Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir?

Avrupa coğrafyası Nedir?

Avrupa coğrafyası Nedir?, Avrupa coğrafyası Nerededir?, Avrupa coğrafyası Hakkında Bilgi?, Avrupa coğrafyası Analizi? Avrupa coğrafyası ilgili Avrupa coğrafyası ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Avrupa coğrafyası ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Avrupa coğrafyası Ne Anlama Gelir Avrupa coğrafyası Anlamı Avrupa coğrafyası Nedir Avrupa coğrafyası Ne Anlam Taşır Avrupa coğrafyası Neye İşarettir Avrupa coğrafyası Tabiri Avrupa coğrafyası Yorumu 

Avrupa coğrafyası Kelimesi

Lütfen Avrupa coğrafyası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Avrupa coğrafyası İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı? Avrupa coğrafyası Ne Demek? ,Avrupa coğrafyası Ne Demektir? Avrupa coğrafyası Ne Demektir? Avrupa coğrafyası Analizi? , Avrupa coğrafyası Anlamı Nedir?,Avrupa coğrafyası Ne Demektir? , Avrupa coğrafyası Açıklaması Nedir? ,Avrupa coğrafyası Cevabı Nedir?,Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı?,Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Avrupa coğrafyası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Nedir? Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Avrupa coğrafyası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Avrupa coğrafyası - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Avrupa coğrafyası

Avrupa coğrafyası Nedir? Avrupa coğrafyası Ne demek? , Avrupa coğrafyası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı? Avrupa coğrafyası Ne Demek? Avrupa coğrafyası Ne Demektir? ,Avrupa coğrafyası Analizi? Avrupa coğrafyası Anlamı Nedir? Avrupa coğrafyası Ne Demektir?, Avrupa coğrafyası Açıklaması Nedir? , Avrupa coğrafyası Cevabı Nedir? , Avrupa coğrafyası Kelimesinin Anlamı?






Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir?

Avrupa coğrafyası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Avrupa kıtası
İstanbul Boğazı; batıda Avrupa, doğuda Asya Kıtası

Avrupa geleneksel olarak Dünya'daki 7 kıtadan biri olarak düşünülmektedir. Oysa Avrupa ve Asya coğrafi açıdan birbirleriyle bağlantılı kıtalardır ve bazen Avrasya adı altında anılırlar. Avrupa'nın geleneksel tanımına göre Ural Dağları Avrupa'nın doğudaki sınırını oluştururlar. Güneydoğu'daki sınırını Ural Nehri oluşturur. Sınır Hazar denizi, Kafkas Dağlarının zirveleri boyunca devam eder, Karadeniz, İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'yla belirlenir. Akdeniz Avrupa'nın güney sınırını, Atlas Okyanusu ise batı sınırını belirler. İzlanda Avrupa'dan çok Kuzey Amerika'ya yakın olmakla birlikte Avrupa'nın bir parçası olarak sayılmaktadır.

Jeoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa kıyıları Yunanistan'da olduğu gibi büyük ölçüde koylar ve körfezlerle girintili çıkıntılıdır.

Avrupa'nın en önemli jeolojik özelliği, Güney Avrupa'nın yaylaları ve dağları ile batıda Büyük Britanya'dan doğuda Ural Dağları'na kadar uzanan geniş, kısmen su altındaki kuzey ovası arasındaki ikilemdir. Bu iki yarım Pireneler ve Alpler/Karpatların sıradağlarıyla ayrılır. Kuzey ovaları batıda İskandinav dağları ve Britanya Adaları'nın dağlık kısımlarıyla sınırlıdır. Kuzey ovalarının batık kısımlarındaki başlıca sığ su kütleleri Kelt Denizi, Kuzey Denizi, Baltık Denizi bloğu ve Barents Denizi'dir.

Kuzey ovası, eski jeolojik kıta Baltık'ı kapsar ve bu nedenle "asıl kıta" olarak kabul edilebilir, güney ve batıdaki çevre yaylalar ve dağlık bölgelerse başka jeolojik kıtaların parçalarıdır.

Avrupa'nın jeolojisi çok çeşitli ve karmaşıktır, İskoç Yaylaları'ndan Macaristan'ın inişli çıkışlı ova'larına kadar tüm kıtada çok çeşitli manzaralar oluşturur.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa nüfusu için rakamlar, Avrupa sınırlarının hangi tanımının kullanıldığına göre değişir. Birleşmiş Milletler'e göre, standart fiziksel coğrafi sınırlar içindeki nüfus 2005 yılında 701 milyondu. 2000 yılında Rusya ve Türkiye kıtalararası ülkelerinin tamamını kapsayan bir tanımla nüfus 857 milyondu. Nüfus artışı, dünyanın diğer kıtalarına kıyasla nispeten yavaş ve medyan yaş nispeten yüksektir.

Nehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadeniz Kıyısındaki Tuna Deltası
Ren Nehri, Almanya

Avrupa'daki en önemli nehirleri Tuna, Volga, Ren, Elbe, Oder ve Dinyeper'dir.

Volga, Avrupa'nın en uzun nehri, Saratov Oblastı, Rusya.
Tuna, Avrupa'nın ikinci en uzun nehri, Budapeşte, Macaristan'da.

Avrupa nehirleri uzunluklarına göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaklaşık uzunluklarıyla doğrudan Dünya Okyanusu'na veya Kapalı havza'lara akan Avrupa'nın en uzun nehirleri ve geçtiği ülkeler şunlardır:[1][2]

  1. Volga(İdil) 3,690 km, Rusya
  2. Tuna 2,860 km, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Ukrayna
  3. Ural 2,428 km, Rusya Kazakistan
  4. Dinyeper 2,290 km, Rusya, Belarus, Ukrayna
  5. Don 1,950 km, Rusya
  6. Peçora 1,809 km, Rusya
  7. Kama 1,805 km, Rusya
  8. Oka 1,500 km, Rusya
  9. Belaya 1,430 km, Rusya
  10. Tisza 1,358 km, Ukrayna, Romanya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan
  11. Dinyester 1,352 km, Ukrayna, Moldova
  12. Ren 1,320 km, İsviçre, Lihtenştayn, Avusturya, Almanya, Fransa, Hollanda
  13. Elbe 1,091 km, Almanya, Çekya
  14. Vistül 1,047 km, Polonya, Belarus, Ukrayna, Slovakya
  15. Tagus(Tejo) 1,038 km, İspanya, Portekiz
  16. Loire 1,012 km, Fransa
  17. Ebro 960 km, İspanya
  18. Sava 933 km, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan
  19. Rhône 815 km, İsviçre, Fransa
  20. Sen 776 km, Fransa
  21. Po 652 km, İsviçre, İtalya

Deşarj miktarına göre Avrupa nehirleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yalnızca doğrudan Dünya Okyanusu'na veya Kapalı havza'lara akan nehirler dahil olmak üzere ortalama deşarja göre Avrupa'nın 15 nehri:

  1. Volga - 8,087 m³/s (Doğu Avrupa'daki en büyük nehir)
  2. Tuna - 6,450 m³/s (Orta Avrupa'daki en büyük nehir)
  3. Peçora - 4,380m³/s
  4. Kuzey Dvina Nehri - 3,330m³/s
  5. Neva - 2,490 m³/s
  6. Ren - 2,315 m³/s) (Batı Avrupa'nın en büyük nehri)
  7. Rhône - 1,900 m³/s (Fransa'daki en büyük nehir)
  8. Dinyeper - 1,700 m³/s
  9. Po - 1,460 m³/s (İtalya'nın en büyük nehri)
  10. Vistül - 1,080 m³/s (Polonya'daki en büyük nehir)
  11. Don - 890 m³/s
  12. Mezen - 890 m³/s
  13. Loire - 889 m³/s (Fransa'nın en uzun nehri)
  14. Elbe - 860 m³/s
  15. Glomma - 709 m³/s (Norveç'in en uzun ve en hacimli nehri)

Adalar[değiştir | kaynağı değiştir]

İzlanda, Faroe Adaları, Büyük Britanya, İrlanda Adası, diğer Britanya adaları, örneğin Azorlar, Madeira, Balear Adaları, Korsika, Sardinya, Sicilya, Malta, On İki Adalar, Girit, Ege Adaları, Åland, Gotland, Saaremaa, Kanarya Adaları, Kıbrıs, Svalbard, Hinnøya, Senja, Zealand, Fyn ve Kuzey Jutland Adası.

Sıradağlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupanın çatısı Alplerden bir kare, Avusturya

Avrupa'nın en büyük sıradağları ve en yüksek noktaları şunlardır:

Avrupa'da iklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa'da coğrafi enleme ve denizlerin etkisine bağlı olarak sıcaklık ve yağışın değiştiği çok farklı iklim tipleri görülür. Avrupa ikliminin başlıca özelliği ılıman olmasıdır. Kuzeyde az bir alan hariç tamamı orta iklim kuşağında yer alır. Avrupa'da aşırı sıcaklıklar (Sahra'da olduğu gibi) ve aşırı soğuklar (Sibirya'da olduğu gibi) görülmez.

Kıtanın batısında denizel etki fazla görülürken doğuya gittikçe kısmen karasallaşır. Kuzeyde dar alanlı olarak soğuk iklim görülmesine karşılık güneyde de Akdeniz iklimi görülmektedir

Yıllık ortalama sıcaklık dereceleri, genel olarak kuzeyden güneye doğru artmaktadır. Termik genlik (fark) ise batıdan doğuya doğru artar ve dolayısıyla doğuda iklim sıcaklık yönünden kontinental bir hal alır.

Yağış miktarları yeryüzü şekillerine bağlıdır. Genel olarak dağ yamaçlarına fazla yağış düşerken, ovalara daha az yağış düşmektedir. Yıllık yağışlar batıdan doğuya doğru azalır ve bu azalma dağlık alanların yamaçlarında daha da belirginleşir. Yağışlar mevsimsel olarak, en fazla kuzey bölgelerinde ilkbahar ve yaz mevsiminde düşerken, güneyde Akdeniz kıyılarında kış mevsiminde düşer. Orta Avrupa'da ise, yağışın mevsimlere göre dağılışı düzenlidir.

Avrupa'da bulutluluk süresi, güneydoğudan kuzeybatıya doğru, kar yağışları güneyden kuzeye doğru, karın yerde kalma süresi ise ovalardan dağlara doğru artar. Yıllık güneşlenme süresi ise kuzeyden güneye doğru artış göstermektedir.

Kıtanın kuzeyinde kutup altı (Subarktik) veya Tundra iklimi hâkimdir. Burada yazlar çok kısa sürer. Bu dönemde gündüz süresi uzundur. Orta Avrupa'nın kuzeyinde gündüz süresi 20 saate yaklaşır. 66°33'tan geçen Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzey kesimine tekabül eden İskandinavya yarımadası ve Rusya Federasyonunun kuzey kesimlerinde devamlı gün düzlere geçilir.

Avrupa'nın batı sahillerinde Okyanusal İklim etkilidir. Buralarda kışlar ılık ve yazlar serin geçer. Kışların ılık geçmesi Gulf Stream sıcak su akıntısının etkisi ile olur. Atlas Okyanusunun orta kısmın da batı rüzgarları ile gelen bu akıntılar, kışın hava sıcaklığının düşmesini engeller. Bu nedenle sıcaklık Baltık ve İskandinavya ülkelerinde doğudaki sahalara göre birkaç derece yüksektir. Örneğin aynı paralelde Moskova'da Ocak ayı ortalama sıcaklığı -10 °C iken İskandinavya'nın Kuzey Buz Denizi kıyılarında 0 °C'dir. Başka bir ifade ile Gulf Stream sıcak su akıntısı, Batı Avrupa kıyılarında sıcaklığı karaların iç kısımlarına göre 10 °C daha yüksektir.

Karasal iklim, kıtanın denize uzak olan iç, doğu ve kuzey kesimlerinde görülür. Burada kış dönemi soğuk ve karlı, yazlar sıcak geçer. Yağış çoğunlukla ilkbahar ve yaz döneminde düşer.

Avrupa'nın Akdeniz'e komşu olan sahalarında yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen Akdeniz iklimi etkilidir. Bu sahalara düşen yıllık toplam yağış miktarı çok farklıdır. Dağların yüksek ve cephelerin geliş yönüne bakan kesimlerine bol miktarda yağış düşerken dağlar arasındaki oluklar ve İspanya’nın güney kesimi daha az (400–500 mm) yağış almaktadır.

Kıtanın dağlık kesimlerinde ise kışlan çok soğuk ve karlı, yazları serin ve kısa süren soğuk iklim görülür. Kar yağışı fazla alan İsviçre’nin Alp dağlarında kayak sporları yapılır.

Kara ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ada ülkeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer kıtalara komşu ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğu Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa-Afrika[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkentleriyle aynı adı taşıyan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başkenti en büyük kent olmayan ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Avrupa[değiştir | kaynağı değiştir]

Komşu ülke sayısına göre ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "European Rivers". worldatlas.com. 10 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2022. 
  2. ^ "River Systems of the World". 19 Eylül 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Nedir? :Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? ile ilgili Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Ne Demektir? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Açıklaması Nedir? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Cevabı Nedir? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Açıklaması? :Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Gerçek mi? :Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? ile ilgili Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Hakkında? :Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? ile ilgili Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Avrupa coğrafyası nedir?, Avrupa coğrafyası anlamı nedir?, Avrupa coğrafyası ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Megaclite (uydu), Dünyanın en eski yapıları listesi, Babalık hakları akımı, Bilimsel ırkçılık, Siyasi ideolojiler listesi, Kenji Tochio, Faiz oranı, Göksu, Beykoz, Faroe Adaları millî futbol takımı, Protomandator, Stargirl (TV dizisi), Luka Peruzović, Alexander Albon, Carex tenera, Çankaya Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Milli Eğitim Bakanlığı, Youri Tielemans, Çallı, Sivas, Castelbellino, MÖ 676, Nadaslık, The Lives of Others, Babadıl Adaları, Palpitasyon, Gunnar Gren, Mizuho Sakaguchi, Efendi Uyanıyor, Gran Concepción, Young Justice, Tunustaki millî parklar listesi, Bahailer, Nikola Špirić, Diadumenidae, Klorpromazin, Vezin, New York Film Eleştirmenleri Birliği Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü, Aliefendi, Alanya, Pınarçukuru, Giresun, Aaron Cresswell, Alev Deneyleri, Türkmeneli TV, Courtney Whitmore, Limpopo (Güney Afrika Cumhuriyeti ili), Gran Turismo 5, Steppenwolf, Gen mühendisliği, Once Upon a Time (TV dizisi), Septe, 1842, Deron Williams, St Agnes, Scilly Adaları, Sarah Grey, 1838, ABC Family, Kazım Sarı, Ognjen Vukojević, NGC 7146, İsveç, Çıkarma, Mülk, Edremit, Apollo, Acaena, Virüs Kodu, Richard Hatch, Sori, Epidaurus, NGC 6164, Sylvain Chomet, Eaten Alive, Astrometri, Murat Günay, Kadın taklitçi, 2018 FIFA Dünya Kupası sınıflandırması, 2021 Afrika Uluslar Kupası, Samuel Opoku Nti, Soner Sarıkabadayı, NGC 1575, Deçan, Viola Harris, Fritz Todt, Lucas Black, İspanyol Virjin Adaları, Tomáš Skuhravý, Caroline County, Virginia, Azerbaycanda bankacılık, Cemil Eren, Diyetisyen, Quiévrain, Phnom Penh Kraliyet Üniversitesi, Aziz Nedelya Kilisesi saldırısı, Fiat 6 HP, Baha Hurşit Süel, Kişi başına düşen millî gelir, The Other Guys, Muşta 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Baywatch (film), Büyük Ağrı, Kadınların seçme ve seçilme hakkı, Morgan Turner, Türk Hava Kurumu,
Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?,