Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir?

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Nedir?

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi Nerededir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi Hakkında Bilgi?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi Analizi? Avrupa Birliği'nin genişlemesi ilgili Avrupa Birliği'nin genişlemesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Avrupa Birliği'nin genişlemesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Anlama Gelir Avrupa Birliği'nin genişlemesi Anlamı Avrupa Birliği'nin genişlemesi Nedir Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Anlam Taşır Avrupa Birliği'nin genişlemesi Neye İşarettir Avrupa Birliği'nin genişlemesi Tabiri Avrupa Birliği'nin genişlemesi Yorumu 

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesi

Lütfen Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Avrupa Birliği'nin genişlemesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demek? ,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demektir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demektir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Analizi? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Anlamı Nedir?,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demektir? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Açıklaması Nedir? ,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Cevabı Nedir?,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı?,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Avrupa Birliği'nin genişlemesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Avrupa Birliği'nin genişlemesi

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne demek? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demek? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demektir? ,Avrupa Birliği'nin genişlemesi Analizi? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Anlamı Nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi Ne Demektir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi Açıklaması Nedir? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Cevabı Nedir? , Avrupa Birliği'nin genişlemesi Kelimesinin Anlamı?






Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir?

Avrupa Birliği'nin genişlemesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Avrupa Birliği genişleme süreci
Avrupa Birliği

Bu makale serisinin bir parçasıdır:
Avrupa Birliği politikası

Avrupa Birliği'nin genişlemesi, Avrupa Birliği'nin yeni üye devletleri kabul etme sürecidir. Bu süreç ilke defa altı ülkenin Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu adı altında 1952'de başladı. Genişleme sürecinde AB, 2007'de Bulgaristan ve Romanya'nın da katılımı ile 27 ülkeye çıktı. 1 Temmuz 2013'te Hırvatistan birliğin 28. üyesi olmuştur.[1] 2020'de Birleşik Krallık'ın birlikten ayrılmasıyla üye sayısı tekrar 27'ye düşmüştür.

SırbistanİzlandaArnavutlukKaradağMakedonyaHırvatistanSlovenyaÇekyaBulgaristanLitvanyaEstonyaLetonyaSlovakyaSnagov DeklerasyonuPolonyaMacaristanİsviçre – Avrupa Birliği ilişkileriFinlandiyaİsveçMalta, 2003Kıbrıs Rum YönetimiAvusturya, 1994Fas – Avrupa Birliği ilişkileriTürkiyeİspanyaPortekizYunanistanNorveçDanimarkaBirleşik Krallıkİrlanda CumhuriyetiParis Anlaşması (1951)Paris Anlaşması (1951)Paris Anlaşması (1951)Paris Anlaşması (1951)Paris Anlaşması (1951)Paris Anlaşması (1951)
  • 1957’de Roma Anlaşması ile Avrupa Ekonomik Topluluğu kuruldu. Kurucu altı Avrupa ülkesi Batı Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, Lüksemburg'dan oluşuyordu. Aynı ülkeler 1952 tarihli AKÇT’nin de kurucusuydu.
  • 1969 Lahey Zirvesi'nde topluluğa katılma talebinde bulunan Birleşik Krallık, İrlanda, Norveç ve Danimarka’ya ilişkin müzakerelerin başlatılması kararı alındı.
  • 1972 yılında Birleşik Krallık, Danimarka ve İrlanda tam üye olarak topluluğa girdi. (Norveç’in katılım anlaşması adı geçen ülkede yapılan referandum ile reddedildi.) İlk genişleme süreci sona erdi.
  • Yunanistan 1976 yılındaki tam üyelik başvurusunu izleyerek 1981’te topluluğa katıldı. Yine 70'li yıllarda tam üyelik başvurusu yapan Portekiz ve İspanya’nın da 1985’te topluluğa katılmasıyla birlikte üye sayısı 12’ye yükseldi ve ikinci genişleme süreci tamamlandı.
  • Katılan her bir ülkeyle birlikte topluluk, siyâsetini, üye devletler arasında güç ve yetki dağılımlarını gözden geçirmek zorunda kaldı. Bu paralelde örneğin ikinci genişleme süreci, topluluğun anayasal yapısının değiştirilmesi görüşünü gündeme getirdi. İspanya ve Portekiz’in katılımı ile birlikte Avrupa Tek Pazarı üzerinde anlaşıldı. 1992 sonuna dek mal, hizmet ve sermayenin serbest dolaşımı hedeflendi.
  • Avrupa Ekonomik Topluluğu’na üye 12 devlet tarafından 1992’de imzalanan Maastricht Antlaşması, topluluğa kapsamlı değişiklikler getirdi; Avrupa Ekonomik Topluluğu üzerinde ve onu da kapsayan Avrupa Birliği bu anlaşmayla biçimlendirildi. Anlaşmanın getirdiği yeni boyutla birlikte 1995 yılında İsveç, Finlandiya ve Avusturya da topluluğa katıldı. Üye ülke sayısı 15’e ulaştı ve üçüncü genişleme süreci yaşandı.
  • Soğuk Savaş’ın sona ermesi beraberinde topluluğun stratejilerini yeniden gözden geçirmesini ve yeni strateji arayışlarına girmesini getirdi. Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri de topluluk gündemine girdi.
  • Avrupa Birliği, 1989 yılında Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine destek amaçlı bir mali çerçeve hazırladı. Bu ülkelere pazar ekonomisine geçişleri sürecinde verilecek kredilerin sağlanması için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nı kurdu.
  • 1989-91 yılları arasında Polonya, Çekoslovakya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan ile ticaret ve iş birliği anlaşmaları yapıldı.
  • Ticaret ve iş birliği anlaşmalarının yetersiz kalması üzerine 1990 yılındaki Dublin Zirvesi’nin ardından Ortaklık Anlaşmaları gündeme geldi. 1991-95 yılları arasında 10 Avrupa ülkesi ile Ortaklık Anlaşması imzalandı. Bu anlaşmalar taraflar arasındaki yasal zemini oluşturdu.
  • Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine adaylık perspektifinin verilmesi ise Kopenhag Zirvesi ile gündeme geldi. 1993 tarihli Kopenhag Zirvesi’nin konuya ilişkin kararı şöyleydi:
  • AB’nin Orta ve Doğu Avrupa ülkelerini içeren genişlemeye hazırlanma siyâseti kapsamında Avrupa Komisyonu bir rapor yayınladı. “Gündem 2000” başlıklı ve 1997 tarihli bu rapor, aday ülkelerle ilişkiler, bu ilişkilerin nasıl ve ne şekilde geliştirileceği ve genişlemenin etkileri ile ilgili ayrıntıları içeriyordu. Raporun yayınlandığı dönemde görüş bildiren Komisyon, hiçbir aday ülkenin bu ölçütleri tam olarak yerine getiremediğini vurguladı. Polonya, Slovenya, Çekya, Estonya ve Macaristan’ı orta vadede bu kriterlere ulaşabilecek beş ülke olarak belirledi. Diğer aday ülkeler konusunda ise katılım müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin olarak olumsuz görüş belirtti.
  • 1997 Lüksemburg Zirvesi’nde aday ülkeler müzakerelere hazır olup olmadıkları noktasından hareketle birinci ve ikinci dalga ülkeler olarak sınıflandırıldı. Müzakerelere hazır olan ülkeler ilk dalgayı, diğerleri ise ikinci dalgayı oluşturdu. Komisyon ilk dalga ülkelerle tam üyelik müzakerelerine 1998’de başlanmasını önerdi. Ancak zirvede 10 Orta ve Doğu Avrupa ülkesinin yanı sıra Kıbrıs’ın AB üyeliği de teyit edildi. Ekim 1996’daki iktidar değişikliği nedeniyle üyelik başvurusunu geri çeken Malta ele alınmadı.
  • 1998’de 10 Orta Avrupa ülkesi ve Kıbrıs’ın adaylık süreci başlatıldı. Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Polonya ve Kıbrıs’ın üyelik görüşmeleri başladı. Malta AB adaylığını yeniledi.
  • 1999’da Berlin’de toplanan AB Zirvesi, Orta Avrupa ülkelerine verilen üyelik öncesi yardımların 2000 yılından itibaren iki katına çıkarılmasını kararlaştırdı.
  • Helsinki Zirvesi’nde Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Romanya ve Slovakya’yla üyelik görüşmelerine geçilmesi kararlaştırıldı ve Türkiye’nin adaylığı onaylandı.
  • 2000’de diğer 6 aday ülkeyle üyelik görüşmeleri başladı. Yaşanan görüş ayrılıklarına rağmen AB kurumlarını, sayısını iki katına çıkan üyelere hazırlamak amacıyla düzenlenen Nice Anlaşması sonuçlandırıldı. pek çok alanda veto uygulaması çoğunluk oyu esasıyla değiştirildi.
  • Avrupa Komisyonu’nda her üye ülkenin tek bir Komisyon üyesiyle temsil edilmesi ve Avrupa Parlamentosu’nun sandalye sayısının 740’a çıkarılması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu’ndaki oy dağılması, Türkiye dışında şimdiki ve gelecekteki aday ülkeler dikkate alınarak yeniden belirlendi.
  • 2001 Aralık ayında Laeken’deki zirvede 2004 yılına kadar birliğe üyeliğe hazır olacak 10 ülkenin adı açıklandı. Bunlar: Kıbrıs, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya, Çekya ve Slovenya.
  • 1 Ocak 2002’de Avrupa tek para birimi Euro tedavüle girdi.
  • 1 Mayıs 2004’te AB 10 yeni ülkeyi üyeliğe kabul etti. AB tarihinin en büyük genişleme hamlesi ardından birliğin üye sayısı 25’e yükseldi.
  • 29 Ekim 2004’te Avrupa Birliği liderleri, birliğin ilk anayasasını imzaladılar.
  • 8 Aralık 2004'te Romanya ile üyelik müzakereleri tamamlandı.
  • 3 Ekim 2005'te Türkiye ile üyelik müzakereleri başladı.
  • 1 Ocak 2007'de Bulgaristan ve Romanya Birliğe katıldı.
  • 1 Temmuz 2013'te Hırvatistan Birliğe katıldı. Birliğin üye sayısı 28’e yükseldi.
  • 31 Ocak 2020'de Birleşik Krallık 4 yıllık sürecin ardından birlikten ayrıldı. Üye sayısı 27'e indi. Bu süreç Brexit olarak adlandırıldı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Avrupa Birliği'nin Genişlemesi". www.ab.gov.tr. 22 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2022. 

Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Nedir? :Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? ile ilgili Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Ne Demektir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Cevabı Nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Açıklaması? :Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Gerçek mi? :Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? ile ilgili Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Hakkında? :Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? ile ilgili Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Avrupa Birliği'nin genişlemesi nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi anlamı nedir?, Avrupa Birliği'nin genişlemesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Carapelle, Ermeni Tehciri, Sassinoro, Google Sync, Ceppaloni, Bortigali, Asya tarihi, Yarı iletkenli elektronik devre elemanları listesi, San Benigno Canavese, Redmi, Durazzano, Melizzano, Peugeot Type 88, Danny Sleath, Eduardo Vargas, Aydınlıkevler, Milas, Casalduni, Microsoft Surface, Siniscola, Kıbrıs Türk Federe Devleti Bakanlar Kurulu, En Mutlu Olduğum Yer, Tayvan Boğazı, 1976 İtalya Bisiklet Turu, Pannarano, 1981 Suriye parlamento seçimleri, Pegalajar, Libya Deniz Kuvvetleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu San Diego Sinema Eleştirmenleri Topluluğu Ödülü, Brooks, Villa Verde, Riola Sardo, 17. Uluslararası İstanbul Film Festivali, FaceApp, Paulilatino, Emmanuel Rakotovahiny, Doggystyle Records, Siamaggiore, İşimbay, Mevlevî (unvan), Frasso Telesino, Siapiccia, Villaurbana, Seremoni lideri, Morgongiori, Beijing Capital Airlines, Akronim, Sennariolo, 1963 Türkiye Kupası Finali, Konya Büyükşehir Belediyesi, Santu Lussurgiu, Ahmet Rasim Paşa, Barclays Center, Albagiara, Leone Battista Alberti, 3. Nesil GSM Hizmetleri, Abbasanta, Mogorella, Alüminyum oksit, Türkiye başbakanı, Tratalias, Özlem Gürses, 1926 Fransa Bisiklet Turu, Lihni, Jean Marais, Lüksemburg Hanedanı, Sıra ev, Soleminis, Dinornis robustus, Ariel (uydu), Ellesmere Adası, Perdaxius, Legend Online, Ganymede (uydu), Sri Lanka devlet başkanları listesi, Predore, John Bosman, Ula Tirso, Aiden Caldwell, Boroneddu, Mitograf, Klitoral ereksiyon, Chevrolet Corvair, Magomadas, Romanya Ulusal Marşı, 2. Liga (Avusturya), Ülgün Kuşatması, Cumhur Yılmaztürk, Vampir Nosferatu, Diego Pérez, Endorfin, The Little Shop of Horrors, Paraulopidae, Sideritis akmanii, OGAE, Bonarcado, Marvins Room (film), Notogryps, Refik Halit Karay, O3 Medya, En İyi Oyun Britanya Akademi Oyun Ödülü,
Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?,