Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir?

Bibliyografya Nedir?

Bibliyografya Nedir?, Bibliyografya Nerededir?, Bibliyografya Hakkında Bilgi?, Bibliyografya Analizi? Bibliyografya ilgili Bibliyografya ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bibliyografya ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bibliyografya Ne Anlama Gelir Bibliyografya Anlamı Bibliyografya Nedir Bibliyografya Ne Anlam Taşır Bibliyografya Neye İşarettir Bibliyografya Tabiri Bibliyografya Yorumu 

Bibliyografya Kelimesi

Lütfen Bibliyografya Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bibliyografya İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bibliyografya Kelimesinin Anlamı? Bibliyografya Ne Demek? ,Bibliyografya Ne Demektir? Bibliyografya Ne Demektir? Bibliyografya Analizi? , Bibliyografya Anlamı Nedir?,Bibliyografya Ne Demektir? , Bibliyografya Açıklaması Nedir? ,Bibliyografya Cevabı Nedir?,Bibliyografya Kelimesinin Anlamı?,Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bibliyografya Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Nedir? Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bibliyografya Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bibliyografya Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bibliyografya - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bibliyografya

Bibliyografya Nedir? Bibliyografya Ne demek? , Bibliyografya Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bibliyografya Kelimesinin Anlamı? Bibliyografya Ne Demek? Bibliyografya Ne Demektir? ,Bibliyografya Analizi? Bibliyografya Anlamı Nedir? Bibliyografya Ne Demektir?, Bibliyografya Açıklaması Nedir? , Bibliyografya Cevabı Nedir? , Bibliyografya Kelimesinin Anlamı?






Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir?

Bibliyografya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bibliyografya

Bibliyografya veya bibliyografi, bir konu hakkındaki yayınların tamamı. Eski Yunancada βιβλιογραφία vasıflandırmak anlamına gelen biblios (kitap) ile grapho (yazma) kelimelerinden türemiştir. "Kitaplar hakkında yazı" anlamında kullanılmıştır. Kelimenin iki manası vardır:

  1. Belli bir konuda veya muhtelif konulardaki yayınların (kitap, broşür, makale vb.) listesi. Genellikle bu listede yazar (müellif) ile eserin; tercüme ise mütercimin adı, cilt ve baskı kaydı, basıldığı yer, yıl ve yayıncı ile sayfa adedi hakkında bilgi verilir.
  2. Matbu veya yazma eserlerin listelerinin nasıl yapılacağından, nasıl tanımlanacağı ve sınıflandırılacağı, ayrıca bu işi yaparken uyulması gereken kurallardan bahseden bilimin adı.

Kısaca bibliyografya; Bilim, sanat gibi fikir ürünleri ve kayıtlarla ilgili yayınları bir düzen içerisinde toplayan listedir. Fakat genellikle anlattıkları eserlerin nerede bulunduklarını göstermezler. Bu özellikleriyle kataloglardan ayrılırlar.

Türkiye'de, bibliyografya sahasında yapılmış en zengin ve büyük çalışma; Katib Çelebi'nin 17. yüzyılda meydana getirdiği Keşfü'z-Zunûn adlı eseridir. Başlıbaşına bir kıymet ifade eden ve asırlarca elden düşmeyen bu önemli eser, 300 kadar bilimin özelliklerini anlatmakta, 10.000 kadar yazar ve alfabetik olarak 15.000'e yakın kitap hakkında bilgi vermektedir. Daha sonra Bağdatlı İsmail Paşanın bu esere yazdığı iki ciltlik zeyl ile iki ciltlik Esma-ül-Müellifin de çok meşhurdur.

1935 senesinden beri yayınlanmakta olan Türkiye Bibliyografyası; Türkiye'de basılan bütün kitapların, broşürlerin, harita ve atlasların gazete ve dergilerin, diğer yayınların bibliyografik künyelerini bildiren milli bir bibliyografyadır. Ayrıca Türkiye'de seçilmiş dergilerde yayımlanan makaleleri bildiren bir de Türkiye Makaleler Bibliyografyası vardır. Bu da Türkiye Bibliyografyası gibi üç ayda bir yayımlanmakta bazen yayınını aksatmaktadır.

Bibliyografyalar çeşitli açılardan ele alınır:

  • Mahiyetleri bakımından: Basit, tahlili ve tenkidi olmak üzere üçe ayrılırlar:
    • Basit bibliyografyalar: Ele aldıkları eserlerin, belirli kaidelere göre sadece künyelerini verirler.
    • Tahlili bibliyografyalar: Eserlerin künyeleri yanında ayrıca muhtevaları hakkında bilgi verirler.
    • Tenkidi bibliyografyalar: Bu bibliyografyalarda eserlerin münderecatı ve tertipleri tenkid edilir.

Ayrıca mahiyetleri bakımından bibliyografyalar esas (pirimaire) ve kopya (secondaire) olmak üzere iki gruba ayrılırlar:

    • Esas bibliyografyalar: Bu tip bibliyografyalar, eserler bizzat görülerek ve tetkik edilerek hazırlanırlar.
    • Kopya bibliyografyalar: Esas bibliyografyalardan faydalanmak suretiyle hazırlanan bibliyografyalardır. Bu tip bibliyografyalarda eserlere doğrudan müracaat yoktur.
  • Zaman bakımından: Tamamlanmış ve periyodik olmak üzere iki çeşittir.
    • Tamamlanmış bibliyografyalar: Belli iki tarih arasında veya belli bir tarihe kadar çıkmış olan eserleri ele alırlar.
    • Periyodik bibliyografyalar: Belli bir konu veya konulara dair yayımlanan eserleri muntazam veya gayri muntazam fasılalarla bildirirler.
  • Tertib edilişleri bakımından: Alfabetik, sistematik, kronolojik, vurgu ve başlık kelimelerine göre düzenlenen bibliyografyalardır.
    • Alfabetik bibliyografyalar: Eserleri müelliflerin adlarına göre; müellifi yoksa veya anonim eserse, kitap adlarına göre veren bibliyografyalardır.
    • Sistematik bibliyografyalar: Bu bibliyografyalarda eserler konularına göre tanzim edilmişlerdir.
    • Kronolojik bibliyografyalar: Bu bibliyografyalarda ele alınan eserler, yayın tarihlerine veya bahis konusu, hadiselerin vuku buluş tarihlerine göre sıralanırlar.
    • Vurgu ve başlık kelimelerine göre tertib edici bibliyografyalarda tanzim işi, bu eserlerden çıkarılan vurgu ve başlık kelimelerine göre, alfabetik olarak yapılır.
  • Şümulleri bakımından: Milli ve milletlerarası olmak üzere ikiye ayrılır:
    • Milli bibliyografyalar: Bir tek memleketin hudutları içinde veya aynı dilde yayımlanmış bütün eserleri ele alırlar.
    • Milletlerarası bibliyografyalar: Her konuya veya muhtelif konulara dair, muhtelif memleketlerde, muhtelif dillerde yapılmış yayımları ele alırlar.

Ayrıca şümulleri bakımından bibliyografyalar genel ve özel olmak üzere ikiye ayrılırlar:

    • Genel bibliyografyalar: Muhtelif veya bütün konulara ait eserleri ele alırlar.
    • Özel bibliyografyalar: Bir tek konuda veya birbiriyle yakın ilgisi olan konularda yayımlanmış eserleri ele alırlar. Bu bibliyografyalara ihtisas bibliyografyaları da denir.

Yine özel bibliyografyalar grubunda mütalaa edilen iki çeşit bibliyografya daha vardır:

    • Şahıs bibliyografyaları: Bir veya birkaç şahsa dair bibliyografyalardır. Bu bibliyografyalarda o şahsın eserleri veya o şahsa dair yazılan kitap ve makaleler yer alır.
    • Yer bibliyografyaları: Muayyen bir yerin veya bir mıntıkanın tarihine, coğrafyasına, kültürüne, vs. dair yazılan eserleri bildirirler.

Bibliyografyaların hemen her konuda yapılması ve çok çeşitli olması, son zamanlarda bu bibliyografyaları tanıtan bibliyografyaların hazırlanması ihtiyacını doğurmuştur. Bu tip bibliyografyalara bibliyografyaların bibliyografyası adı verilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Nedir? :Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? ile ilgili Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Ne Demektir? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Açıklaması Nedir? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Cevabı Nedir? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Açıklaması? :Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Gerçek mi? :Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? ile ilgili Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Hakkında? :Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? ile ilgili Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bibliyografya nedir?, Bibliyografya anlamı nedir?, Bibliyografya ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Oleksiy Honçaruk, Ayn Temuşent Vilayeti, Strelitzia nicolai, Babai, Evrensellik, Yunanistan Devlet Demiryolları, Burscheid, Lampertheim, Sosyalist İktidar Partisi, Divanı harp, Strelitzia, Kum filtresi, Suvarnabhumi Havalimanı, Télépopmusik, Preeti Gupta, Fyodor Dostoyevsky, Güzeltepe, Eyüpsultan, Asturias Havalimanı, Nate Wolters, Sabadell Havalimanı, Maldiv Adaları, Termodinamik durum, Amazona pretrei, Murcia San Javier Havalimanı, Aarzemnieki, Locustellidae, Albacete Havalimanı, Manyasizade Refik Bey, Fransa kadın millî futbol takımı, Fyodor Klimov, Emile Mbouh, Eremophila, Maker, Kullanıcı deneyimi, 1992 Kürdistan Bölgesel Yönetimi yasama seçimleri, Fumihiko Maki, Paweł Olkowski, İlhan Parlak, Türkiye florasındaki viburnum taksonları listesi, Merkez, Maçka, Teselya ve Orta Yunanistan Merkezi Olmayan İdaresi, Gelveri ekmeği, 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Kontenjan senatörü, Multipurpose Internet Mail Extensions, Ronald Weasley, Nokia 3250, Babakale Kalesi, Kavanoz Ahmed Paşa, Aleksandros Panayi, Android Donut, Algoritmalar teorisi, İmambakır, Harran, Carpegna, Helotlar, Musa ibn Nahman, Metin Tolan, Bengal takvimi, Amerikan Nazi Partisi, Alaşehir ekmeği, Kalecik ekmeği, Roletto, Çavuşlu ekmeği, Pay It Forward (film), Leiknir Reykjavík, Kutlugün somonu, 18. Afife Tiyatro Ödülleri, Hüthüt toygarı, Fantazi yazarları listesi, fransa, Karacabey Ulu Camii, Hidden Palms, Nazca çizgileri, Milli İttifak, Itagüí Ditaires, Büyük Moğol İmparatorluğu, Gaspard Bauhin, Agroloji, Discosoma, Kulaklı toygar, Atlantic City (film, 1980), Bozkır toygarı, İzmit Körfezi, Gurun, Gürün, GG Allin, Aka (hayvan), Hacolar, Darende, Boğmaklı toygar, Ceza hukuku, Dimetilformamid, Yolumda Giderken, Kemoheterotrof, Paul Hunter (snooker), Ahmet Durmuş Evrendilek, Karmaşık analiz, Areometre, Ignacio Andrade, Kuzey disiplini, Aigio,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,