Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir?

Altınyayla, Burdur Nedir?

Altınyayla, Burdur Nedir?, Altınyayla, Burdur Nerededir?, Altınyayla, Burdur Hakkında Bilgi?, Altınyayla, Burdur Analizi? Altınyayla, Burdur ilgili Altınyayla, Burdur ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Altınyayla, Burdur ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Altınyayla, Burdur Ne Anlama Gelir Altınyayla, Burdur Anlamı Altınyayla, Burdur Nedir Altınyayla, Burdur Ne Anlam Taşır Altınyayla, Burdur Neye İşarettir Altınyayla, Burdur Tabiri Altınyayla, Burdur Yorumu 

Altınyayla, Burdur Kelimesi

Lütfen Altınyayla, Burdur Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Altınyayla, Burdur İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı? Altınyayla, Burdur Ne Demek? ,Altınyayla, Burdur Ne Demektir? Altınyayla, Burdur Ne Demektir? Altınyayla, Burdur Analizi? , Altınyayla, Burdur Anlamı Nedir?,Altınyayla, Burdur Ne Demektir? , Altınyayla, Burdur Açıklaması Nedir? ,Altınyayla, Burdur Cevabı Nedir?,Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı?,Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Altınyayla, Burdur Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Nedir? Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Altınyayla, Burdur Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Altınyayla, Burdur - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Altınyayla, Burdur

Altınyayla, Burdur Nedir? Altınyayla, Burdur Ne demek? , Altınyayla, Burdur Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı? Altınyayla, Burdur Ne Demek? Altınyayla, Burdur Ne Demektir? ,Altınyayla, Burdur Analizi? Altınyayla, Burdur Anlamı Nedir? Altınyayla, Burdur Ne Demektir?, Altınyayla, Burdur Açıklaması Nedir? , Altınyayla, Burdur Cevabı Nedir? , Altınyayla, Burdur Kelimesinin Anlamı?






Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir?

Altınyayla, Burdur

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Altınyayla
Altınyayla Merkez Camii (Temmuz 2009)
Altınyayla Merkez Camii (Temmuz 2009)
Türkiye'de bulunduğu yer
Türkiye'de bulunduğu yer
Harita
İlçe sınırları haritası
ÜlkeTürkiye
İlBurdur
Coğrafi bölgeAkdeniz Bölgesi
İdare
 • KaymakamKübra Teymur[1]
 • Belediye başkanıAhmet Serttaş (AK Parti)
Yüzölçümü
 • Toplam340 km²
Rakım1240 m
Nüfus
 (2018)
 • Toplam5,591
 • Kır
-
 • Şehir
-
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
Posta kodu15420
İl alan kodu248
İl plaka kodu15

Altınyayla, eskiden Dirmil, Burdur ilinin bir ilçesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Altınyayla (Dirmil) ile ilgili ilk bulunabilen tarihi bilgiler Likya tarihi ile örtüşmektedir. İlk çağlarda Antalya körfezinin batısı ile Dalaman Çayı’nın doğusu arasıda kalan bölgeye Likya denilmekteydi. Önceleri bölgede Likyalılar egemen olmuşlarken daha sonraları sırasıyla Persler Büyük İskender İmparatorluğu, Mısır’da kurulan Ptomelar ve Roma egemenliğine girdi. Likya tarihsel coğrafyasının kuzeybatı ucunda yer alan Cybria, Bubon, Balbura ve Oinoanda güç birliği hareketi, başkenti Patara olan Likya bölgesinin içerisinde tetrapolislik olarak yönetilmiştir. Patara antik kenti içerisinde bulunan “Yol kılavuz Anıtı” üzerindeki Tlos, Oinoanda Balbura’dan gelip Trimili üzerinden Cibrya’ya ifadesi’ndeki Trimili yerleşim alanı bugün yaşadığımız Dirmil’dir

İlçe merkezinde antik eserlerin olmayışı buranın Osmanlılar’ın klasik döneminden itibaren yerleşmeye açıldığı kanaatini uyandırmamalıdır. Kaldı ki Cybria, Bubon, Balbura üçgeni arasında kalan bu bölgenin, antik çağa ait kalıntıları ilçenin doğusunda ve Üç Meşe mevkiinin kuzeyindeki yerli halkın “Gavur Beşiği” dediği alan, Dirmil’in çok eskiden itibaren yerleşmeye açık olduğunu göstermektedir.

Gavur Beşiği antik alanı için şu yaklaşımlar mümkündür:

  • Büyük bir kısmı höyüksel bir alan içinde olan yerleşmenin, çevredeki antik alanlardan teknik olarak hiçbir farkı yoktur. Kullanılan teknoloji ve sanat anlayışı diğer komşu antik kentlerle örtüşmektedir. Hatta kentin büyük bir kısmının toprak altında olması, buranın çok daha eski dönemlere ait olduğu konusunda önemli bir ipucu oluşturabilecektir. Antik kentin kurulduğu alanın Cybira-Bubon- Balbura’ya bağlanan yol güzergâhı üzerinde olması da dikkat çekicidir.
  • Yine kentin Dirmil Ovası’nın yukarı ve başlangıç kısmında oluşu ilk çağ şehir yerleşmelerindeki su kaynaklarına yakınlık, jeopolitik hakim tepe, tarım alanlarını işgalden uzak olma ve savunma güvenliği ilkelerine tam uygunluk göstermektedir.

Bu noktada “Gavur Beşiği” antik alanının, arkeolojik programlara dahil edilmesi ve sit alanı olarak korumaya alınması kanaatimizce uygun olacaktır. Çünkü, Gavur Beşiği antik alanı Cybria-Bubon-Balbura arasında ve bu üç kenti birbirine bağlayan bir köprü, bir ara olarak kabul etmek imkân dahilindedir.

Yine ilçe merkezinin kuzeyinde Koca Çayır bölgesinde az da olsa pişirilmiş topraktan yapılmış kırık kalıntıların varlığından şu sonucu çıkarmak mümkün görülmektedir. Oyuk Dağı’nın erozyon havzasında bulunan, anılan bölgenin daha geniş ve kapsamlı bir antik alanı olduğu ve buranın Oyuk Dağı erozyon havzası sonrasında alüvyal birikimlerle örtülmüş olabileceği kanaatini uyandırmaktadır.

Yine Durasılar bölgesindeki dibek taşının kulanım alanına bakıldığında buraya yakın antik yerleşmelerin varlığına yardımcı olacak niteliktedir. Bahsi geçen “Dibek Taşı” yaklaşık 50x50 cm boyutunda ve daha çok katı yiyeceklerin öğütülmesinde kullanılan antik bir yaklaşım içermektedir.

Erken Roma dönemi açısından Patara vilayetinin içinde Trimili adlı önemli kayıtların varlığı da dikkatlerden kaçmaması gereken önemli bulgulardan birisidir.Anadolu’da Likya bölgesel egemenliğinden sonra kurulan Roma hakimiyeti Kavimler Göçünden sonra yerini Bizans egemenliğine bırakmıştır.Erken Osmanlı döneminde bölgede Hamitoğullarının Gölhisar beyi Mehmet ve Yunus bey hakimiyet kurmuşlardır.. 15.yy sonlarında Aydın vilayetinden bazı Türkmenlerin Dirmilcik bölgesine göç ettiği iddiası varsa da bu bazı açılardan genelgeçer ilkelere ters düşmektedir. Tarihin birçok dönemlerinde alçak ve sıcak alanlardan yüksek ve iklimi sert alanlara göç hareketine çok fazla rastlanılmamıştır. Kaldı ki Osmanlı iskan politikası çerçevesinde genel uygulama; kırsal ve dağlık alanlardaki nüfusun, daha çok tarım arazilerine yakın bölgelere yerleştirilmesi biçiminde olmuştur. Bu durumda Aydın’dan Dirmil’e bir göç hareketinin olabileceği ihtimali son derece zayıf bir yaklaşım olarak telakki edilmelidir.

Yörenin kültürel ve filolojik ilişkilerine bakıldığında yörede kullanılan birçok sözcük ile Batı Antalya ve Fethiye’nin köylerinde kullanılan sözcüklerle benzerlik gösterdiği açıkça bellidir. Ancak “Gavur Gediği”nden itibaren yörenin kültürel ve filolojik özellikleri, Ege özellikleriyle çok fazla uyuşmamaktadır. Bu da göç hareketinin batıdan değil de güneyden ve doğudan yapıldığına dair önemli bir yaklaşımdır.19.yy sonlarından itibaren Dirmil; Konya Vilayeti Burdur Sancağı Tefenni Kadılığı Armutlu Nahiyesine bağlı bir karye(köy) olarak yönetilmiştir.Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde ayanlık sisteminin çok hızlı gelişmesiyle birlikte bölgede de önemli ölçüde ayanlık sistemi gelişmiş ve büyük toprak sahibi yeni zümreler ortaya çıkmıştır. Bu zümrenin etkinliği 1950 yıllarına kadar devam etmiştir. Bu dönemde büyük çiftlikler kurulmuş ve daha yaygın bir ifadeyle ağalık sistemi tam anlamıyla yerleşmiştir. elinde kalmıştır. 150 yıllık bölüşüm karşısında bile bu topraklar Dirmil’e göre yine en büyük toprak parçaları olarak varlıklarını sürdürmektedirler.

1319(1901) - 1321(1903) tarihli, Maarif-i Umumiye Salnamelerinde Konya vilayeti, Burdur sancağı, Tefenni kazası, Dirmil karyesindeki (köyündeki), üç adet medreseye ait özet bilgiler şu şekildedir: Sait Efendi tarafından yaptırılan, Süleyman Efendi’nin müderrislik yaptığı, medrese bugün Hacı Muhittin Öztürk ve oğlu Hacı Sait Öztürk’ün evleri arasında yapılmıştır. Medresenin 15 öğrencisi olmuştur. Ancak bugün medresenin kalıntılarına ait hiçbir bulgu yoktur. Müderris Süleyman Efendi tahminimizce 1326 (1910) yılında ölmüştür. Evlatlarından hayatta olan da yoktur. Süleyman Efendi oğlu Niyazi Öztürk çok uzun süreler Yemen’de savaşa katılarak geriye dönmüştür. Bu sülaleden bir kişinin Rodos Adası’na eğitim görmeye gittiği ve orada kaldığı; buradaki sülalenin üyelerinin kişi adlarının aynı şekilde Rodos’ta da mevcut olduğu; Hacı Muhittin Öztürk’ün teknik konularda son derece başarılı bir kişi olduğu, sülalenin şu anda yaşayan üçüncü kuşak fertleri tarafından ifade edilmiştir.

İkinci medrese, köy ahalisi tarafından bugünkü çarşıya yakın bir bölgede yaptırılan İbil oğlu Nasuh Efendi’ye ait olan 10 öğrencisi bulunan medresedir. Müderris İbil oğlu Nasuh Efendi 1947 yılında vefat etmiş, oğullarından Mehmet Çavuş uzun yıllar Yemen’de savaşmış, kendisinden hiçbir şekilde haber alınamamıştır. Ancak daha sonra tekrar memleketine dönmüştür.

Üçüncü medrese, Kızılyaka köyünde yine köy halkı tarafından yaptırılan Halim Efendi medresesidir. Medrese bugünkü Kızılyaka Eski Camii’ne yakın bir alanda yapılmıştır. 25 öğrencisi olan medresenin şu anda hiçbir kalıntısı yoktur.

1. Dünya savaşı’nda bölgede herhangi bir işgal olayı olmamıştır. Ancak 1911-1922 arasındaki savaş yıllarında birçok insanımız, bütün Türkiye’de olduğu gibi ya şehit olmuş ya da gazi olarak geriye dönmüştür. O kadar ki Çanakkale savaşlarında veya Yemen’de her sülaleden ortalama en az bir kişi savaşmış çoğu da geriye dönememiştir.Hatta o yıllarda cenazeleri bile kadınların defnettikleri ifade edilmektedir. 1930 ve 1940'lı yıllar yoksulluğun had safhada olduğu bir dönemdir. Uzun bir savaştan çıkmış olan toplum, kısa sürede kendisini toparlayıp tekrar üretime hemen geçememiştir. Yıllardır ekilemeyen topraklar, el sanatları, küçük atölyelerin hemen faaliyete başlaması uzun zaman almıştır. İnsanların çoğu karın tokluğuna da olsa büyük toprak sahiplerinin kapısında çalışmak zorunda kalmışlardır. 1950’den sonra en önemli olaylardan birisi “Çiftçiye Toprak Kazandırma Kanunu” çerçevesinde Ali Çavuş “Eryavuz”un muhtarlığı döneminde yaylada Yalınova-Çeşmeönü arasının bütün köylüye tarla olarak dağıtılmasıdır. Bu dönemde siyasal ve ekonomik güç, ayan soylu sülalelerden sıradan sayılabilecek sülalelere geçmeye başlamıştır.Dirmil’de 1955’ten. İtibaren belediye kurulmuş ve ilk Belediye Başkanı da Mehmet Efendiler’den Kamil Şentürk olmuştur.Batı Akdeniz’in bu şirin kasabası 1990 yılında hiç de alışamadığı bir isimle Altınyayla olarak ilçe olmuştur.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

İlçe; 5 köy ve 4 mahalleden oluşmaktadır. Köylerin ismi; Asmabağ, Ballık, Çatak, Çörten ve Kızılyaka'dır.

Yıl Toplam Şehir Kır
1990[3] 12.251 4.118 8.133
2000[4] 6.793 4.173 2.620
2007[5] 5.610 3.309 2.301
2008[6] 5.664 3.232 2.432
2009[7] 5.721 3.240 2.481
2010[8] 5.809 3.280 2.529
2011[9] 5.844 3.293 2.551
2012[10] 5.745 3.246 2.499
2013[11] 5.853 3.271 2.582
2014[12] 5.601 3.119 2.482
2015[13] 5.374 2.980 2.394
2016[13] 5.337 2.961 2.376
2017[13] 5.403 3.034 2.369
2018[13] 5.591 3.091 2.500
2019[13] 5.519 3.109 2.410
2020[13] 5.422 3.083 2.339

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Eylül 2015. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2012. 
  3. ^ "1990 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  4. ^ "2000 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  5. ^ "2007 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  6. ^ "2008 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  7. ^ "2009 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  8. ^ "2010 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  9. ^ "2011 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  10. ^ "2012 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 20 Şubat 2013 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2013. 
  11. ^ "2013 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  12. ^ "2014 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  13. ^ a b c d e f

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Nedir? :Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? ile ilgili Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Ne Demektir? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Açıklaması Nedir? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Cevabı Nedir? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Açıklaması? :Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Gerçek mi? :Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? ile ilgili Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Hakkında? :Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? ile ilgili Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? burada bulabilirsiniz. Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Altınyayla, Burdur nedir?, Altınyayla, Burdur anlamı nedir?, Altınyayla, Burdur ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Metrocity, 8. yüzyıl, Kevin Johnson, Green Glens Arena, NGC 7745, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Kahokya, Hacı Sadık Akseki İş Hanı, Kapalıçarşı, Kimble County, İstanbul, Sovyetler Birliği kadın millî futbol takımı, Peç, Endosimbiyoz teorisi, OGAE, Phylloscopus affinis, 1983 video oyunu krizi, Olonho, Frank Grillo, Tientsin, Hythe, Kent, Arka Sokaklar bölümleri listesi, 2011 Dünya Üniversite Yaz Oyunları, Petrol ürünleri, Topal İzzet Mehmed Paşa, Kuzey Anadolu, Musical.ly, Arka Sokaklar karakterleri listesi, NGC 945, Phil Woosnam, Alan Eustace, Wiener Stadthalle, Günther Rüdel, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık, İSKİ, Mikail Cebrayılov, Uğur Pektaş, Hanım Köylü, Merve Aydın, Timur Savcı, Leeuwarden, Kütleçekim kilidi, Toshimasa Toba, İlkay Saran, Muhammed bin Abdullah, Eleusis, Algemene Vereniging Radio Omroep, İbn Nusayr, HDLC, 1973 Türkiye Kupası Finali, Kızılcaşar, Gölbaşı, Kızıl (hastalık), Aston Villa FC istatistikleri ve rekorları listesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Merkezi Seçim Komisyonu, Turkish Power Wrestling, Martinus J.G. Veltman, David Banner, Tom Kaulitz, İstanbul ekonomisi, Cosmo Haskard, Motorlu taşıtlar vergisi, Ln (Unix), İstanbul metrosu, Kiloblaster, Azerbaycan Devlet Medeniyet ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Zerrin Egeliler, Cengiz Atay, Çınarlı, Çukurca, Martı, İstanbuldaki göller listesi, Lamar County, Mississippi, Can Ahmet Vural, Adaletin Nefesi, Wrocław, Kategoria Superiore, Değişen Dünyanın İnsanları, Çağan Atakan Arslan, Aşk Geliyorum Demez, Büyümüş de Küçülmüş, İstanbuldaki alışveriş merkezleri listesi, Baba Candır, Çınarlı, Çiftlik, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Yarımburgaz Mağarası, Gökhan Mumcu, Satmar, NOW (Türkiye), Çeyrekler açıklığı, Alison Weir, İstanbul Deniz Otobüsleri, Estergon Bazilikası, Efes, Roy Hodgson, Aşık Seyrani, Develi, Aleksandros Othonaios, Sergey Kiryakov, Andreas Ottl, Avrupa Kültür Başkenti, Samsunda 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Nöroçeşitlilik,
Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?,