Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir?

Bağlaç Nedir?

Bağlaç Nedir?, Bağlaç Nerededir?, Bağlaç Hakkında Bilgi?, Bağlaç Analizi? Bağlaç ilgili Bağlaç ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Bağlaç ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Bağlaç Ne Anlama Gelir Bağlaç Anlamı Bağlaç Nedir Bağlaç Ne Anlam Taşır Bağlaç Neye İşarettir Bağlaç Tabiri Bağlaç Yorumu 

Bağlaç Kelimesi

Lütfen Bağlaç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Bağlaç İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Bağlaç Kelimesinin Anlamı? Bağlaç Ne Demek? ,Bağlaç Ne Demektir? Bağlaç Ne Demektir? Bağlaç Analizi? , Bağlaç Anlamı Nedir?,Bağlaç Ne Demektir? , Bağlaç Açıklaması Nedir? ,Bağlaç Cevabı Nedir?,Bağlaç Kelimesinin Anlamı?,Bağlaç Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Bağlaç Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Bağlaç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bağlaç Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Bağlaç Kelimesinin Anlamı Nedir? Bağlaç Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Bağlaç Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Bağlaç Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Bağlaç - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Bağlaç

Bağlaç Nedir? Bağlaç Ne demek? , Bağlaç Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Bağlaç Kelimesinin Anlamı? Bağlaç Ne Demek? Bağlaç Ne Demektir? ,Bağlaç Analizi? Bağlaç Anlamı Nedir? Bağlaç Ne Demektir?, Bağlaç Açıklaması Nedir? , Bağlaç Cevabı Nedir? , Bağlaç Kelimesinin Anlamı?






Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir?

Bağlaç

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bağlaçlar veya rabıt (bağlama) edatları; kelimeleri, kelime gruplarını veya cümleleri biçim veya anlam yönüyle birbirine bağlayan kelimeler: ve, veya, ile, ama, de (da),[1] ancak, çünkü, eğer, hâlbuki, hem … hem …, hiç değilse, ise, ki, lâkin, meğer, nasıl ki, ne … ne …, öyle, öyle ki, sanki, şu var ki, üstelik, yahut, yalnız, yani, yoksa, zira vs. Bağlaçlar, ifadeleri ilgi ve önem sırasına koyarak düzenlememize yardımcı olur.

Bağlaçların kendi başlarına anlamları yoktur. Yer aldıkları cümlenin çeşitli bölümleri arasında anlam ve biçim bakımından bağlantı kurarlar. Cümlelerde sıralama bağlaçlar sayesinde yapılır. Cümleler arasında konu ve anlatım bütünlüğü sağlamak için kullanılırlar.

Yapılarına göre bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalın bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalın bağlaçlar, herhangi bir ek almamış ya da bir kelimeyle birleşmemiş basit kelimelerdir. Kök halindeki ve, ama, ile, eğer, de, hem, yani gibi kelimeler bu tür bağlaçlardır.

Bileşik bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bileşik bağlaçlar öyleyse, yoksa, nitekim, sanki, oysa, kim bilir gibi kelimelerdir ve bunlar iki ayrı kelimenin birleşmesinden oluşur. Bileşik bağlaçları oluşturan kelimelerin her zaman bağlaç türünden olmaları gerekmez. Mesela kim bilir bağlacındaki "kim" zamir, "bilir" ise bir çekimli fiildir. Sanki bağlacı ise "san" (san-mak) fiil kökü ile "ki" bağlacının birleşmesinden oluşmuştur.

Öbekleşmiş bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Öbekleşmiş bağlaçlar ayrı ayrı kelimelerin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkar. Bazen ya da, hem de gibi iki bağlacın yan yana kullanılmasıyla da öbekleşmiş bağlaç oluşabilir. Bazen ki bağlacıyla birlikte bir bağlaç öbeği oluştuğu da olur; nerede kaldı ki, değil mi ki böyle oluşmuş bağlaçlardır. Başka bir deyişle, sözün kısası, bir bakıma gibi tamlamalar bağlaç fonksiyonu de görürler. Gel gelelim, ne bileyim, zorla değil ya gibi bazı kısa cümleler de kalıplaşarak bağlaç niteliği kazanabilir. Öbekleşmiş bağlaçlardan yinelemeli bağlaçlar da çok yaygın olarak kullanılır. Bunlara ya … ya …, hem … hem …, ister … ister …, gerek … gerek(se) …, ne … ne …, ama … ama … gibi bağlaçlar örnek gösterilebilir. Mesela:

"ister gel ister gelme", "ne sevdiğin belli ne sevmediğin", "ya bugün gel ya yarın".

Türemiş bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türemiş bağlaçlar, isim ya da fiil soylu kelimelerden türetilmişlerdir: anlaşılan, gerçekten, kısacası, mesela, örneğin, üstelik gibi.

Kullanılışlarına göre bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Denkleştirme (eş değerlik) bağlaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

İki kelime, kelime grubu veya cümlenin arasına girerek birbirinin yerini tutabilecek iki unsuru birbiriyle denkleştirme, karşılaştırma ilgisiyle bağlayan veya, veyahut, ya, yahut edatlarıdır: kavun veya karpuz, masa veya sıra, seni böyle gören ya deli diyecek ya gülüp geçecek, vs.

Karşılaştırma bağlaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karşılaştırılan grupları veya unsurları, mukayese ilgisiyle bağlayan ama … ama, da(de) … da(de), gerek … gerek, ha … ha, hem … hem, ister … ister, ne … ne, ya … ya gibi bağlaçlardır.

Ama haklı ama haksız herkese itiraz eder. Eyere de yakışır semere de. Gerek fakir gerek zengin olsun. Ha Kel Hasan ha Hasan kel. Hem suçlu hem güçlü. İster öldür ister güldür. Ne şair yaş döker ne âşık ağlar. *(F.Nafiz) Ya o zaman yalan söyledi ya şimdi.

Bu edatlar, karşılaştırılan unsurlardan biri, hepsi veya hiçbiri ifadesiyle üç türlü fonksiyonu yerine getirirler:

Ya akıl ver ya para. Ya paranı ya canını. (birini)

Hem kel hem fodul. (hepsi)

Ne kızı veriyor ne dünürü küstürüyor. (hiçbiri)

Sıralama bağlaçları[değiştir | kaynağı değiştir]

İki kelimenin arasına girerek arka arkaya gelen unsurları bağlamaya yarayan dahî, ile, ilâ, ve edatlarıdır: Karagöz ile Hacivat, Suç ve Ceza vs.

Başa gelen bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cümleler arasında türlü anlam ilgileri kurarak onları birbirine bağlayan edatlardır: âdeta, ama, ancak, bari, belki, binaenaleyh, çünkü, eğer, fakat, gerçi, güya, hakeza, hâlbuki, hatta, hazır, hele, illâ, illâ ki, kaldı ki, keşke, keza, lâkin, madem, mademki, mamafih, meğerki, nasıl ki, nitekim, oysaki, öyle ki, sanki, şayet, şöyle ki, tâ ki, üstelik, yalnız, yani, yeter ki, yoksa, zaten, zati gibi.

Örnekler
O zamanlar çok okuyordum. Daha sekiz yaşındayken roman okumaya başlamıştım. / Turgut’un kaza yaptığını biliyorum. Fakat bunu sana kim söyledi? / Düğününe beni davet etmedi. Hâlbuki ben hediyesini bile almıştım. / Bugünlerde dürüst davranmıyor. Mamafih bu sözler aramızda kal­sın. / Üç gündür yataktan çıkamıyor. Zaten son zamanlarda hiç ayağa kalkamı­yordu.

Cümle başı edatlarının kullanıldığı yere göre cümleleri hangi ilgiyle bağladığına dikkat edilmelidir.

Sona gelen bağlaçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

bile, da (de), dahî, değil, ise, ki, ya gibi edatlardır. Bunlardan bile, da (de), dahî, ise, ya edatları kelimesi önceki unsurlara; değil, ki edatları getirildiği kelimesi sonraki unsurlara bağlar. Bu edatların pek çoğunda kuvvetlendirme ifadesi de vardır: Baksan a! Ben de özledim. Sağır Sultan bile duydu. Bu da geçer yahu! Hele bir nefes alayım da. Adam sen de. Sorsam mı ki*. Böyle de yatılmaz ki. Onlar şehirliydi biz ise köylüydük. (İse edatı, şart kipi ekiyle karıştırılmamalıdır.) Yorgun değilsin ya. Ev kira değil ya varsın küçük olsun, vs.

Bağlaç olan da/de’nin yazılışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlaç olan "da", "de" (dahî anlamında) ayrı yazılır. Kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumlarına uyar ve bunun dışında hiçbir ses olayından etkilenmez.

Cümle içinde kullanılışlarına örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlaçlar, cümle içerisinde eş görevli, eş değerli ya da birbiriyle ilgili öğeleri birbirine bağlarlar. "Kerim ve Sinan aynı işi yapıyorlardı ama Kerim’in geliri Sinan'ınkinden yüksekti." cümlesindeki ve bağlacı, ilk cümleciğin ortak yüklemli özneleri olan eş değerli iki kelimesi birbirine bağlamakta, ama bağlacı da iki cümleciği birbiriyle ilişkilendirmektedir. Her iki cümlecik de aslında, özne ve yüklemleri bulunan bağımsız birer cümledir. Bu iki cümle arasındaki anlam ilişkisinin varlığı, ama bağlacıyla ortaya çıkmaktadır.

Öznesi, yüklemi ya da tümleci ortak olan cümlelerde, eş görevli öğeleri bağlamak için yinelemeli bağlaçlar da kullanılabilir:

  • İstanbul’un kışını da yazını da sevmem.
  • Semih hem yiyor hem söyleniyordu

Ne ve ne bağlaçları cümleye olumsuz anlam yüklediğinden, yüklem olumlu durumda kullanılır:

  • İsmet ne armut ne de elma toplayabildi.

Bağlaçlar, aralarında anlam ilişkisi bulunan cümle öğelerini bağlama fonksiyonu de görür:

  • Bu filmin Türkiye’de gösterilmediğini sanıyordum, oysa yanılmışım.

Bu tür cümlelerdeki cümleciklerin özneleri ayrı da olabilir:

  • Kiracı evin balkonunun olmadığını söylüyordu, nitekim bunu ev sahibi de doğruladı.

Bağlaçlar cümle öğelerinin önünde ya da arkasında yer alırlar. Bazı bağlaçlar cümlede sıfat ya da zarf olarak da kullanılabilir.

"Bir kedi ancak bu kadar kıvrak olabilir" cümlesindeki ancak, özneyi nitelediği için sıfat fonksiyonu yüklenmiştir.

"Şimdi evde olması gerekirken ancak gidebildi" cümlesinde aynı kelime zarf olarak kullanılmıştır. Burada ancak kelimesi cümlenin yüklemini zaman bildirerek nitelemektedir.
"Ev çok genişti ancak Demet kısa sürede boyadı" cümlesinde ise ancak bir bağlaç olarak kullanılmıştır.

Bazı bağlaçlar özel biçimlerde kullanılır. Mesela ki, de, ise bağlaçları, bazen yalnızca özneyi pekiştirir:

"Sen ki ödevin olduğunu biliyorsun, nasıl olur da bunu yapmazsın?", "O da bu işleri iyi bilir, değil mi?" "Ev ise yeşillikler içindeydi". Son örnektekine benzer cümlelerde ise bağlacı özneyle bitişik de yazılabilir ("ev ise" yerine "evse"). de ve da bağlaçları her zaman ayrı yazılır ve te veya ta şeklinde yazılamazlar.

Ki bağlacının bir fonksiyonu da birleşik cümlelerde yan cümleciği ana cümleciğe bağlamaktır:

  • Eve geldiğimde gördüm ki musluk açık kalmış.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bağlaç olan "de" ve "da", ismin hallerinden farklı olarak, ayrı yazılır.

Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Nedir? :Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? ile ilgili Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Ne Demektir? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Açıklaması Nedir? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Cevabı Nedir? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Açıklaması? :Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Gerçek mi? :Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? ile ilgili Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Hakkında? :Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? ile ilgili Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? burada bulabilirsiniz. Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Bağlaç nedir?, Bağlaç anlamı nedir?, Bağlaç ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dieselpunk, Hepsi 1, Yüksek hızlı demiryolu, Gorsley and Kilcot, Bilişsel ruhbilimci, Entebbe Operasyonu, Tornerò, Osmanlı başdefterdarları listesi, Sliema Wanderers FC, Birleşik Krallık Filistin Mandası, Arap Kurtuluş Cephesi, John Prescott (siyasetçi), Claudio Báez, Metodist, Kataeb Partisi, Hulusi Kentmen, Dirrty, Jason Citron, Vince Cable, Walmart, Utrechtse Heuvelrug, Kvence, Buhara Hanlığı, İsrâiliyat, AERO, Wall Street Journal, Neandertal, Egemen sınıf, Subhas Chandra Bose, Kırmızı üstdev, Merkez sol, Hafız Esad, Veenendaal, EUobserver, Akdere, Demirci, Nick Clegg, Zoli Ádok, Toplumsal sınıflar, Havacılık ve uzay, Altın Portakal Uluslararası En İyi Yönetmen Ödülü, Otto Diels, Carlos Cuesta, Sly Robbie, Saklambaç, Aatif Chahechouhe, Kimsin Sen, Metro (tasarım dili), Afrikalı Amerikan, Porthidium, Sōsuke Uno, Banka Soygunu, Ham petrol, Gürcistan Ermenileri, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Sosenski, Zencan Hanlığı, Lepus starcki, Berlin Hür Üniversitesi, 51. Akademi Ödülleri, Ziya Orbay, Erken Dryas Devri, Under stjernerne på himlen, Yemen Devrimi, G36C, Üç boyutlu modelleme, MESSENGER, Süveyş Körfezi, Waseda Üniversitesi, Leo Takae, Drassodes involutus, Kığı Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Hotaşlı, Amazon Video, Heo Jeong, Krimpenerwaard, 2012 Hollanda genel seçimleri, Grand Forks, Kuzey Dakota, Mario Monti, Georgiy Sedov, Ozma Projesi, Jesús Navas, Amaliya Penahova, Mina Sundwall, Çankaya Üniversitesi SK, Hakan Özmert, Bapchild, İbrahim Balaban, İzmir Saat Kulesi, Tunguslar, Goldman Sachs, Mantaro Nehri, S?suke Uno, Girişimci, Kanarya, Vergi kaçırma, II. Gubaz, Nazi toplama kamplarının listesi, Botni Körfezi, General Electric, Kocaelide 1975 Türkiye senato seçimleri,
Yrd Doç Dr Aytül Hadımlı Kimdir? Yrd Doç Dr Aytül Hadımlı Nereli Yrd Doç Dr Aytül Hadımlı Kaç Yaşında?, Deniz bayrağı Anlamı Nedir, Deniz bayrağı Nasıl Oluştu, Deniz bayrağı Tarihi, Deniz bayrağı Renkleri, Deniz bayrağı Tasarımı, Teritoryal Nedir?, Feminazi Nedir?, Neslihan Doğangül Önder Kimdir?, Zail İsminin Anlamı Nedir?, Felekten Kam Almak Nedir?, Uğur Şeker Kimdir?, Zâid İsminin Anlamı Nedir?, Terelelli Nedir?, Feleğini Şaşırmak Nedir?, Emine Helil İnay Kınay Kimdir?, Feleğe Küsmek Nedir?, Zâît İsminin Anlamı Nedir?, Hilmi Başpınar Kimdir?, Celal Karapınar Kimdir?, Zâîr İsminin Anlamı Nedir?, Zahmetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Altan İnanç Kimdir?, Nalan Çelik Kimdir?, Felce Uğratmak Nedir?, Şevket Tokur Kimdir?, Zâhiri İsminin Anlamı Nedir?, Şükrü Kuleyin Kimdir?, Zahir İsminin Anlamı Nedir?, Abdulkadir Tekin Kimdir?, Zâhib İsminin Anlamı Nedir?, Esin Doğan Metin Kimdir?, Tepkin Nedir?, Ferdi Yamar Kimdir?, Zağlı İsminin Anlamı Nedir?, Zabit İsminin Anlamı Nedir?, Mevlüt Kiriş Kimdir?, Tepesiz Nedir?, Türkmeneli bayrağı Anlamı Nedir, Türkmeneli bayrağı Nasıl Oluştu, Türkmeneli bayrağı Tarihi, Türkmeneli bayrağı Renkleri, Türkmeneli bayrağı Tasarımı, Yüzyıllık İsminin Anlamı Nedir?, Hacer Foggo Kimdir?, Yüzüncü İsminin Anlamı Nedir?, Ertuğrul Avcı Kimdir?, Yüzü Yumuşak İsminin Anlamı Nedir?, Yüzü Yerde İsminin Anlamı Nedir?, Seyithan İzsiz Kimdir?, Yüzü Soğuk İsminin Anlamı Nedir?, Teolojik Nedir?, Yüzü Sıcak İsminin Anlamı Nedir?, Edip Arslan Kimdir?, Tenzilâtsız Nedir?, Yüzü Pek İsminin Anlamı Nedir?, Deniz Yücel Kimdir?, Oktay Şengül Kimdir?, Faziletsiz Nedir?, Ersin Beyaz Kimdir?, Yüzü Kara İsminin Anlamı Nedir?, Tataristan bayrağı Anlamı Nedir, Tataristan bayrağı Nasıl Oluştu, Tataristan bayrağı Tarihi, Tataristan bayrağı Renkleri, Tataristan bayrağı Tasarımı, Faziletperver Nedir?, Yüzü Asık İsminin Anlamı Nedir?, Tentesiz Nedir?, Bedrettin Aslan Kimdir?, Çiçek Arıç Kimdir?, Tentenesiz Nedir?, Mehmet Salih Uzun Kimdir?, Yüzü Ak İsminin Anlamı Nedir?, Tenteneli Nedir?, Yüzsüzce İsminin Anlamı Nedir?, Ömer Lütfi Özenç Kimdir?, Tenteli Nedir?, Zeyni Albayrak Kimdir?, Siyah sancak Anlamı Nedir, Siyah sancak Nasıl Oluştu, Siyah sancak Tarihi, Siyah sancak Renkleri, Siyah sancak Tasarımı, Yüzsüz İsminin Anlamı Nedir?, Tenkitli Nedir?, Yüzlük İsminin Anlamı Nedir?, Tenkidî Nedir?, Abdulhakim Daş Kimdir?, Mehmet Sait Tezdönen Kimdir?, Yüzlü İsminin Anlamı Nedir?, Tabiiyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Faulsüz Nedir?, Arzu Başkan Kimdir?, Tenhaca Nedir?, Yüzlerce İsminin Anlamı Nedir?, Tâbiiyetli İsminin Anlamı Nedir?, Faullü Nedir?, Sekelistan bayrağı Anlamı Nedir, Sekelistan bayrağı Nasıl Oluştu, Sekelistan bayrağı Tarihi, Sekelistan bayrağı Renkleri, Sekelistan bayrağı Tasarımı, Teneşirlik Nedir?, Yüzgeç İsminin Anlamı Nedir?, Tabii İsminin Anlamı Nedir?, Mehmet Erboğan Kimdir?, İlknur Birol Kimdir?, Yüzeysel İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatüstü İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Kimdir? Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Nereli Yrd Doç Dr Ayşe Şahin Kaç Yaşında?, Yüzerlik İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatsız İsminin Anlamı Nedir?, Affan Mahmut Keçeci Kimdir?, Tenasüpsüz Nedir?, Ferhan Bozkuş Kimdir?, Rıfat Turuntay Nalbantoğlu Kimdir?, Yüzer İsminin Anlamı Nedir?, Tabiatlı İsminin Anlamı Nedir?, Temtek Nedir?,