Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir?

Atom enerjisi Nedir?

Atom enerjisi Nedir?, Atom enerjisi Nerededir?, Atom enerjisi Hakkında Bilgi?, Atom enerjisi Analizi? Atom enerjisi ilgili Atom enerjisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Atom enerjisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Atom enerjisi Ne Anlama Gelir Atom enerjisi Anlamı Atom enerjisi Nedir Atom enerjisi Ne Anlam Taşır Atom enerjisi Neye İşarettir Atom enerjisi Tabiri Atom enerjisi Yorumu 

Atom enerjisi Kelimesi

Lütfen Atom enerjisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Atom enerjisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı? Atom enerjisi Ne Demek? ,Atom enerjisi Ne Demektir? Atom enerjisi Ne Demektir? Atom enerjisi Analizi? , Atom enerjisi Anlamı Nedir?,Atom enerjisi Ne Demektir? , Atom enerjisi Açıklaması Nedir? ,Atom enerjisi Cevabı Nedir?,Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı?,Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Atom enerjisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Atom enerjisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Atom enerjisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Atom enerjisi

Atom enerjisi Nedir? Atom enerjisi Ne demek? , Atom enerjisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı? Atom enerjisi Ne Demek? Atom enerjisi Ne Demektir? ,Atom enerjisi Analizi? Atom enerjisi Anlamı Nedir? Atom enerjisi Ne Demektir?, Atom enerjisi Açıklaması Nedir? , Atom enerjisi Cevabı Nedir? , Atom enerjisi Kelimesinin Anlamı?






Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir?

Nükleer enerji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Atom enerjisi sayfasından yönlendirildi)
Fisyon Tepkimesi: Uranyum, nötron bombardımanına tutulur. Kararsız hale gelen ağır atomik yapı daha hafif atomlara parçalanır. Nükleer santrallerde yaygın şekilde kullanılır.

Nükleer enerji, atomun çekirdeğinden elde edilen bir enerji türüdür. Kütlenin enerjiye dönüşümünü ifade eden, Albert Einstein'a ait olan E=mc² formülü ile ilişkilidir.

Bununla beraber, kütle-enerji denklemi, tepkimenin nasıl oluştuğunu açıklamaz, bunu daha doğru olarak nükleer kuvvetler yapar. Nükleer enerjiyi zorlanmış olarak ortaya çıkarmak ve diğer enerji tiplerine dönüştürmek için nükleer reaktörler kullanılır.

Nükleer enerji, üç nükleer reaksiyondan biri ile oluşur:

  1. Füzyon: Atomik parçacıkların birleşme reaksiyonu.
  2. Fisyon: Atom çekirdeğinin zorlanmış olarak parçalanması.
  3. Yarılanma: Çekirdeğin parçalanarak daha kararlı hale geçmesi. Doğal (yavaş) fisyon (çekirdek parçalanması) olarak da tanımlanabilir.

Ağır radyoaktif maddelerin,dışarıdan nötron bombardımanına tutularak daha küçük atomlara parçalanması olayına fisyon,hafif radyoaktif atomların birleşerek daha ağır atomları meydana getirdiği nükleer tepkimelere ise füzyon tepkimesi denir. Füzyon tepkimeleriyle fisyon tepkimelerinden daha fazla enerji elde edilir. Güneş patlamaları füzyon'a, nükleer santrallerde kullanılan tepkimeler, atom bombası teknolojisi gibi faaliyetler de fisyona örnek olarak gösterilebilir.

Nükleer enerji, 1896 yılında Fransız fizikçi Henri Becquerel tarafından kazara, uranyum maddesinin fotoğraf plakaları ile yan yana durması ve karanlıkta yayılan radyoaktif ışınların fark edilmesi ile keşfedilmiştir.

Nükleer Enerjinin Elde Edilmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir nükleer santral kurmak için zenginleştirilmiş uranyuma ihtiyaç vardır. Uranyumun fisyon tepkimesine girerek bölünmesi sonucunda açığa çok yüksek miktarda enerji çıkar. Bu bölünme için, nötronlar yüksek bir hızla uranyum elementinin çekirdeğine çarpar. Bu çarpışma çekirdeğin kararsız hale geçmesine ve sonrasında büyük bir enerji açığa çıkartan fisyon tepkimesine neden olur. Gerçekleşen tetikleyici ilk fisyon tepkimesi sonucunda ortama nötronlar yayılır. Bu nötronlar diğer uranyum çekirdeklerine çarparak fisyonu elementin her atom çekirdeğinde gerçekleştirene kadar devam eder. Ortaya çıkan enerji kontrol edilmediği takdirde ölümcül boyutlardadır. Kontrol etmek için reaktörlerde fazla nötronları tutan ve tepkimeye girmesini engelleyen üniteler vardır. Bu sayede kontrollü bir fisyon tepkimesi zinciri sağlanır.

Nükleer Santrallerde Üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer santralin iç yapısına baktığımızda, uranyumun fisyon tepkimesine girmesiyle oluşan enerji su buharının çok yüksek sıcaklıklara kadar ısıtılmasını sağlar. Yüksek sıcaklıktaki bu buhar, elektrik jeneratörüne bağlı olan türbinlere verilir. Türbin kanatçıklarına çarpan yüksek enerjili buhar, bilinen şekilde türbin şaftını çevirir ve jeneratörün elektrik enerjisi üretmesi sağlanır. Jeneratörde oluşan elektrik ise iletim hatları denilen iletken teller ile kullanılacağı yere gönderilir. Türbinden çıkan basınç ve sıcaklığı düşmüş buhar, tekrar kullanılmak üzere yoğunlaştırıcıya gider ve su haline geldikten sonra tekrar bölünme ile açığa çıkan enerji ile ısıtılıp buhar haline getirilir ve döngü devam eder.

Tartışmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Nükleer enerji, günümüzün ve geleceğin en önemli enerji kaynaklarından biri olarak kabul görmektedir. Petrol ve doğalgazın bazı ülkede geniş rezervler halinde bulunması ve bu kaynakların yenilenemez oluşu birçok ülkeyi nükleer araştırmalara ve nükleer enerjiden faydalanmaya yönlendirmiştir. Bugün Dünya üzerinde 400'den fazla nükleer enerji santrali vardır ve bunlar dünyanın toplam elektrik ihtiyacının %15'ini sağlayacak kapasitede çalışmaktadılar. Örneğin Fransa, elektrik ihtiyacının %77'sini nükleer reaktörlerinden sağlamaktadır.

Nükleer enerjiye karşı çıkanlar ise tükenmiş yakıt bertarafı, santral güvenliği ve kaza riski (bkz. nükleer erime) gibi nedenleri öne sürmektedir.

Bugüne kadar çevreye zarar verebilecek ölçüde büyük 4 tane nükleer santral kazası gerçekleştiği bilinmektedir. Bunlardan ilk 2'si alınan önlemlerle çevrelerine herhangi bir zarar vermediği söylenirken, 3. olarak gerçekleşen Çernobil Faciası doğaya ve insanlara çok büyük zararlar verdiği bilinmektedir, 4. Fukuşima Faciası ise Çernobil Faciasını tehlike seviyesi olarak geçtiği belirtilmiştir.

Bu kazalar:

1) 1957 yılında İskoçya'da meydana gelen Windscale kazası; bu kazada reaktörün civarına bir miktar radyasyon yayılmakla beraber ölümle veya akut radyasyon hastalığıyla sonuçlanan bir olay meydana gelmemiştir.

2) 1979 yılında ABD'de meydana gelen Three Mile Island kazası; normal bir işletim arızası, ekipman kaybı ve operatör hatası ile kazaya dönüşmüş, ancak kısmi reaktör kalbi ergimesi meydana gelmesine rağmen reaktörü çevreleyen beton koruyucu kabuğun sayesinde çevreye ciddi bir radyasyon sızıntısı olmadığı söylenmiştir.

3) 1986 yılında Ukrayna'da meydana gelen Çernobil reaktör kazasının daha fazla zarara yol açtığı görülmüştür. Kazanın nedenleri; operatörlerin güvenlik mevzuatına aykırı olarak santralde deney yapmaları sonucunda reaktördeki ani güç artışı, reaktörde aşırı basınç oluşumu ve santral tasarımında derinliğine güvenlik prensibine aykırı olarak, reaktörü çevrelemesi gereken bir beton koruyucu kabuğun inşa edilmemiş olması olarak özetlenebilir.

26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil nükleer reaktöründe meydana gelen patlama ve sonucunda yayılan radyoaktif madde Ukrayna, Belarus ve Rusya'da yaşayan 336.000 insanın tahliyesine, 56 kişinin ölümüne, 4.000 doğrudan ilişkili kanser vakasına ve 600.000 kişinin sağlığının ciddi şekilde etkilenmesine sebep olmuştur.[1] Nükleer kalıntıların ürettiği radyoaktif bulut patlamadan sonra tüm Avrupa üzerine yayılmış ve Çernobil'den yaklaşık 1100 km uzaklıktaki İsveç Formsmark Nükleer Reaktöründe çalışan 27 kişinin elbiselerinde radyoaktif parçacıklara rastlanmış ve yapılan araştırmada radyoaktif parçacıkların İsveç'ten değil Çernobil'den gelen parçacıklar olduğu tespit edilmiştir.

4) 2011 yılında Japonya'da meydana gelen Fukuşima I Nükleer Santrali kazaları; Fukuşima I Nükleer Santrali kazaları 9.0 büyüklüğündeki 11 Mart günü olan 2011 Tōhoku depremi ve tsunamisi sonrasında meydana geldi. Honşu adası açıklarında meydana gelen bu deprem, Japonya'da büyük bir tsunamiye yol açtı. Tsunami Japonyaya çok büyük zarar verdi, ve nükleer enerji santrallerinde arızalar meydana getirdi.

Günümüzde dünyanın birçok yerinde nükleer karşıtı gruplar oluşmuştur. Bunlardan en ünlüleri; Yeşiller Partisi, Yeşil Barış (Greenpeace), Nükleer Karşıtı Platfom (NKP) Anti-Nükleer Cephe ve bu konuda öne çıkan bireysel tepkilerdir. Nükleer enerji santralı yapılması istenilen Sinop ve Akkuyu'da ayrıca yerel bazlı nükleer-karşıtı örgütlenmeler de mevcuttur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1] 15 Şubat 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün 2005 Raporu.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Nedir? :Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? ile ilgili Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Ne Demektir? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Cevabı Nedir? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Açıklaması? :Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Gerçek mi? :Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? ile ilgili Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Hakkında? :Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? ile ilgili Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Atom enerjisi nedir?, Atom enerjisi anlamı nedir?, Atom enerjisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Piris Da Motta, Tootsie, Dalgaboyu, İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, Christina Ricci, Çerkes Mehmed Ali Paşa, Bobby Portis, Hasandere, Bilecik, Cangzhou, Hasta la Vista (Ruslan Alehno şarkısı), Dmitri Koldun, Özgür Yazılım, Özgür Toplum, E. L. James, Akrep Yuvası, Camila Bordonaba, Kargo (müzik grubu), Triple H, Malatyada 1934 Türkiye yerel seçimleri, Gerçek Yalanlar, Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 2009 Masters Turnuvası, South Park bölümleri listesi, Polisiye, Lajos Czeizler, Bademdere, Çamardı, Heede, Gerard Gumbau, Türkiye Cumhurbaşkanlığı, Somerville, Massachusetts, Ahmethacılar, Kandıra, Başalan, Çekerek, Gökdere, Çekerek, Sanremo, Hamzalı, Çekerek, Gaziantepte 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Orhon Murat Arıburnu, Jakub Szumski, Kuruçay, Çekerek, Kayalar, Çekerek, Ebeköy, Yenişehir, Ortaoba, Çekerek, Polisiklik aromatik hidrokarbon, Kalmukça, AM Herculis değişeni, Ahmet Tahtakılıç, Yemen merkezli havayolu şirketleri listesi, IV. Eugenius, Sloven, II. Vaaletoa Sualauvi, NGC 1019, Sağlık profesyoneli, Natalia Poklonskaya, Tavşantepe, Bağlar, Arvad, Barebone Parlamentosu, Verein Ehemaliger Schuler vo Galatasaray Lisesi in Österreich, Hasan Faik Türel, CONMEBOL, Beyaz yahni, Thymus putoranicus, Ham görüntü formatı, Ada Yayı, Mahmut Baksi, Kent Brockman, Makot, Emily Winterburn, 1985 Football League Cup Finali, Taça da Liga, Florence Pugh, Sarıköy, Çekerek, Yukarıkarahacılı, Altıocak, Ceyhan, Esentepe, Ceyhan, Anadolu Beylikleri, Leigh Whannell, Alman Ulusal Halk Partisi, Kent sosyolojisi, NGC 7569, Masters of the Air, Can Atalay, Philip Pullman, Diet Coke Plus, Budizm terimleri, Dromaius novaehollandiae minor, Raşit Çetiner, İstanbul Türk İdman Birliği Ligi, Amerika Birleşik Devletleri Fen Bilimleri, Mühendislik ve Tıp Millî Akademileri, Yılın Örümceği, Selahaddin ili, Miranorte, Yoğunpelit, Reşadiye, Hasanaliler Kilisesi, Organizma takımları listesi, Jim Broadbent, Hürriyet, Ceyhan, Muradiye, Ceyhan, İstiklal, Ceyhan, Türkiye taşıt plaka kodları, Adapınar, Ceyhan, Altıkara, Ceyhan,
Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?,