Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir?

Animasyon Nedir?

Animasyon Nedir?, Animasyon Nerededir?, Animasyon Hakkında Bilgi?, Animasyon Analizi? Animasyon ilgili Animasyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Animasyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Animasyon Ne Anlama Gelir Animasyon Anlamı Animasyon Nedir Animasyon Ne Anlam Taşır Animasyon Neye İşarettir Animasyon Tabiri Animasyon Yorumu 

Animasyon Kelimesi

Lütfen Animasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Animasyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Animasyon Kelimesinin Anlamı? Animasyon Ne Demek? ,Animasyon Ne Demektir? Animasyon Ne Demektir? Animasyon Analizi? , Animasyon Anlamı Nedir?,Animasyon Ne Demektir? , Animasyon Açıklaması Nedir? ,Animasyon Cevabı Nedir?,Animasyon Kelimesinin Anlamı?,Animasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Animasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Animasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Animasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Animasyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Animasyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Animasyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Animasyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Animasyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Animasyon

Animasyon Nedir? Animasyon Ne demek? , Animasyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Animasyon Kelimesinin Anlamı? Animasyon Ne Demek? Animasyon Ne Demektir? ,Animasyon Analizi? Animasyon Anlamı Nedir? Animasyon Ne Demektir?, Animasyon Açıklaması Nedir? , Animasyon Cevabı Nedir? , Animasyon Kelimesinin Anlamı?






Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir?

Animasyon

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Animasyon yapmak için basit bir yöntem: çevirmeli defter (İngilizce flipbook)
Bir animasyon örneği: Yunustan çıkan sinyaller kendisine dönerek ona çevresi hakkında bilgi sağlıyor.

Animasyon (canlandırma), birden çok resmin arka arkaya hızlı bir şekilde gösterilmesiyle elde edilen hareketli görüntüdür.[1] İlk animasyonlar birkaç kâğıda istenen resimlerin çizilmesi, kâğıtların hızlıca geçirilmesi veya bir çemberin içine konup döndürülmesi ile yapılıyordu. Animasyon yapan kişilere animatör denir.

Geleneksel animasyonda görüntüler, fotoğraflanacak ve filmde sergilenecek şeffaf selüloit levhalar üzerine elle çizilir veya boyanır. Günümüzde çoğu animasyon, bilgisayar üretimli imgeleme (CGI) ile yapılır.[2] Bilgisayar animasyonu çok detaylı 3B animasyon ve 2B bilgisayar animasyonuna ayrılır. Bunlar stilistik nedenlerle, düşük bant genişliği veya daha hızlı gerçek zamanlı bilgisayar grafikleri için kullanılabilir. Diğer yaygın animasyon yöntemleri, kuklalar veya kil animasyonu gibi iki ve üç boyutlu nesnelere bir stop motion tekniği uygular.

Günümüzde bilgisayar teknolojisi hem vektör hem de piksel tabanlı animasyonlar yapılmasına olanak sağlamaktadır. 2D animasyon tekniği saniyede 12 kare çizilerek yapılır. Kısıtlı (limited) animasyon tekniğinde ise daha az kare çizilerek yapılmaktadır.[3] Bir animasyon filminin hazırlık sürecinde, klasik film yapım süreçlerine ek olarak karakter tasarımları, storyboard, pilot ses kayıtları ve en son layout yapılmaktadır. Profesyonel hedefleri olan bir animasyon filmine bu aşamalar tamamlanmadan başlanamaz. Animasyon film yapımı teknolojinin gelişmesine birebir bağımlıdır. Gelişen teknoloji, bilgisayarlarda daha az zamanda daha kaliteli içerik oluşturmayı mümkün kılmaktadır. Animasyon filmleri 3D, 2D, stop motion, cut-out (kâğıt kuklalar) gibi yapımlarında sık kullanılan tekniklere kategorize edilebilir.[4]

Teknikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Max Sviridov Studios'un kil animasyonu: Kuzmich animasyon serisinden karakterler

Bilgisayar animasyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

3D Animasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

3D Animasyon, bilgisayar teknolojisi kullanılarak, özel yazılımlar ile 3 boyutlu vektörler kullanılargörüntülerdir.[5] Bu işlemleri yapan kişilere genel olarak animatör denmektedir. Süreç içerisinde, animatör ilk olarak 3 boyutlu vektörel çizgiler kullanarak bir 3 boyutlu model oluşturur. Bu işlem bir heykeltıraşın heykel yapmasına benzemektedir ve modelleme olarak adlandırılmaktadır. Daha sonra bu modele renk bilgisi işlenir ki buna dokulandırma denmektedir. Bir sonraki aşama haraketlendirilecek olan nesneye düzenek kurulmasıdır.[6] Canlılarla ilgili 3d animasyonların yapımında genel olarak bu aşamada sanal bir iskelet sistemi oluşturulur. Bu yapı vektörlerin animatörün istediği biçimde yeniden konumlandırılmasını sağlamaktadır. Bu sayede sanal 3 boyutlu nesnelere hareket verilir. Ortaya çıkan 3 boyutlu vektörel yapının gerçek hayat ile benzerliğini sağlamak amacı ile sanal kamera ve ışıklar oluşturulur. Bu aşamadan sonra bilgisayar yazılımı vektörel bilgileri, matematik algoritmaları ile yorumlayarak 2 boyutlu piksellerden oluşan resimler oluşturur. Gelişen teknoloji ile birlikte 3 boyutlu canlandırmalarda doğada taklidi zor olan durumlar için yeni yazılımlar geliştirilmiştir.[7] Örnek olarak günümüzde yanan bir cismin üzerindeki ateş fumefx, phoenix gibi özel yazılımlar ile fizik kurallarına uygun bir biçimde simüle edilebilmektedir.

Günümüzde 3D Animasyon, medikal sunumlardan, mimari görselleştirmeye, bilgisayar oyunlarından, sinema filmlerine birçok alanda kullanılmaktadır. Bazı uzun metrajlı filmler tamamen 3D animasyon olarak hazırlanmaktadır.[8] Toy Story (1995) bunların ilkidir.

3 Boyutlu animasyonların hazırlanmasında kullanılan yazılımlardan bazıları 3ds Max, Cinema 4D, Houdini, Maya, Blender ve Lightwave'dir.

2D animasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde 2 boyutlu animasyonların çoğu bilgisayar üzerinde yapılmaktadır. Bilgisayar ile yapılan 2D animasyonlar, geleneksel 2D animasyonlar ile benzerlikler taşır ancak birçok yönden (aldığı zaman, çalışma koşulları, bütçe gibi) geleneksel animasyondan üstün görülmüştür.

Animasyon türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "VIDEO: Ultimate Guide to Animation — Types and Styles". 24 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  2. ^ "What is animation: a guide to its history and modern use in design". 29 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  3. ^ "31 Types of Animation Styles With Examples [Research]". 11 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  4. ^ "20 Different Types of Animation Techniques and Styles". 1 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  5. ^ "How are New Technologies Improving the Creation of Animation Films?". 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  6. ^ "DIFFERENT TYPES OF ANIMATION STYLES". 24 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  7. ^ "Disney and Pixar's Top 5 Most Innovative Animation Technologies, Explained". 20 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
  8. ^ "How technology has changed animation: a brief history". Memeburn (İngilizce). 24 Haziran 2013. 23 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Nedir? :Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? ile ilgili Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Ne Demektir? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Cevabı Nedir? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Açıklaması? :Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Gerçek mi? :Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? ile ilgili Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Hakkında? :Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? ile ilgili Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Animasyon nedir?, Animasyon anlamı nedir?, Animasyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Frederic Edwin Church, Ümraniye, Emirdağ, Diego Maradona, Bahçelievler, Tepebaşı, Aydınyaka, Emirdağ, İldiko, Adalet ve Kalkınma Partisi, Dağınık, Emirdağ, NGC 3023, The Android Invasion, Gestalt terapisi, Yarımca, Emirdağ, Adrianopolis, Ebu Cafer Taberî, Çatallı, Emirdağ, Hasan ibn Ali, Max von Oppenheim, Alibeyce, Emirdağ, Maradona, Cevahir, Soğukkuyu, Emirdağ, Fotograf, Tepeköy, Emirdağ, Fotoğraf, Pardus 2007.1 Felis Chaus, Leylekli, Emirdağ, LP (şarkıcı), Kanto bölgesi, High as Hope, Daydalı, Emirdağ, Moderation (şarkı), Aşağıkurudere, Emirdağ, Azerbaycan çalışma ve ahalinin sosyal güvenliği bakanları listesi, Güneysaray, Emirdağ, Davulga, Emirdağ, Castigaleu, Abovyan Sokağı, Alaybeyli, Kırıkhan, Bibimbap, Yüreğil, Emirdağ, Amaranthus cruentus, Çiftlikköy, Emirdağ, M1 (Kocaeli metrosu), Demircili, Emirdağ, Gedikevi, Emirdağ, Stéphane Sessègnon, Orduda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Türkmenakören, Emirdağ, Delivery.com, Beautiful Mess, Karaağaç, Emirdağ, Halep, İtalyan Sinagogu, Sinan Erkoç, Çaykışla, Emirdağ, PornMD, Bill van Dijk, Isabella Summers, D 040, Örenköy, Emirdağ, İstanbuldaki akarsular listesi, Gia Carangi, Salihler, Emirdağ, Honorius, Topdere, Emirdağ, Carlos Menem, Marihuana, Kutlugün, Muş, Büyüktuğluk, Emirdağ, Karbonifer, QNB Grup, Karacaören, Mesudiye, Breathe (film, 2024), Eğitim giriş sınavı, İnsan vücut sıcaklığı, Kuruca, Emirdağ, Ortayazı, Başkale, The Rite of Spring, Karacalar, Emirdağ, Özerklik, Willy William, Baltacıkuyucağı, Kastamonu, Türkmen, Emirdağ, Dereköy, Emirdağ, Sınırsızlar Kulübü, Mini Dizide En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Google Glass, Zoli Ádok, Sıtkı Davut Koçman, Ruslan Pateev, Alman mutfağı, İsa Hisan Bingöl, Melissa Vargas, Dimitrios Vulgaris, Gümüşhane milletvekilleri listesi, Schwarzwald, Faks, Ercan Ünal, Boyama, Venezuela Kızılderilileri,
Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?,