Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir?

Akdeniz Bölgesi Nedir?

Akdeniz Bölgesi Nedir?, Akdeniz Bölgesi Nerededir?, Akdeniz Bölgesi Hakkında Bilgi?, Akdeniz Bölgesi Analizi? Akdeniz Bölgesi ilgili Akdeniz Bölgesi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Akdeniz Bölgesi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Akdeniz Bölgesi Ne Anlama Gelir Akdeniz Bölgesi Anlamı Akdeniz Bölgesi Nedir Akdeniz Bölgesi Ne Anlam Taşır Akdeniz Bölgesi Neye İşarettir Akdeniz Bölgesi Tabiri Akdeniz Bölgesi Yorumu 

Akdeniz Bölgesi Kelimesi

Lütfen Akdeniz Bölgesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Akdeniz Bölgesi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı? Akdeniz Bölgesi Ne Demek? ,Akdeniz Bölgesi Ne Demektir? Akdeniz Bölgesi Ne Demektir? Akdeniz Bölgesi Analizi? , Akdeniz Bölgesi Anlamı Nedir?,Akdeniz Bölgesi Ne Demektir? , Akdeniz Bölgesi Açıklaması Nedir? ,Akdeniz Bölgesi Cevabı Nedir?,Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı?,Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Akdeniz Bölgesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Nedir? Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Akdeniz Bölgesi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Akdeniz Bölgesi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi Nedir? Akdeniz Bölgesi Ne demek? , Akdeniz Bölgesi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı? Akdeniz Bölgesi Ne Demek? Akdeniz Bölgesi Ne Demektir? ,Akdeniz Bölgesi Analizi? Akdeniz Bölgesi Anlamı Nedir? Akdeniz Bölgesi Ne Demektir?, Akdeniz Bölgesi Açıklaması Nedir? , Akdeniz Bölgesi Cevabı Nedir? , Akdeniz Bölgesi Kelimesinin Anlamı?






Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir?

Akdeniz Bölgesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Koordinatlar: 36°19′N, 33°10′E

Akdeniz Bölgesi
Türkiye'nin coğrafi bölgesi
ÜlkeTürkiye
Yüzölçümü
 • Toplam122,927 km²
Nüfus
 • Toplam10,584,506
 • Yoğunluk100/km²
DemonimAkdenizli
Zaman dilimiUTC+03.00
 • Yaz (YSU)UTC+03.00 (CEST)
ISO 3166 koduTR-IDF

Akdeniz Bölgesi, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Anadolu’nun güneyinde Akdeniz kıyısı boyunca uzanır. Genişliği 120–180 km arasında değişir. Batı ve kuzey batısında Ege Bölgesi, kuzeyinde İç Anadolu Bölgesi, doğusunda Güneydoğu Anadolu Bölgesi, güneyinde ise Akdeniz bulunur. Güneydoğudan Suriye ile komşudur. Türkiye’nin başka bölgelerinde olduğu gibi Akdeniz Bölgesi’nde de bölge sınırları ile yönetim birimleri olan illerin sınırları tümüyle çakışmaz.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Coğrafi konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Adını güneyindeki denizden alan Akdeniz Bölgesi, kuzeybatıda Ege Bölgesi, kuzeyde İç Anadolu Bölgesi, kuzeydoğuda Doğu Anadolu Bölgesi ve doğuda Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile komşudur.[1]

Kıyı uzunluğu doğuda Suriye sınırından batıda Marmaris'e kadar 1542 kilometredir.

Arazi Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Batı Toroslar, Antalya
Göksu Nehri
Türkiye'nin en büyük tatlısu gölü, Beyşehir gölü
Alanya yakınlarından bir burun

Akdeniz bölgesinin arazi yapısı oldukça dağlık ve engebelidir. Bölgenin yeryüzü şekillerinin ana çizgilerini Toros Dağları belirler. Antalya Körfezi’nin iki yanında yer alan Batı Toroslar, Kuzeyde Göller Yöresinde birbirine yaklaşıp sıkışır. Teke Yarımadası'nın batısında beliren Batı Toroslar, Taşeli Platosu'na kadar uzanır.

Genellikle kalker ve ofiyolitli kayalarından oluşan bu dağlar kırıklı ve kıvrımlı bir yapı gösterir. Batı Torosların en yüksek noktası Bey Dağlarındaki 3096 m’lik Kızlar Sivrisi Tepesidir. Göller Yöresi’nin kalker oluşumu, sarp dağlarının ortalama yüksekliği 2000–2005 m arasındadır. Yüksek kütleler arasında Avlan, Gördes, Söğüt gibi karstik kökenli çanak biçimli çukur alanlar vardır.

Bu kesim aynı zamanda düden, obruk, mağara, yer altı dereleri, suyutan ve voklüz kaynakları gibi karstik şekiller bakımından da zengindir.

Türkiye’nin, Beyşehir ve Eğirdir gibi büyük tatlı su gölleri buradadır. Batı Toroslar, dik eğimli yamaçlarından inen bol sulu akarsular tarafından parçalanmış ve genellikle boylamasına uzanan derin vadiler ortaya çıkmıştır. Orta Toroslar, güney batıdaki Taşeli platosu ile kuzey doğudaki Uzunyayla arasında uzanır. Bu kesimdeki başlıca yüksek kütleler batıdan doğuya doğru Bolkar Dağları, Aydos Dağları, Aladağlar, Tahtalı Dağları ve Binboğa Dağlarıdır.

Orta Toroslar'ın en yüksek noktası Ala Dağlar’da 3756 m’ye yetişen Demirkazık Tepesidir. Orta Toroslar Uzunyayla’da 1500m yüksekliğindeki bir platoya dönüşür. Orta Toroslar kuzey-güney doğrultusunda akan bol sulu akarsular tarafından parçalanmıştır. Göksu, 130 km uzunluğundaki Limonlu Çayı, Tarsus çayı bunların başlıcalarıdır. Bu akarsular kalker oluşumlu dağlar arasında, derinliği 1000m’yi bulan vadiler açar ve yörenin yüzey şekillerinin sert bir görünüm almasına neden olur.

Nur Dağları, Toroslar dağ sisteminin en güneyindeki bölümünü oluşturur ve İskenderun Körfezinin doğusunda dik bir duvar gibi yükselir. Bu dağların, Güneydoğu Torosların başlangıcı olan Ahır Dağlarına yaklaştığı noktada yükseltisi Düziçi İlçesinin kuzeyinde Düldül Tepesi 2200 m. Osmaniye'nin Güneydoğusunda Daz Tepesi 2200 m. Dörtyol'un doğusunda Mıgır Tepesi 2243 m.yüksekliğindedir.

Lübnan topraklarından doğarak kuzeye doğru akan ve Antakya yakınlarında dik bir açıyla batıya dönen Asi Nehri, Amik Ovasının Güneybatı ucunda, geniş tabanlı bir vadiden geçer ve Samandağı yakınlarında Akdeniz'e dökülür.

Çukurova, doğuda Amanos Dağları, batıda ise Orta Toroslar'la sınırlanır. Bu geniş düzlük batıda Seyhan doğuda Ceyhan ırmaklarının taşıdığı alüvyonlarla oluşmuş büyük bir delta ovasıdır. Çukurova’nın kuzey kesimleri bu iki ırmağın kolları ile yeryer parçalanmış bir plato görünümündedir; buna karşılık güneyde tekdüze bir hal alır. Bölgedeki en önemli akarsular doğudan batıya doğru sırasıyla Asi, Ceyhan ve Seyhan ırmakları ile Göksu, Köprü Suyu, Aksu, Eşem ve Dalaman çaylarıdır.

Başlıca doğal göller Beyşehir, Eğirdir, Burdur ve Suğla gölleridir. Kıyılarda ise irili ufaklı birçok lagün vardır. En önemli yapay göller ise Seyhan, Çatalan, Aslantaş ve Menzelet baraj gölleridir.

Akdeniz kıyıları genellikle, az girintili çıkıntılı olması ve geniş yaylar çizmesi bakımından Karadeniz kıyılarına benzer; kıyı sahanlıklarına da pek rastlanmaz. Bölgenin en batı kesiminde ise dağlar kıyıya dik uzandığı için, burada Ege kıyılarına benzeyen daha girintili çıkıntılı bir kıyı tipi vardır. Bu kıyıların, yakın zamanlardaki bir deniz düzeyi yükselmesi sonucu oluştuğu sanılmaktadır. Engebeli kıyının içine sokulmuş küçük koylar, adalar ve yarımadalar bu yükselme nedeniyle ortaya çıkmıştır.

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Akdeniz, Ege bölgesi kıyıları Marmara Denizi çevresinde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Batı Kesminde Gaziantep ve Kilis çevresinde Akdeniz İklimi görülür.[2] Bu iklimde yazlar sıcak ve kuraktır. Kışlar ise ılık ve yağışlıdır,yaz ve kış mevsimindeki yağış miktarı arasında, büyük bir fark bulunmaz.İç kesimlere doğru Karasal iklim görülür.

Bitki örtüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dağların denize bakan yamaçlarında makilikler ve yer yer yüksek ormanlar kaplı ve arkalarında çukur alanlar ise karasal etkilerin arttığı bir iklim tipine rastlanır. Yine de Akdeniz’in etkisi nedeniyle bu kesimlerdeki iklim, İç Anadolu’daki kadar şiddetli karasal özellikler taşımaz. En sıcak ay ortalaması kıyılardaki 27-28 °C, iç kısımlar 23-25 °C dir; en soğuk ay ortalaması ise kıyıda 10 °C dolayında iken iç kısımlarda 1,5-2 °C kadar iner. Benzer biçimde, yıllık ortalama sıcaklık kıyılarda 18-20 °C, iç kısımlarda ise 12-14 °C kadardır. Yine Türkiye'nin ortalama sıcaklıgı en yüksek noktası da buradadır Mersin kent merkezinin ortama sıcakklığı yıllık 22 °C dir. Bu sayede turizm gelişmiştir. Turizm bölgenin önemli geçim kaynaklarındandır. Aynı zamanda iklim şartları nedeniyle bitki örtüsü makidir ve aynı zamanda yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlı geçer. Yine de bu bölgede ortalama derece yazları 18°-30° derece kışları ise ortalama 8°-10° derece arasında yer alır. Bitki örtüsü maki, defne, keçiboynuzu, zeytin gibi bodur ve kısa ağaçlardan oluşur. Ancak bu ağaçlar orman ağaçlarına nispeten sıcağa ve soğuğa daha dayanıklıdır.

İller[değiştir | kaynağı değiştir]

Akdeniz Bölgesi sınırları içerisindeki iller şunlardır:

Nüfus ve Yerleşme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölgeyle özdeşleşen kent, Antalya

2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre Akdeniz Bölgesi'nin nüfusu yaklaşık olarak 8,9 milyondur. Akdeniz Bölgesi kıyı bölgelerimize göre daha az nüfusludur. Nüfus yoğunluğunun en az olduğu yerler Teke ve Taşeli Platosu ile dağlık alanlardır. Akdeniz Bölgesi sulak ve kurak olmayan bir bölge olduğundan nüfus dağınıktır.

Turizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölgenin kıyı kesimindeki elverişli iklim koşulları, doğal güzellikler ve tarihi zenginlikler turizmin gelişmesini sağlamıştır. Antalya Bölümü, deniz ve tarih turizmiyle ön plana çıkmaktadır. Antalya, Alanya, Side, Kaş ve Kalkan, bu bölümde deniz turizminin geliştiği merkezlerdir. Akdeniz medeniyetini simgeleyen Olimpus, Patara gibi tarihi şehir kalıntıları önemli turistik çekiciliklerdir. Bölgede geniş alan kaplayan karstik şekiller, özellikle Damlataş ve İnsuyu ile Cennet – Cehennem doğa harikasıdır. Pek çok milli park ile uluslararası yarışma ve festivallere duyulan aşırı ilgi bölge turizminin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Adana Bölümü'nde bulunan Mersin, Adana ve Hatay illerinde de deniz, tarih, doğa ve özellikle gastronomi turizmi gelişmiştir. Bölge son yıllarda yalnızca gastronomi turizmi için 3 milyon civarında ziyaretçiyi ağırlar hale gelmiştir.[3] Bölgenin meşhur yemeklerini yapan pek çok restoran yanında son yıllarda bu kentlerin sokak lezzetlerine olan ilgi, sosyal medya sayesinde katlanarak artmıştır. Gastronomi turizminin yanında Mersin'de bulunan Yapraklı koy, Kızkalesi ve Tisan Koyu, Adana'da bulunan Karataş ve Yumurtalık sahilleri, Hatay'da ise Arsuz sahilleri, deniz turizmi için her yıl pek çok insanı kendisine çekmektedir. Hem bu bölgelerdeki sit alanları, hem kent merkezlerinde bulunan Adana Arkeoloji Müzesi, Mersin Arkeoloji Müzesi müzeleri gibi pek çok müze, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmakta ve bölgenin tarih turizminin önemli destinasyonlarından olmaya devam etmektedir.

Yemekleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Doğaner, Prof.Dr.Suna. "AKDENİZ BÖLGESİ COĞRAFYASI". academia.edu. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2016. [ölü/kırık bağlantı]
  2. ^ "Güneydoğu Anadolu Böl. - Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri". www.cografya.gen.tr. 22 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 8 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ocak 2020. 

Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Nedir? :Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? ile ilgili Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Ne Demektir? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Açıklaması Nedir? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Cevabı Nedir? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Açıklaması? :Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Gerçek mi? :Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? ile ilgili Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Hakkında? :Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? ile ilgili Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Akdeniz Bölgesi nedir?, Akdeniz Bölgesi anlamı nedir?, Akdeniz Bölgesi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Marca, Slovakia, Dongxiangca, Yaz Olimpiyatlarında futbol, Dörttebirlik, OS X Mountain Lion, Yunan Ordusu, Elmshorn, Çin Halk Cumhuriyetinin 56 resmî etnik grubu, 1982 Federasyon Kupası Finali, Bacon, Georgia, Sonoma County, Gürcistan Teknik Üniversitesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Litvanya Varlıkları, Xermade, Tenebrionidae, Afgan mücahitler, Aberdeen FC, Berlin Muharebesi muharebe düzeni, III. Boemondo, Zhengyangmen, Souleymane Youla, Beşiktaştan geçen ulaşım hatları, 64. Ordu (SSCB), Baby Shark, Jenő Buzánszky, Ölüm ereksiyonu, Doğu Slavonya, Baranja ve Batı Sirem Birleşmiş Milletler Geçici Yönetimi, Bayan Ölgii (il), Akropolis Teleferik, Ektam Kıbrıs, Sing It Away, Palmiro Togliatti, Ocimum, 2019 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, Patriotiçeskaya pesnya, Hayvan, Hande Kazanova, Mehmet Sağlam, Dongxianglar, Heavier Things, Canlı çekim, Crescent City, Soulcalibur II, 1574, Moğol dönemi, İşletim sistemi, Mary Ann, Aksu, Sincan, Ruhrun İşgali, Karateci Kız, Dış Mançurya, Rize, Sıfır altı işlemler, Hannibal Hamlin, Ecder Akışık, Clauzetto, Ranunculus auricomus, Świętokrzyskie Voyvodalığı, Villa dEste, 1912 Copa del Rey, İrem Altuğ, Rivaldo, Tongra boyu, Ses verisi sıkıştırma, Aşağıkarakısık, Meis, Wout Weghorst, Çin Komünist Gençlik Birliği, Palaeotheriidae, Woohoo, Tarihteki tanınmayan ülkeler listesi, In the Mood for Love, Hannibal Barca, Adnan Januzaj, Volkan Yayın, Blanca Paloma, 2016 UEFA Avrupa Ligi Finali, İhsan Eliaçık, Çek Toprakları ve Slovakya Ortodoks Kilisesi, Abşeron dairesel banliyö demiryolu, Hamamet Körfezi, Quand je te rêve, Bronşiyolit, Elberton, Georgia, Norwich City FC, Cafer Tosun, Lyell Madalyası, Kapıcak, Atabey, Pastorano, Karnali Nehri, Tenis kayıtları ve istatistikleri listesi, Oyuncak tiyatrosu, Wyn Hoop, Küçük Hüseyin Paşa, São João do Campo, Devlet üniversitesi, İnka İmparatorluğunun İspanyollar tarafından fethi, Rauf Huseynli, Dış Kuzeybatı Çin,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,