Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?, Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nerededir?, Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında Bilgi?, Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ilgili Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlama Gelir Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlam Taşır Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Neye İşarettir Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Tabiri Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yorumu 

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi

Lütfen Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? ,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir?,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? ,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir?,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne demek? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? ,Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir?, Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? , Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Kesme işareti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Apostrof sayfasından yönlendirildi)
’ '

Kesme işareti
kesme işareti ’  '
ayraçlar [ ]  ( )  { }  ⟨ ⟩
iki nokta :
virgül ,
kısa çizgi -
uzun çizgi
üç nokta …  ...  . . .
ünlem işareti !
nokta .
soru işareti ?
tırnak işareti “ ”
tek tırnak işareti ‘ ’
noktalı virgül ;
eğik çizgi /
boşluk
Diğer Tipografik İşaretler
ve işareti &
yıldız işareti *
kuyruklu a @
ters eğik çizgi \
madde işareti
düzeltme işareti ˆ
derece °
denden işareti
ters ünlem işareti ¡
ters soru işareti ¿
kare işareti #
yüzde işareti %
paragraf işareti
türev işareti
çengel işareti §
tilde ~
alt çizgi _
Fikrî mülkiyet hukuku
telif hakkı simgesi ©
tescilli marka simgesi ®
marka simgesi
Para birimi simgeleri
$ £
Ayrıca bakınız
Diyakritik işaretler

Kesme işareti ya da apostrof, bir noktalama işareti. Türkçede başlıca özel isimlerden sonra gelen ekleri ayırmada kullanılır.

Yazım[değiştir | kaynağı değiştir]

Noktalama işaretlerinin neredeyse tamamından sonra bir harf boşluğu kadar ara verilir. Kesme işareti ise ait olduğu kelimenin sağına bitişik olarak yazılır ve işaret ile sonra gelen ek arasında boşluk bırakılmaz:

  • Nesrin'de, Adana'nın vb.

Kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır.

a. Kişi adları, soyadları ve takma adlar:
  • Atatürk'ün, Fatih Sultan Mehmet'e, Gül Baba'ya, Sultan Ana'nın, Yurdakul'dan, Kâzım Karabekir'i, Yunus Emre'yi, Refik Halit Karay'mış, Ahmet Cevat Emre'dir, Namık Kemal'se.

Sonunda p, ç, t, k ünsüzlerinden biri bulunan Ahmet, Çelik, Çiçek, Halit, Mehmet, Mesut, Murat, Özbek, Recep, Yiğit, Bosna-Hersek, Gaziantep, Kerkük, Sinop, Tokat, Zonguldak gibi özel adlara ünlüyle başlayan ek getirildiğinde kesme işareti yazımda "kullanılır" ancak Ahmedi, Çeliği, Çiçeği, Halidi, Mehmedi, Mesudu, Muradı, Özbeği, Recebi, Yiğidi, Bosna-Herseği, Gaziantebi, Kerküğü, Sinobu, Tokadı, Zonguldağı biçiminde son ses yumuşatılarak söylenir.

Özel adlar için yay ayraç (parantez) içinde bir açıklama yapıldığında, kesme işareti yay ayraçtan "önce" kullanılır:[1]

  • Yunus Emre'nin (1240?-1320)
  • Yakup Kadri'ye (Karaosmanoğlu)
b. Millet, boy, oymak adları:
  • Türk'üm, Alman'sınız, İngiliz'den, Rus'muş, Oğuz'un, Kazak'a, Kırgız'ım, Özbek'e, Karakeçili'nin, Hacımusalı'ya.
c. Devlet adları:
  • Türkiye Cumhuriyeti'ni, Osmanlı Devleti'ndeki, Amerika Birleşik Devletleri'ne, Azerbaycan Cumhuriyeti'nden.
ç. Din ve mitoloji ile ilgili özel adlar:
  • Allah'ın, Cebrail'den, Zeus'u.

Tanrı, melek gibi mitolojik varlıklardan bahsederken eğer belirli bir varlıktan bahsedilmiyorsa (cins isim olarak kullanılıyorsa) ilk harf küçük yazılır ve sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz:[2][3]

  • Çandra, Hinduizmde bir ay tanrısıdır.
d. Kıta, deniz, nehir, göl, dağ, boğaz, geçit, yayla; ülke, bölge, il, ilçe, köy, semt, bulvar, cadde, sokak vb. coğrafyayla ilgili yer adları:
  • Asya'nın, Marmara Denizi'nden, Akdeniz'i, Meriç Nehri'ne, Van Gölü'ne, Ağrı Dağı'nın, Çanakkale Boğazı'nın, Zigana Geçidi'nden, Uzunyayla'ya, Türkiye'dir, İç Anadolu'da, Doğu Anadolu'ya, Ankara'ymış, Sungurlu'ya, Ziya Gökalp Bulvarı'ndan, Yıldız Mahallesi'ne, Taksim Meydanı'ndan, Reşat Nuri Sokağı'na.

Yer bildiren özel isimlerde kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğu zaman ekten önce kesme işareti kullanılır:

  • Hisar'dan, Boğaz'dan.
e. Gök bilimiyle ilgili adlar:
  • Jüpiter'den, Venüs'ü, Halley'in, Merih'e, Büyükayı'da, Yedikardeş'ten, Samanyolu'nda.
f. Saray, köşk, han, kale, köprü, anıt vb. adları:
  • Dolmabahçe Sarayı'nın, Çankaya Köşkü'ne, Sait Halim Paşa Yalısı'ndan, Ankara Kalesi'nden, Horozlu Han'ın, Galata Köprüsü'nün, Bilge Kağan Abidesi'nde, Çanakkale Şehitleri Anıtı'na.
g. Kitap, dergi, gazete ve sanat eseri (tablo, heykel, müzik vb.) adları:
  • Nutuk'ta, Safahat'tan, Kiralık Konak'ta, Sinekli Bakkal'ı, Hürriyet'te, Resmî Gazete'de, Onuncu Yıl Marşı'nı, Yunus Emre Oratoryosu'nu, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü'nü.
ğ. Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelge adları:
  • Millî Eğitim Temel Kanunu'na, Medeni Kanun'un, Atatürk Uluslararası Barış Ödülü Tüzüğü'nde, Telif Hakkı Yayın ve Satış Yönetmeliği'nin.

Belli bir kanun, tüzük, yönetmelik kastedildiğinde büyük harfle yazılan kanun, tüzük, yönetmelik sözlerinin ek alması durumunda kesme işareti kullanılır:

  • Bu Kanun'un 17. maddesinin c bendi...
  • Yukarıda adı geçen Yönetmelik'in 2'nci maddesine göre...
h. Hayvanlara verilen özel adlar:
  • Sarıkız'ın, Karabaş'a, Pamuk'u, Minnoş'tan.

2. Kişi adlarından sonra gelen saygı sözlerine getirilen ekleri ayırmak için konur:

  • Nihat Bey'e, Ayşe Hanım'dan, Mahmut Efendi'ye, Enver Paşa'ya.

3. Kısaltmalara getirilen ekleri ayırmak için konur:

  • TBMM'nin, TDK'nin, BM'de, ABD'de, TV'ye.

4. Sayılara getirilen ekleri ayırmak için konur:

  • 1985'te, 8'inci madde, 2'nci kat; 7,65'lik, 9,65'lik.
  • 1919 senesi Mayısının 19'uncu günü Samsun'a çıktım. (Mustafa Kemal Atatürk)

5. Şiirde seslerin ölçü dolayısıyla düştüğünü göstermek için kesme işareti kullanılır:

Bir ok attım karlı dağın ardına
Düştü m'ola sevdiğimin yurduna
İl yanmazken ben yanarım derdine
Engel aramızı açtı n'eyleyim (Karacaoğlan)

6. Bir ek veya harften sonra gelen ekleri ayırmak için konur:

  • a'dan z'ye kadar, b'nin m'ye dönüşmesi, Türkçede -lık'la yapılmış sözler.

İstisnalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kurum, kuruluş, kurul ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz:

  • Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığına, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Mavi Köşe Bakkaliyesinden

Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz:

  • Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin, Müslümanlıkta, Hollandalıdan, Hristiyanlıktan, Atatürkçülüğün.

Özel adlar yerine kullanılan "o" zamiri cümle içinde büyük harfle yazılmaz ve kendisinden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrıl­maz:

  • Kahramanlıklarından dolayı halkı ona "Hızır" lakabını takmıştı.

Sonunda nokta bulunan kısaltmalar ile üslü kısaltma ve rakamlar kesmeyle ayrılmaz. Bu tür kısaltmalardaki ekler, noktadan ve üs işaretinden sonra kelimenin ve üs işaretinin okunuşuna uygun olarak yazılır:

  • vb.leri, Alm.dan, İng.yi; cm³e (santimetre küpe), m²ye (metre kareye), 64ten (altı üssü dörtten).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Noktalama işaretleri 22 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Türk Dil Kurumu. 1 Aralık 2014. <arşiv 3 Mayıs 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.>
  2. ^ "God." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.
  3. ^ "angel." Oxford Dictionary of English 2e, Oxford University Press, 2003.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? :Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması? :Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Gerçek mi? :Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında? :Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Apostrof Kelimesinin Anlamı Ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Cadılar Bayramı Öldürür, Milli Reasürans Kompleksi, Osman Zeki Efeoğlu, Kuveytin İşgali, Microsoft Vizact, Ektam Kıbrıs, Isuzu Elf, Sinkrotron, Fred Hoyle, Carabus yundongbeicus, Turing testi, Kevin Garnett, Tanrıtanımazlık, Lynton and Lynmouth, NGC 5649, Çile, Gazipaşa, Epipactis, Berrocal, Huelva, Derebahçe Stadyumu, Hawker Fury, Ensefalopati, Güney İtalyada Müslümanların tarihi, Mustafa Necati Karaer, Vickers Wellington, Camarhynchus, Hafci Muharebesi, Espejo, Gonzales, Aşure Günü, Sakarya Irmağı, Biyosentez, İncirlik Üssü, Dendrophylax, İlyas, Trajikomedi, Jetix Play, Tarporley, Demografi, Quamtana tsui, Nicole Vaidišová, Aktopraklık Höyüğü, Eşen 2 Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Abdülkadir Kemali Öğütçü, Robert Ridgway, Ataköy Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Derin öğrenme yazılımlarının karşılaştırılması, Ergene Velimeşe SK, Noturus flavater, Chuck Schuldiner, Cerreto Sannita, Adanada 2004 Türkiye yerel seçimleri, Malosma, George Lakoff, Savan iklimi, Ilya Ilyich Mechnikov, Erzurumlu Emrah, Sloven Hırvat ve Sırp Devleti, Fikret Aldinç, Bahçelievler, Midyat, Balıkesir yöresi halk oyunları, Diallo Guidileye, Susquehanna, Scarlett Bordeaux, Jill Murphy, A Portuguesa, Alessandro Gazzi, Spermophora awalai, Korsika Adası, Charles City County, Virginia, Antijenik sapma, Seddülbahir Cephesi, Sadabad bahşı, Basketbolcu, Ryan Conner, 2000 TBMM Başkanlığı seçimi, Gökçe alabalığı, Psikotrop madde, Baelor, Schiedeella, Dave Cowens, Zaman Bankacılığı, Tennessee, Cryptodonta, Rubus durus, Dörtlü Çete, PyTorch, Salvia cryptodonta, IV. Tuthaliya, Pomeranya Dükalığı, Nauru, Love Friendship, Jalapyphantes, 1912 Yaz Olimpiyatları, Ponte Alta do Tocantins, Kulüpler Birliği başkanları listesi, Milena Sadurek, İrem Altuğ, Hamlet (film, 1948), Tabur, 1990 Grammy Ödülleri,
Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?,