Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir?, Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nerededir?, Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında Bilgi?, Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ilgili Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlama Gelir Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Anlam Taşır Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Neye İşarettir Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Tabiri Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yorumu 

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi

Lütfen Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? ,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir?,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? ,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir?,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne demek? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demek? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? ,Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Analizi? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Anlamı Nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir?, Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? , Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı?






Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir

Akreditif

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Akreditif, finansal bir kurum tarafından, ismi geçen lehtara, belirtilen belgeleri ibraz etmesi karşılığında, gene belirtilen miktardaki ödemenin yapılması için düzenlenmiş bir belgedir. Aynı zamanda şartlı bir banka kredisidir. Uluslararası ticarette, vesikalı kredi (documantery credit), kredi mektubu (letter of credit, L/C), vesikalı kredi mektubu (documantery letter of credit), ticari kredi mektubu (commercial letter of credit) gibi çeşitli deyimlerle anılan akreditif, mal bedellerinin ödenmesi konusunda geliştirilmiş özel bir finansman tekniğidir.

Uluslararası ticaret işlemlerinde sıkça kullanılan bu sistemde, ithalatçının ülkesindeki bir banka, ihracatçının ülkesindeki bir banka aracılığıyla belirli bir parayı ihracatçıya, istenilen vesaiki önceden saptanan bir süre içinde ibraz etmesi koşuluyla ödemeyi taahhüt etmektedir.[1] Böylelikle ithalatçı ürünün istediği kalite ve durumda eline geçmesini garanti ederken, satıcı ise, mal bedelinin istediği zamanda ödeneceğinden emin olacaktır. Akreditifi satıcının teslim şartlarının yerine getirilmesi şartıyla tüm masrafları eksiksiz olarak karşılayacağı sözünü veren bir bankadan teslim aldığı ticarî bir belge olarak da tanımlayabiliriz.

Alıcının alım işleminde ödeme yapmasının mümkün olmadığı durumlarda, banka, ödenmemiş miktarı sigorta kapsamına alır. Alıcı ve satıcının birbirlerini tanımadıkları durumlarda masrafların karşılanacağını güvence altına almak için uluslararası ticarî işlemlerde sıkça kullanılır ve bu işlemler farklı ülkelerde yapılır. Bu durumda, satıcı, kredi riski ve her iki tarafın birbirini tanıması halinde farklı ilkeler ve sorunlara, mesafeye yol açan yasal riskler gibi bir dizi riske maruz kalır. Akreditif mektubu, önceden belirlenmiş teslim şartlarının yerine getirilmesi şartıyla satıcıya parasını almasını temin eder. Akreditif mektubunu yazan banka, alıcı adına hareket edip satıcıya ödemeyi yapmadan önce tüm şartları yerine getirdiğinden emin olur. Çoğu akreditif mektubu, Uluslararası Ticaret Odası tarafından ilan edilen kurallarla düzenlenir. Akreditif mektupları genellikle ithalat ve ihracat şirketleri tarafından özellikle büyük çaplı alımlarda kullanılıp teslimât yapılmadan önce mevduat ödenmesi gereksinimi alıcı tarafından reddedilir. Aynı zamanda izinli kamu tesislerinin inşa edilmesini sağlamak için arazi geliştirilmesinde de kullanılır. Akreditife konu olan taraflar, alıcının müşteri olduğu genellikle "lehtar" ya da "amir banka", bazen de "ihbar bankası" olarak adlandırılan ihracatçıdır. Hemen hemen bütün akreditif mektupları değiştirilemezdir.

Ödeme için ibraz edilecek belgeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Masrafları karşılaması için, ihracatçının ya da nakliyecinin gerekli belgeleri ibraz etmesi gerekir. Genellikle alacaklı firma, asıl malları ibraz etmek yerine malların sevk edildiğini gösteren bir belge ibraz eder. Asıl konşimento normalde malların gemiyle gönderildiğine dair bir senet olarak bankalardan tarafından alınan belgedir. Ancak belgelerin listesi ve şekli görüşmeye açık olup gemiye konulan malın kalitesini veya menşe yerini gösteren tarafsız bir üçüncü şahıs tarafından çıkarılan belgeleri ibraz etmek üzere gereksinimler içerebilir. Bu tür belgelerin tipik örnekleri şunlardır:

  • Finansal Belgeler --- Kambiyo Senedi
  • Ticarî Belgeler --- Çeki listesi
  • Nakliye Belgeleri - Taşıma Belgesi
  • Taşıma Belgeleri --- Konşimento

Evrak mukabili akreditifleri düzenleyen hukuk kuralları[değiştir | kaynağı değiştir]

Evrak mukabili akreditifin birincil özelliklerinden biri ödeme yükümlülüğünün temel satış sözleşmesinden veya işlemdeki herhangi bir sözleşmeden bağımsız olmasıdır. Dolayısıyla bankanın borç yükümlülüğü yalnızca akreditifteki şartlara göre belirlenip satış sözleşmesi geçersiz sayılır. Satış sözleşmesinden doğan alıcıya geçerli savunmalar bankaya ait olmayıp hiçbir şekilde bankanın ödeme yükümlülüğünü bozmaz. Vesikalı Krdilere İlişkin Teamüller ve Uygulamalar Kannunu'nun 4. maddesinde bu ilke açıkça belirtilmektedir. Kanun'un 5. maddesinde bankaların sadece bu belgelerle meşgul oldukları, söz konusu mallarla da ilgilenmedikleri belirtilmektedir. Buna göre lehtar veya temsilcisi tarafından verilen evraklar usulüne uygunsa o zaman genellikle banka başka sınırmalar olmaksızın ödeme yapmaya mecbur kalır. Çalma esasını benimsemenin ardındaki poliçeler ticari olup bir tarafın beklentilerini karşılar: birincisi, belgelerin ödeme yükümlülüğü bankalara verilmiş olsaydı, bankalar her temel işlemi incelemekle yükümlü tutulup risk ve sıkıntılardan dolayı evrak mukabili akreditifler çıkarmaya yatkın olurdu. İkincisi, akreditif için gereken belgeler bazı durumlarda satış işlemi için gereken belgelerden farklı olabilirdi. Bu işlem, kredi anlaşmasının arkasına bakılması gerektiği takdirde hangi şartların inceleneceğine karar verilirken bankaları zor duruma sokacaktır. Üçüncüsü, bankaların temel kredi fonksiyonunun, evrak mukabili gümrük işlemlerinin bankaların ithalatçının kanunsuz hareketlerde bulunduğu iddialarına bakmayarak borç yükümlülüğünü kabul etmesi gerektiğini akla getirmesi sebebiyle, ihracatçıya ödeme imkânı sağlayacağı gerçeğidir. Mahkemeler alıcıların satış sözleşmesiyle hukuk davası hususunda her zaman bir çözüm yollarının olduğunu ve banka sözleşmenin kanuna aykırı her bölümünü incelemek zorunda kalsaydı, bunun iş dünyası için bir felaket olacağını vurgulamıştır.

Uluslararası Ticaret'te ödeme şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası ticaretteki ödeme şekilleri şunlardır:

  • Peşin Ödeme (İhracatçı için en güvenli ödeme şeklidir) --- İthalatçı ilk önce mallar için parasını öder ve ihracatçının söz konusu malları yollamasını bekler.
  • Evrak Mukabili Akreditifli Ödeme (hem ithalatçı hem de ihracatçı açısından daha güvenli ödeme şekli) --- ICC'nin UCP 600 kuralına tabi olan bankacılar (ithalatçı adına ya da ruhsat izni için başvuranın talebi üzerine), uygun belgeler ibraz edilir ve belirlenen koşullara tam anlamıyla uyulursa gemiyle gönderilen malların değerini lehtara ödemek üzere bir taahhüt verir. Tedarikçi taahhütleri yerine getirirse sözleşmenin taraflarından bağımsız konumda bulunan banka tarafından ödeme teminatı verilmesi sırasında ithalatçı koşulları karşılaması istenen kesin belgeleri içerir formda açıkça belirtilmesinden itibaren beklediği malların teslim alınacağından emin olur.
  • Evrak Mukabili Tahsilat (alıcı açısından ve bir ölçüde satıcı açısından daha güvenli ödeme şekli) --- "Vesaik Mukabili Ödeme" de denilir. Mal senetleri satıcının bankası tarafından tahsilat karşılığında alınan belgeleri teslim etmesi için alıcının bankasına sevk edilir.
  • Aracısız Ödeme (alıcı açısından en güvenilir ödeme şekli) --- Tedarikçi malları gemiye koyar ve açık hesap dönemlerinde alıcının para göndermesini bekler.

Riskler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dolandırıcılık Riskleri

  • Lehtar tarafından sahte belgeler ibraz edilmesi karşılığında önemsiz mallardan ücret alınacaktır.
  • Kredi sermayeye çevrilebilir.

Egemen ve Düzenleyici Riskler

Akreditif çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • İthalat/ihracat—Aynı krediye bir ithalat veya ihracat akreditifi adı verilebilir.
  • Feshedilebilir Akreditif—Akreditifi yapan ithalatçı ve banka ihracatçıya bilgi vermeden ve ihracatçıdan izin almadan akreditife hile karıştıramaz veya düzeltmeler yapamaz. Vesikalı Kredilere İlişkin Yeknesak Teamüller ve Uygulamalar-600 uyarınca hiçbir akreditif değiştirilemez, bunun için bu tür akreditif kullanılmaz.
  • Feshedilemeyen Akreditif—Akreditifin iptali ya da akreditifteki tüm değişiklikler başvuru sahibi tarafından amir banka aracılığıyla yapılır.

Komisyoncuya tedarikçinin yerine geçerek kendi faturasına vekâlet edip kazancı kadar fark edinme yetkisi verilir.

Akreditifin "menkul" olduğu açıkça bildirilirse sadece birinci lehtarın talebi üzerine ikinci lehtara havale edilebilir. Banka kredi havalesi yapmak zorunda kalır. Menkul akreditif, akreditifte belirtilen toplam mal miktarının gönderilmesi şartıyla tek bir lehtardan daha fazla lehtara devredilebilir.

Kredi kullanım koşullarının havalede tam olarak tekrarlanması gerekir. Ancak bu tür akreditifin işlenebilirliğini sürdürmek için bazı fiyatlar düşürülebilir.

  • Tutar
  • Malların birim fiyatı (akreditifte belirtilmişse)
  • Akreditifin sona erme tarihi
  • İbraz süresi

İlk lehtar ihaleyi yapan bankadan temsilcisinin yerine geçmesini talep edebilir. Bununla birlikte, fatura haricindeki herhangi bir evrakın başvuru sahibinin adı belirtilerek bir bakıma çıkarılması gerekiyorsa, bu durumda, gereksinimlerin ihale işlemi sırasında ücretsiz olacağı belirtilmelidir.

İhale edilen kredi ikinci lehtarın talebi üzerine üçüncü bir lehtara tekrar aktarılamaz.

  • İhale Edilemeyen Akreditif—İhracatçının diğer bir tarafa devredemediği bir akreditiftir. Uluslararası ticarette tüm akreditifler ihale edilemez türdendir.
  • Ertelenmiş / Yabancı Tahvillerin Ödenme Vadesi—Bu işlemlerin lehtar tarafından belgelerle kanıtlanması gerekir.

Döner akreditif, akreditifin, sözleşme uyarınca bir kısmının veya tamamının kullanılması durumunda otomatik olarak yenilenen akreditiftir.

Fiyatlandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

İhracat masrafları, üst pazarlık, rambursmanlar ve diğer masraflar, akreditifin kullanım koşullarına göre ruhsat izni için başvuran tarafından karşılanır. Bu masraflar akreditifte belirtilmezse yine Ruhsat İzni İçin Başvuran tarafından karşılanır. Masraflarla ilişkili koşullar, 71B alanında gösterilir.

Kanuni dayanağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yasal konular hakkında yazı yazanlar bankaların verdiği taahhütleri satış muhasebe kayıtlarına ilişkin tahlille bağdaştıramamışlardır. Evrak mukabili akreditifler lehtara bir defa aktarılmasına rağmen teklif mektubundan önce lehtar tarafından bankacıya ödenen herhangi bir bedel ibraz etmek güçtür. Bu tür işlemlerde satış sözleşmesi akreditifin çıkarılmasından önce yapıldığı için malları ruhsat izni için başvurana teslim edecek lehtar tarafından verilen taahhüt bankanın vaadine uygun değildir yani bu koşullarda sebep olmuştur ancak bankaya bir kazanç getireceği öngörülen sözleşme kapsamında olan vergi yükümlülüğünün yerine getirilmesi banka tarafından hesaplanan borcun bildirilmesinin kanunen geçerli bir sebebi olabilir. Taahhüdün borçlu olunan üçüncü tarafa yerine getirilmesi de geçerli bir sebep oluşturabilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Akreditif". Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Terimler Sözlüğü. 3 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2011. 

Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Nedir? :Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne Demektir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması Nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Cevabı Nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Kelimesinin Anlamı? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklaması? :Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Gerçek mi? :Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Hakkında? :Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir ile ilgili Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir burada bulabilirsiniz. Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Detaylar için sitemizi geziniz Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Akreditif Kelimesinin Anlamı Ne demektir resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Janko Leskovar, Alou Diarra, Ömer Seyfettin, São Tomé ve Príncipe arması, Orhan Kemal Roman Ödülü, Ekvator Ginesinin en üst düzey idari birimleri, Gehlen Örgütü, Bilge Olgaç, Lord Kelvin, Balaban, Kınık, Hırvatistan Silahlı Kuvvetleri, Guangxi, Renault Formula 1 takımı, Otomatik tüfek, Fatımî, Fatimi, Bayındır Tren İstasyonu, Enriko Papa, İlker Gündüzöz, Ottopunk, Monad (felsefe), Estadio José Rico Pérez, Dain, Montgomery, Georgia, Manyetik rezonans görüntüleme, Gey ikonu olarak Madonna, Devrim Taşkaya, Volnovaha, Avustralyalılar, İnağzı Tren İstasyonu, Drungos, Kayıhan Pala, Free Fire, 81. Akademi Ödülleri, Barbara Barrie, Zdravko Dimitrov, Parlatoria, Sony Xperia neo L, İlk evlilik yaşı, Sırp Cumhuriyetinin belediyeleri, İçimdeki Ses, Mamenchisaurus, Bad and Boujee, Kemikbilim, Elastomer, Burcu Dolunay, Alien Ant Farm, Numidya, Dikmece, Antakya, Mahabharata, Çankırıda 1935 Türkiye genel seçimleri, Adolf Hitlerin iktidara yükselişi, Lil Uzi Vert, Sodalı su, NGC 4640, De Meer Stadyumu, Crazy (Gnarls Barkley şarkısı), Yuvan Kastrioti, Almanya Federal Anayasa Mahkemesi, Fra Filippo Lippi, Federal Sosyal Güvenlik Mahkemesi, İdari yargı, Unai Emery, Howard Stark, Balassagyarmat, Hey Ya, David Barral, Hot in Herre, Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin devlet yapısı, Anton Ferdinand, Anton Ferdinand, Avlonya ili, Sosyal antropoloji, Giresun milletvekilleri listesi, Zak Santiago, Dieser Traum darf niemals sterben, Dance Club Songs, Tarla faresi, Yigal Amir, Kule savunma, Ham petrol, Tanya Davis, Stanley Weber, Yedikule Tren İstasyonu, Carlos Muñoz, Bayan Nguyen, Vito Corleone, Dune (film, 1984), Güney Çin Karstı, WikiSky, Attlebridge, North Cascades Ulusal Parkı, Solanum interius, 4. Türkiye Hükûmeti, Adolf Hitler bibliyografyası, Traci Lords, Kara Mayınlarının Yasaklanması için Uluslararası Kampanya, Akbaba (kuş), Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayıngiller,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,