konmuştur.

Rönesans dönemi İngiliz edebiyatının en önemli tiyatro yazarı William Shakespeare (1564-1616)'dir. Shakespeare dram ve komedya türlerinde hem nazım, hem düzyazı, hem de her ikisini birlikte kullanarak başarılı oyunlar yazmıştır. Oyunlarının tamamı beşer perdeden oluşur. Kin, aşk, dostluk, yükselme, öç alma gibi hemen hemen tüm insanî boyutları derinlemesine irdelemiştir. Başlıca dramları arasında Romeo ve Juliet, Hamlet, Macbeth, Othello, Kral Lear; en önemli komedyaları arasında da Venedik Taciri, Yanlışlıklar Komedyası sayılabilir

Marlowe (1564-1593) ve Ben Jonson (1573-1637) da dönemin önemli tiyatro yazarları arasında yer alırlar. İlk büyük İngiliz şairi olan Edmund Spenser (1552-1599) ise pastoral türde yazdığı şiirlerini Çoban Takvimi, alegorik olarak yazdığı bir destanını da Peri Kraliçesi adlı eserlerinde topladı.

Tasvir ve ruh çözümlemelerinde başarılı olan ve üslûba önem veren dönemin son büyük şairi John Milton (1608-1674)'un en önemli eseri Kaybolmuş Cennet adlı konusunu Tevrat'tan aldığı dinî destanıdır. Michel de Montaigne gibi deneme türünde başarılı ürünler veren Francis Bacon (1561-1626)'un en önemli eseri ise Denemeler'dir.

Neo-Klasik Dönem İngiliz Edebiyatı 1660–1798[değiştir | kaynağı değiştir]

Restorasyon (1660–1700)[değiştir | kaynağı değiştir]

Neoklasisizm akımı'nın Restorasyon donemi İngiltere'de çok kısa sürmüştür. Bu akımın İngiliz edebiyatında en önemli temsilcisi şiir ve oyunlarıyla John Dryden (1631-1700) olur. Yazdıkları gayet detaylı günlükler ile Londra hayatını ve dönemin kültürel akımlarını iyice ortaya çıkartan Samuel Pepys (1633–1703) ve John Evelyn (1620–1706) bu dönemde önemli yazarlardandır.

Protestan Puritan Hristiyan şahsi yasam idealini bir hacının hac gezisi olarak alegori seklinde ele alan John Bunyan (1628–88)'in (Birinci kısmı 1678'de, ikinci kısmı ise birinci kısmın devamı olarak 1684'da yayınlanan) Çarmıh Yolcusu, İngiliz edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir.

Augustuscu Dönem (1689–1750)[değiştir | kaynağı değiştir]

17. ve 18. yüzyıl başları (1689–1750) edebiyat tarihçileri tarafından "Augustuscu Dönem" olarak tanımlanmaktadır. Buna baş neden bu dönemde Britanya edebiyatına katkı veren yazarların çok kere Roma İmparatorluğu'nun ilk döneminde hazırlanan eserleri taklit etmeye çalışmaları ve devamlı olarak bu eserlere paralel eserler hazırlamalarıdır. Bu dönemde en önemli yazarlar Jonathan Swift (1667–1745), William Congreve, (1670–1729), Joseph Addison (1672–1719), Richard Steele (1672–1729), Alexander Pope (1688–1744), Henry Fielding (1707–54), Samuel Johnson (1709–84) olarak sayılabilir.

Britanya Edebiyatının Doğuşu[değiştir | kaynağı değiştir]

1707'de İskoçya ve İngiltere parlamentolarını birleştirme kanunu ile tek bir Birleşik Krallık kurulması İngiliz asıllı yazarlar arasında önemli bir değişmeye neden olmamıştır ve bu nedenle İngiliz asıllı yazarların edebiyata katkısında bu değişmenin izleri nispeten çok zayıf olarak görülmektedir. Buna karşılık İskoçya'da durum gayet değişik olmuştur. Bir İskoç kültürel hüviyetini korumak ve aynı zamanda standart İngilizce edebi dilini kullanıp İngiltere'de bulunan geniş edebiyat eserleri piyasasının avantajlarından yararlanmak İskoç asıllı yazarlar tarafından gayet ciddi bir ikilem olarak ele alınmıştır.

19. Yüzyılda Britanya Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Romantik Dönem Britanya Edebiyatı 1798 - 1837[değiştir | kaynağı değiştir]

İngiltere'nin kuzeybatısında yer alan Göller Bölgesinde bir süre yaşamış olan ve bundan dolayı kendilerine "Gölcüler" denilen Wordsworth (1770-1850), Coleridge (1772-1834) gibi şair sanatçılar, ayrıca Lord Byron (1788-1824), Percy Bysshe Shelley (1792-1822) ve John Keats (1795-1821) gibi şairler bu akımın başlıca temsilcileri arasında yer alırlar.

Kraliçe Viktorya Dönemi Edebiyatı 1837 - 1901[değiştir | kaynağı değiştir]

Öykü[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa edebiyatında 1790-1610 döneminde tek tek kısa öyküler hazırlanıp yayınlanmakla beraber gerçekte bir koleksiyon olarak hazırlanıp yayımlanan kısa hikâyeler 1810-1836'de geliştirilmiştir. Britanya edebiyatından ilk kısa hikâyeler koleksiyonları gotik hikâyelerden oluşmakta olup 18. yüzyılın sonundadır. .[1] Viktorya döneminin önemli roman yazarlarından olan Walter Scott ve Charles Dickens'de kısa öyküler hazırlamışlardır. Fakat öykülerin popüler olarak hazırlanıp yayımlanması 19. yüzyılın başlarında gayet popüler olarak yayımlanan edebi dergilerin gelişmesine bağlıdır. Bu edebi dergilerin gelişmesi ayni dönemde genel olarak kitapların, dergilerin ve akademik yazıların gelişmesi ile birlikte olmuştur. Bu edebi dergiler başlarında edebi tenkitçiler olan Francis Jeffrey, Henry Brougham ve Sydney Smith tarafından 1820'de kurulan "Edinburh Review"; Westminster Review (1824); The Spectator (1828); ve Athenaeum (1828) anılabilir.

Kraliçe Viktorya Dönemi Edebiyatında Şiir[değiştir | kaynağı değiştir]

Kraliçe Viktorya Dönemi edebiyatının önemli şairleri olarak Alfred, Lord Tennyson (1809–1892), Robert Browning (1812–1889), Elizabeth Barrett Browning (1806–1861) ve Matthew Arnold (1822–1888) sayılabilir.

20. Yüzyıl Britanya Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Modernizm 1901–1945[değiştir | kaynağı değiştir]

20. yüzyılda Britanya edebiyatı en çok roman türünde başarılı ürünler vermiştir. Eser veren ünlü yazarlardan Joseph Conrad (1857-1941) macera ve deniz romanları yazmıştır.

Modernist roman[değiştir | kaynağı değiştir]

İrlandalı romancı James Joyce (1882-1941) ise klâsik roman kurallarını bir tarafa bırakarak, modern roman tarzının örneklerini vermiştir. Kronolojik zaman akışını değil, insanın bilinçaltının belirlediği zaman sistemini esas almıştır. İnsanın iç dünyasını kendi mantıkî gerçekliği içinde olduğu gibi sunmaya çalışır. Bir olaydan başka bir olaya, bir zamandan başka bir zamana atlar, kalemini çağrışımların emrine verir, bazen dilin gramatikal sistemini bozar, başka dillerden alıntılar yapar, kahramanların iç konuşmalarına geniş yer verir. Onun romanları alışılmış klâsik roman kurgusuna uymaz. Dublinliler (1914) adlı eserinde on beş hikâye yer almaktadır. Üçü çocukluk, dördü gençlik, dördü orta yaşlılık, dördü de sosyal hayatla ilgilidir. Kitap, bütün bir roman olarak da okunabilir. Diğer önemli eseri ise Ulysses (1922) adlı romanıdır. O bu romanında Dublin özelinde çağdaş dünyanın bir destanını verirken, asıl olarak modern bireyin zihinsel hayatını tüm yoğunluğu ve düşünce karmaşıklığı ile sunmaktadır. Eserleri genellikle Dublin kenti etrafında yoğunlaşır.

Virginia Woolf (1882-1941) önemli bir İngiliz kadın roman yazarıdır. O da James Joyce gibi bilinç akımı tekniğine başvurmuştur. "Acı" ve "yalnızlık", "kadın sorunları" temalarına ağırlık vermiştir. Romanlarında insan zihninin herhangi bir günde algıladığı şeyleri aktarmaya çalışır. Eserlerinin başlıcaları Jacob'ın Odası (1922), Perde Arkası (1941), Mrs. Dalloway, Orlando, Dalgalar, Yıllar'dır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Örneğin Richard Cumberland 1791'de yayımladığı "Montremos Mahpusu (The Poisoner of Montremos)" (1791).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Nedir? :Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? ile ilgili Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Ne Demektir? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Açıklaması Nedir? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Cevabı Nedir? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Açıklaması? :Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Gerçek mi? :Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? ile ilgili Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Hakkında? :Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? ile ilgili Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Britanya edebiyatı nedir?, Britanya edebiyatı anlamı nedir?, Britanya edebiyatı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Ayrıştırıcı (yazılım), West Point Askeri Akademisi, Pierre Savorgnan de Brazza, José de Anchieta, Rasa Juknevičienė, Buenos Aires Herald, Amerikan Kongre Binası, Erzincanda 1983 Türkiye genel seçimleri, Samsung B7610, Adnan Azar, Bahçe, Çermik, Flandra Kontluğu, Avusturyadaki şehirler listesi, Ferdinand de Saussure, Denis Halilović, Yeraltı suyu, Shunichi Ikenoue, Urve bin Mesud, Avustralya bayrağı, Merkezi Afrika Cumhuriyeti, Ebulfazl Camii, Avustralya başbakanları listesi, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (film), UFO dini, Charles (Prusya Prensi), Batuhan Artarslan, Johnson, Georgia, Sinan Yeşil, Müjdeleyici Meryem Ana Katedrali, Avustralyadaki şehirler listesi, Sencer Dursunov, Siyasi sloganlar listesi, Avrupa dilleri, Aksaray Müzesi, Avrupa Solu Partisi, Thymus membranaceus, Andreas Baader, Serhas Kanalı, Haluk Kurdoğlu, Ferruhzad, International Commission on Zoological Nomenclature, Aveyron, Avam Kamarası Başkanı (Birleşik Krallık), Teun Koopmeiners, Robert Fox Bacher, Australian Recording Industry Association, Adrian Cole, Daniel Congré, Bir Düşüşün Anatomisi, Manta birostris, 2017 Kanada Grand Prix, İrem Altuğ, 41st Academy Awards, Spyridon Gianniotis, Australian Broadcasting Corporation, Wilfred Backhouse Alexander, Detoksifikasyon, Aung San Suu Kyi, Helena (imparatoriçe), Esendere Sınır Kapısı, Working Class Hero, Galina Zıbina, 1980 Moskova Olimpiyatları, 1988 Seul Olimpiyatları, Atlantik Bildirisi, Limburg, At ve Çocuk, Büyükgümüşlü, İliç, Tauschia, Association for Computing Machinery, Pontivy, 1976 Montreal Olimpiyatları, Askerî branş, 35. Türkiye Hükûmeti, Oğuzhan Kayar, Yuriy Sedih, Darevskia valentini, Arz ve talep, Göğüs ütüleme, Arz Esnekliği, Elmacık kemiği, Streptokok farenjiti, Vişnu, Erasmusbrug, Eraserhead, Varanus rudicollis, Ghana, Surabaya, Meade, Güney Dakota, Arz şoku, Lebrija, Spor Toto, Nicotiana langsdorffii, Natalya Lisovskaya, Cebeci, Çankaya, Arthur Henderson, FF Jaro, Paris–Roubaix, Wasabi, Arjantindeki Yahudilerin tarihi,
Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?,