Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir?

Biçimbilim Nedir?

Biçimbilim Nedir?, Biçimbilim Nerededir?, Biçimbilim Hakkında Bilgi?, Biçimbilim Analizi? Biçimbilim ilgili Biçimbilim ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Biçimbilim ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Biçimbilim Ne Anlama Gelir Biçimbilim Anlamı Biçimbilim Nedir Biçimbilim Ne Anlam Taşır Biçimbilim Neye İşarettir Biçimbilim Tabiri Biçimbilim Yorumu 

Biçimbilim Kelimesi

Lütfen Biçimbilim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Biçimbilim İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Biçimbilim Kelimesinin Anlamı? Biçimbilim Ne Demek? ,Biçimbilim Ne Demektir? Biçimbilim Ne Demektir? Biçimbilim Analizi? , Biçimbilim Anlamı Nedir?,Biçimbilim Ne Demektir? , Biçimbilim Açıklaması Nedir? ,Biçimbilim Cevabı Nedir?,Biçimbilim Kelimesinin Anlamı?,Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Biçimbilim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Nedir? Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Biçimbilim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Biçimbilim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Biçimbilim - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Biçimbilim

Biçimbilim Nedir? Biçimbilim Ne demek? , Biçimbilim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Biçimbilim Kelimesinin Anlamı? Biçimbilim Ne Demek? Biçimbilim Ne Demektir? ,Biçimbilim Analizi? Biçimbilim Anlamı Nedir? Biçimbilim Ne Demektir?, Biçimbilim Açıklaması Nedir? , Biçimbilim Cevabı Nedir? , Biçimbilim Kelimesinin Anlamı?






Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir?

Biçimbilim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biçimbilim,[1] yapıbilim, biçim bilgisi,[2] şekil bilgisi,[3] morfoloji veya yapı bilgisi dilbilimde sözcüklerin içyapısını inceleyen alt dalıdır. Temel inceleme nesnesi, dilin anlam taşıyan en küçük parçaları olan biçimbirimlerdir. Biçimbilim, sözcükleri, nasıl oluşturulduklarını ve diğer sözcüklerle ilişkilerini inceler ve sözcüklerin kök, gövde ve ek gibi bileşenlerinin yapısını çözümler.

Modern dilbilimin alt alanı olan biçim bilimi, bir dilin anlam taşıyan en küçük parçalarının (biçim birimi, morfem) araştırmasını yapar. Biçim birimleri farklı biçimlerde kullanılır, anlam ayırıcı en küçük birimlerden (fonem) oluşur ve bunların kelimelerini oluşturur. Biçim birimi kelimelerin iç yapısındaki dil olgularına ilişkin kurallarla ilgilenir.

Morfoloji kavramının kökeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Morfoloji geleneksel dil bilgisinde, bükün biçimlerinin ve kelime türlerinin çözümlemesini kapsayan ve söz yapısını da dikkate alan biçim bilgisidir.

Morfoloji kavramı, tipik sözcük yapılarını tanımlamak için dil bilimciler tarafından 19. yüzyılda ele alınmıştır. Bu kavram köken olarak, özellikle Botanik’teki biçim bilgisini başlatan Goethe'den gelmektedir. August Schleicher bu kavramı, dilbilim için 1860 yılında sadece başlık olarak benimsedi. Morfemleri ise ilk olarak Leonard Bloomfield konulaştırdı. Bloomfield (1933) ve Harris (1951) bu konuya ayrı birer bölüm ayırarak eserlerinde yer vermiştir. Morfoloji, konum açısından sürekli bir değişime uğrarken hem hangi dil betimsel alanların ona dahil edilip edilmeyeceği sorusu, hem de değişik gramer sınıflarının düzenleyici sistemlerine nasıl dahil edileceği konusu farklı yaklaşımlarla ele alınmıştır.

Söz türetme[değiştir | kaynağı değiştir]

Söz türetme temelbirim ve eklerin birleştirilmesiyle oluşturulan kelime yapılarıdır. Misalen; iyi-lik, güzel-lik gibi… İyi sözüne –lik eki getirilerek sıfattan isim türetilmiştir.

Birleşik kelime yapma[değiştir | kaynağı değiştir]

Birleşik kelimeler en az iki sözün bir araya getirilmesiyle oluşur, ama bu sözler istenildiği kadar öğe içerebilir. Mesela; dil-bilim sözü dil sözü ile türemiş isim olan bil-im sözü bir araya getirilerek 'dilbilim' şeklinde birleşik kelime yapılmıştır.

Kısaltmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kısaltmalar şu şekilde ayrılabilir:

  • Birleşik kelimelerin sadece baş harflerini kullanarak yapılan kısaltmalar,
  • Yeni bir sesbilgisel sözcük oluşturacak şekilde yapılan kısaltmalar: Türk Dil Kurumu→ TDK
  • Uzun sözlerdeki kimi birimlerin atılmasıyla yapılan kısaltmalar: Üniversite→ Üni

Evrişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Kimi dil bilimcilere göre evrişim konusu biçim bilgisi içerisinde ele alınır. Evrişim, bir kelimenin biçim değişikliği olmadan kelime türünün değişmesidir. Örneğin; “Adam güzel konuştu” ile "güzel çiçeklerden bir demet aldı" cümlelerinde "güzel" sözü biçimsel bir değişikliğe uğramadan ilk cümlede zarf, ikinci cümlede sıfat görevindedir.

Almancada kimi isimlerin tekil ve çoğul halleri aynıdır. Das Kissen (tekil), die Kissen (çoğul), bu sözcükte de hiçbir biçimsel değişiklik yoktur ve evrişime uğramış bir sözcüktür.

Evrişimin başka bir tanımı ise, morfemde hafif bir değişiklik olabileceği yönündedir, böyle sözler de bükün konusuna dahil edilebilir. Bu bağlamda evrişimin ilk belirttiğimiz tanımı Sıfır-türetme olarak adlandırılır.

Sözlerdeki biçimsel olaylar, başka hiçbir değişiklik olmadan sadece önek ve soneklerden oluşuyorsa kurallara uygun olan ifadelerle betimlenir. Arapçadaki bâzı sözcük türetme kurallarında olduğu gibi bâzı durumlar kurallara uygun olan dillerle anlaşılmaz.

Sınırlamalarda ortaya çıkan sorunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Söz bilgisi ve bükünün bölümlenebilirliğine dair tartışmalar hala sürmektedir. Kimi okullarda sözcük bilgisi kendine özgü bir alan olarak, kimi okullarda ise biçim bilgisinin alt alanı olarak öğretilmektedir. Ama biçim bilgisi sözcük bilgisinin alt alanı olarak alınırsa söz bilgisini biçim bilgisinden ayırmanın hiçbir mantığı yoktur. Bir basit ve belirleyici kurala göre söz bilgisi ile bükün arasındaki fark şudur: Sözcük bilgisinde yeni kelimeler türetilir, bükünde ise sözcüklerin anlamlarına katkı yapılarak kelimelerin cümledeki işlevleri dile getirilir. Mesela; Söz bilgisi, hareket sözüne –siz eki getirilerek yeni bir kelime oluşturulan alandır. Bükünde ise yeni bir kelime türetilmez, sadece uyumluluk aranır, mesela; özne-yüklem uyumu, çoğul isimlerde yüklem de çoğul olur ya da yazmak fiilinin özneye göre (yazıyorum, yazıyorsun) çekimi gibi durumlar bükünün ilgilendiği konulardır.

Bükün ve cümle bilgisinde aynı dilbilgisel ve anlambilimsel işlevler söz konusu ise sınırlandırmalarda sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin; bükünlü diller grubunda olan Almancada şöyle bir kategori vardır: Almancada bütün isimlerin tanımlığı (Artikel) vardır. Bu tanımlıklar adların cinsini, çekimlerini, tekil ya da çoğul biçimlerini, belirli ya da belirsiz olduklarını ve aynı zamanda adla birlikte çekilen sıfat ve zamirlerin çekimini belirtir. Bu tanımlıklar “der, die, das”tır. Mesela; Löwe (arslan) sözü söz bilgisindeki –in ekini alarak Löwin (dişi arslan) olur. Bir cümlede kullanılan Artikeller her zaman çekimlenir, ama Almancadaki çok az isim cinse göre değişir.

Bir dilin anlam taşıyan en küçük birimi olarak tanımlanan morfem, biçim bilgisi dahilinde parçalara ayırma imkânları sunar ve bilimsel tartışmalara yol açar.

Biçim birimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Dilin anlam taşıyan en küçük yapı birimi olan biçim birimi, bir kelimenin henüz sınıflandırılmamış öğesidir. Morflara kelimeleri parçalara ayırarak ulaşılır. Mesela; "O her gün okula gider" ve "Giderayak işlerim var bitirilecek" cümlelerinde gitmek fiiline –er morfemi getirilerek farklı anlamlar oluşturulmuştur.

Farklı morflar farklı şekillerde aynı işlevi görüyorsa, bunlara da biçimbirimlerin allomorfları denir. Türkçede bu duruma şu şekilde örnek verilebilir:

Örnek 1: “Annemler geldi.” ve “Annemgil geldi.” Bu cümlelerdeki “anne” sözcüğüne eklenen “-ler” ve “-gil” sözcükleri aynı anlamı vermektedir.

Örnek 2: “Öğrenciler yarın gelecekler.” ve “Arkadaşlarım bu sınavı başaracaklar.” Bu cümlelerde “öğrenciler” ve “arkadaşlarım” sözcüklerinde “-ler” ve “-lar” ekleri aynı çoğul anlamını vermektedirler. Aynı zamanda “gelecekler” ve “başaracaklar” sözcüklerindeki “-ecek” ve “-acak” ekleri aynı gelecek zaman kipini belirtmektedirler. Bu durum başka dillerde de meydana gelmektedir. Örneğin; Kinder kelimesindeki –er, Hunde kelimesindeki –e, Fragen kelimelerindeki –n, CDs kelimeleri –s, çoğul biçimi değişmeyen Wagen kelimesi çoğul biçimbirimlerin Allomorfemidir. Bu biçimde farklı biçimbirimler Senkretizm adı verilir.

Bükün ve kelime yapısı kuralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bükün, kelime yapısında gözlemlenen farklı yöntem ve kurallara göre gruplara ayrılır.

Sıfat, isim ve fiil çekimi bükün sınıfına girer. Birçok yazar, sıfatlarda karşılaştırma ve bu karşılaştırma derecesini de bükün sınıfına koyarlar. Örneğin; “ Çay içiyorum” cümlesinde birinci tekil şahıs ve şimdiki zaman olarak kullanılan “-yor” ve “um” çekim morfemi vardır.

Son zamanlarda yapılan çözümlemelerde bükün, sözdizimsel düzeyde bir role sahip olduğu için biçim birimi sınıfından sayılmamaktadır, ama bu görüşle, anlambilimsel düzeyde çoğul yapı ve Genus (cins durumu) çelişmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İmer, Kâmile; Kocaman, Ahmet; Özsoy, Sumru (2011). Dilbilim sözlüğü. İstanbul: Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi. s. 52. ISBN 978-605-4238-53-8. 
  2. ^ Karaağaç, Günay (2013). Dil bilimi terimleri sözlüğü. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları. ss. 191-192. ISBN 9789751625601. 
  3. ^ Korkmaz, Zeynep (1992). Gramer terimleri sözlüğü. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları. s. 142. ISBN 975-16-0501-6. 

Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Nedir? :Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? ile ilgili Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Ne Demektir? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Açıklaması Nedir? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Cevabı Nedir? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Açıklaması? :Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Gerçek mi? :Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? ile ilgili Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Hakkında? :Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? ile ilgili Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Biçimbilim nedir?, Biçimbilim anlamı nedir?, Biçimbilim ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Bıçağın İki Yüzü, Elma ve Soğan, UAVTK, ESSEC Business School, V. Gustaf, Bora Akkaş, Etiyokuşu Höyüğü, Ertuğrul Ahmet Tonak, Lepus insularis, Mejillones, Deniz aslanları, Doktrin, FNSS ACV 300, Parinacota Yanardağı, Dunchideock, Selçuk Tren İstasyonu, Roger Pierre, Lauca Millî Parkı, Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, Cookbury, Cayman Adaları kadın millî ragbi birliği takımı, Bisküvi kutusu, Haldun Boysan, Lakap, Whitehall, Almanya Çerkesleri, Malaysia, Matbaa, Tiren Denizi, De Havilland Canada Dash 8, Nadide Hayat, Stjepan Tomas, Licancabur, Yeleli fok, Mapudungun, Avrupa ulusal lig sıralaması, Parinacota, Posey, Recai Baturalp, Balaenoptera borealis, Bitirim İkili 3, Boruk, Vezirköprü, Aérospatiale SA 330 Puma, Trou de l’Abîme, En İyi Kısa Film Akademi Ödülü, Coygan Mağarası, CA Fénix, Tasavvuf müziği, Phorusrhacos, Jovan Horvat, D 855, Aydın Kurtoğlu, Chance of a Lifetime, Seksüel penetrasyon, Darüşşafaka Lisesi, Kara semenderi, Speed metal, Sıkı Dostlar (film), Antigone, Alan adı, Eliza Myrie, Piçinya, Birinci Fransa Cumhuriyeti, Düşük tansiyon, NGC 2763, Arp 45, Gökhan Sazdağı, Kılıbık, Adam Opel, Genting Highlands, Kızıl ve Beyaz Öküz ile Öküz Arabası, Azerbaycan mafyası, Český Krumlov ilçesi, Písek ilçesi, Mersin İdmanyurdu SK, Lop Nur, Qubit, Alopecosa canaricola, Tyrese Rice, Masakatsu Miyamoto, Prachatice İlçesi, Epreme, Yazıhan, Strakonice ilçesi, Slow Türk, České Budějovice ilçesi, Adığe Devlet Üniversitesi, 2021 São Paulo Grand Prix, Nesine.com, Newfoundland Egemenliği, 2003 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası, YAYSAT, Mehmet Ercan Vuralhan, Güney Bohemya (il), Butanol, Bütanol, 2008 Ekonomik Krizi, İklim değişikliğini hafifletme, Haber süreci, Çekyanın illeri, 27 Kasım,
Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?,