Akamber İsminin İstatistikleri

Akamber İsminin İstatistikleri Nedir?

Akamber İsminin İstatistikleri Nedir?, Akamber İsminin İstatistikleri Nerededir?, Akamber İsminin İstatistikleri Hakkında Bilgi?, Akamber İsminin İstatistikleri Analizi? Akamber İsminin İstatistikleri ilgili Akamber İsminin İstatistikleri ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Akamber İsminin İstatistikleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Akamber İsminin İstatistikleri Ne Anlama Gelir Akamber İsminin İstatistikleri Anlamı Akamber İsminin İstatistikleri Nedir Akamber İsminin İstatistikleri Ne Anlam Taşır Akamber İsminin İstatistikleri Neye İşarettir Akamber İsminin İstatistikleri Tabiri Akamber İsminin İstatistikleri Yorumu 

Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesi

Lütfen Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Akamber İsminin İstatistikleri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı? Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demek? ,Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir? Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir? Akamber İsminin İstatistikleri Analizi? , Akamber İsminin İstatistikleri Anlamı Nedir?,Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir? , Akamber İsminin İstatistikleri Açıklaması Nedir? ,Akamber İsminin İstatistikleri Cevabı Nedir?,Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı?,Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Akamber İsminin İstatistikleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Akamber İsminin İstatistikleri Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Akamber İsminin İstatistikleri - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Akamber İsminin İstatistikleri

Akamber İsminin İstatistikleri Nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Ne demek? , Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı? Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demek? Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir? ,Akamber İsminin İstatistikleri Analizi? Akamber İsminin İstatistikleri Anlamı Nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir?, Akamber İsminin İstatistikleri Açıklaması Nedir? , Akamber İsminin İstatistikleri Cevabı Nedir? , Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı?






Akamber İsminin İstatistikleri

Anadolu sığla ağacı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Akamber sayfasından yönlendirildi)
Anadolu sığla ağacı
Biyolojik sınıflandırma
lem: Plantae
Bölüm: Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida
(İki çenekliler)
Takım: Saxifragales
Familya: Altingiaceae
(Acıfındıkgiller)
Cins: Liquidambar
Tür: L. orientalis
Liquidambar orientalis
Mill.
Anadolu Sığlası doğal yayılım aralığı

Anadolu sığla ağacı (Liquidambar orientalis), Altingiaceae familyasındandır. Türkiye'de Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sınırlı alanlarda yetişir. Yerel dilde "Günlük ağacı" olarak bilinen sığla, 20 metreye kadar boylanabilir ve görünüş olarak çınara benzer. 200-300 yıla kadar yaşayabilir.[1] Marmaris ve Datça bölgelerinde dere boylarında, Köyceğiz ve Fethiye civarında ise taban suyu yüksek olan düzlüklerde korulukları vardır. Köyceğiz'de bulunan doğal yayılış alanlarının, portakal bahçelerine dönüşmesi ile daraldığı belirtilir. Orman Genel Müdürlüğü tarafından korunan alanlarda yeni korulukları tesis edilmektedir. Türkiye dışında sadece Rodos Adasında bulunur. Subtropikal iklim özellikleri görülen sıcak, nemli ve suyu bol yerlerde yetişir.

Anadolu Sığla ağacı, 30–35 m (98–115 ft) yüksekliğinde ve 100 cm (39 inç) çapında bir gövdeye sahip yaprak döken bir ağaçtır. Tek eşeyli çiçekler Mart'tan Nisan'a kadar çiçek açar. Meyveler Kasım-Aralık aylarında olgunlaşır ve tohumlar rüzgarla dağılır. Anadolu sığla ağaçları 0–400 m (0-1,312 ft) arasında bir yükseklik, 1.000-1.200 mm (39-47 inç) yıllık ortalama yağış ve 18 °C (64 °F) yıllık ortalama sıcaklığı tercih eder. Ağacın optimal büyümesi bataklıklar, nehir kıyıları ve kıyı bölgeleri gibi zengin, derin ve nemli topraklardadır, ancak yamaçlarda ve kuru topraklarda da büyüyebilir.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kabuk[değiştir | kaynağı değiştir]

Kabuk gençken çatlaksız yaşlıyken çatlaklıdır. Kabuklar gençken rengi grimsi, yaşlanınca grimsi kahverengi veya kahverengiye döner. Kabuk ve odunundaki kokuya "Buhur" adı verilir. "Buhurcular" adlı Yörük Obasına da adını vermiştir.

Sürgünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Genç sürgünler önce yeşilimtrak, sonra kırmızımsı-kahverengi olup, incedir. Çıplak ve parlak olan sürgünler üzerindeki lentiseller küçüktür ve çıplak gözle görülebilir. Yan tomurcuklar sürgünlere çok sıralı sarmal dizilmiştir ve sürgüne az çok yatıktır. Tepe tomurcuğu yan tomurcuklardan biraz daha büyüktür. Yumurta şeklinde, elipsoid ve sivri uçlu olan tomurcuklar parlak olup pulların kenarı hafif kirpikli, kahverengi sürmeli ve çıplaktır. Pulların rengi elma yeşili-kahverengidir. Ovuşturuldukları zaman aromatik olup, üzerinde 3 adet iletim demeti izi taşır.

Yapraklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş loplu ve ışınsal damarlı olan yapraklarda her bir lop genellikle ikincil olarak loplara ayrılır. Ucu küt veya sivri olan lopların sayısı ender olarak 3 veya 7'dir. Yaprakların kenarı ince ve muntazam dişlidir. Yaprak ayasının tabanında, ana damarların birleştiği yerde tüy demetleri saplanmış olup, bazı yapraklarda söz konusu tüyler yok denecek kadar azdır. Üst yüzleri tamamen çıplak ve parlak yeşildir. Yaprağın sapı ince ve oldukça uzundur. Erkek çiçekler kurul şeklinde ve tomurcukların üst ekseninde bulunanlar sık ve sapsız, alt tarafında bulunanlar ise daha seyrek olarak yerleşmiştir.

Çiçekler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çiçekler küre şeklinde, üzerleri küçük kırmızımsı çiçeklerle bezenmiştir. Çiçek olgunlaşınca dikenli kozalağa dönüşür ve grimsi-yeşil renk alır. Dişi çiçekler ilk oluştukları zaman renkleri yeşil olup daha sonraları kırmızımsı renk alır. Üzerleri hafif tüylü olup, meyve içinde dökülmeden kalırlar ve sertleşip odunsu bir yapı kazanırlar.

Meyveler[değiştir | kaynağı değiştir]

Meyve uzun bir sapın ucunda, aşağıya doğru sarkık olarak durur. Olgunlaştıkları zaman sertleşir, kapsüller açılır ve tohumlar dökülür. Çok küçük kanatlı olan tohumun rengi koyu kahverengidir, basık, dip tarafı yuvarlak, uç kısmı sivridir. Tohum kabuğu parlak, ince ve serttir.

Sığla yağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kavakarası'nda
Kavakarasındaki kadın

Sığla yağı iyi bir antiseptiktir. Eczacılıkta, parfümeride ve ayrıca buhur olarak kilise vb. yerlerde kullanılır. Kuru yongaları çeşitli ayinlerinde tütsü olarak kullanıldığından ağaca "günlük ağacı" denir.

Ağacın kabuğunun yaralanmasıyla, özünden elde edilen bir çeşit balsam olan "Sığla yağı" özellikle parfüm sanayinde kullanılan önemli bir hammaddedir. Ağacın önemi, elde edilen bu yağdan kaynaklanmaktadır.

Eskiden Türkiye'de 20 ton dolaylarında sığla yağı elde edilirken, günümüzde ormanların azalmasıyla yılda ancak 3-4 ton sığla yağı elde edilebilmektedir. Yağa, yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep olmakla beraber, yeterli miktarda üretim olmadığı için bu talep karşılanamamaktadır. 2000'li yıllarla birlikte artık parfümeri sanayinde sentetik fiksatörler kullanıldığından eskiden olan talepler azalmış ve sığla yağı üretimi 1 tona kadar düşmüştür.

Tarihte[değiştir | kaynağı değiştir]

Geçmişte Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın "aşk iksiri" ve parfüm olarak kullandığı sığla yağı, Hipokrat döneminden beri ilaç olarak da kullanılmıştır. Eski Mısırlılar sığla yağını mumyalama işlemleri sırasında da kullanmışlardır. Batmış Fenike gemilerinden çıkarılan içi sığala yağı dolu amforalar geçmişte sığla yağının Akdeniz ticaretinde önemli bir yer tuttuğunu göstermektedirler.

Eldesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Özsuyunun hasadı ve yağının hazırlanması, mayıs ayından kasım ayına kadar süren ve birkaç ayrı aşamadan oluşan oldukça meşakkatli işleri içerir. Kalın özsu, Haziran-Eylül döneminde, toplam gövdenin ¼'ü kademeli olarak uzunlamasına sıyrılarak elde edilir. Gövdenin yaralanması, gövdeye dokunularak daha fazla uyarılabilen özsuyun ortaya çıkmasına neden olur. Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Kavakarası köyünde vatandaşlar, plastik şişelerin keskin kenarlarını kullanarak yaralı ağaç gövdelerinden özsuyu sıyırır. Soyulmuş özsu, yumuşaması için kaynar suya konur, ardından preslenir. Styrax daha sonra ¼ su ile inceltilir, yumuşak kalır ve aroması korunur. Buhar damıtma ile açık sarı bir yağ elde edilir.

Bileşimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sığla yağının bileşiminde kokusunu veren sinnamik asit, uçucu yağlar ve reçine bulunur.

Yağ, antiseptik özelliğe sahiptir. Parazitlere karşı etkilir. Ciltte yumuşatıcı, rahatlatıcı, iltihap giderici ve yara iyi edici etkileri bulunmaktadır. Halk tarafından özellikle mide rahatsızlıklarında ve yaraların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda temizleyici ve ter kokularını giderici olarak da kullanılır.

Kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu yağ, parfümeride sabitleyici olarak kullanılmaktadır. Yani parfüm içerisindeki güzel kokuların uçmamasını sağlar. Bu nedenle sığla yağı parfüm sanayinde önemli bir hammaddedir. Bunun yanı sıra sığla yağıyla yapılan sabunlar cilt yumuşatıcı etkiye ve güzel kokuya sahiptir.

Dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de doğal olarak bulunan Anadolu sığla ağacı, Marmaris ve Fethiye ilçelerinin kıyı düzlükleriyle Köyceğiz ve Dalaman deltasında mesçereler halinde bulunur.[2] Denizli-Acıpayam-Alcı Orman İşletme Şefliği sınırları içinde, Dalaman Çayı boyunca yayılışı görülür. Isparta ve Burdur arasında da dar bir yayılışı bulunmaktadır. Türkiye'de iki alt türü bulunmaktadır. Bu bölgelerde eskiden ormanlar oluşturan ağaçlar, günümüzde küçük korular halinde bulunmaktadır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ tvk.csb.gov.tr. "Anadolu Sığla Ağacı Tür İzleme projesi - Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü". tvk.csb.gov.tr. 24 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mayıs 2023. 
  2. ^ "Anadolu Sığla Ağacı Tür İzleme projesi". 27 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Akamber İsminin İstatistikleri Nedir? :Akamber İsminin İstatistikleri ile ilgili Akamber İsminin İstatistikleri burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Akamber İsminin İstatistikleri Ne Demektir? Akamber İsminin İstatistikleri Açıklaması Nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Cevabı Nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Kelimesinin Anlamı? Akamber İsminin İstatistikleri konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Akamber İsminin İstatistikleri Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Akamber İsminin İstatistikleri Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Akamber İsminin İstatistikleri Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Akamber İsminin İstatistikleri İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Akamber İsminin İstatistikleri Açıklaması? :Akamber İsminin İstatistikleri Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Akamber İsminin İstatistikleri Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Akamber İsminin İstatistikleri Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Akamber İsminin İstatistikleri Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Akamber İsminin İstatistikleri Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Akamber İsminin İstatistikleri Gerçek mi? :Akamber İsminin İstatistikleri ile ilgili Akamber İsminin İstatistikleri burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Akamber İsminin İstatistikleri sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Akamber İsminin İstatistikleri Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Akamber İsminin İstatistikleri Hakkında? :Akamber İsminin İstatistikleri ile ilgili Akamber İsminin İstatistikleri burada bulabilirsiniz. Akamber İsminin İstatistikleri Detaylar için sitemizi geziniz Akamber İsminin İstatistikleri Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Akamber İsminin İstatistikleri resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dullar Pansiyonu, Tippi Hedren, Dorgali, Yozgatta 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Arabistan, Katoliklik, Salvia trautvetteri, Pervizoğlu Camii, Russia Today, Olağanüstü hâl, Pat Martino, Saraybosna Kuşatması, Bir Selam Yeter, Turuncu şarap, Rom markaları listesi, Marcus Ingvartsen, Tunus Cephesi, Alternatör (otomotiv), Lawrence, Massachusetts, Achernar, Erdinç Erişmiş, Solanum huancabambense, Fitch Group, Habroptila, Erythroseris, La Palma, Tomanbay, Astragalus bourgaeanus, Baytayga, İsmail Fenni Ertuğrul, Samsun Çarşamba Havalimanı, No Angel, Highland County, Ohio, Microsoft HoloLens, Ali İmran Suresi, Henry County, Iowa, Michael Teschl, Rıza Guçannejad, 34. doğu meridyeni, NGC 4419, Mihara Dağı, Bora Öztürk, David Blaine, Opsimini, NGC 4427, İtalyan şehir devletleri, Yvon Morandat, Piper cuyunianum, You da One, NGC 4421, Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü, Kosova Demokratik Türk Partisi, Adrian Caesar, Grup başkanı, NGC 4408, Volkanik patlayıcılık indeksi, Dosya uzantısı, TV Klan, Myrmarachne amabilis, Church Lawton, NGC 4407, Korsikalılar, Scytodes nambiussu, NGC 4409, Toplum Sözlesmesi, İlk kazandıkları yaşlarına göre Grand Slam şampiyonları listesi, Arkeolojik alanların korunması ve restorasyonu, IV. Mustafa, Toplum sözleşmesi, Tokatspor, Mads Valentin, NGC 4426, Uzun Kuyruk Marsupilami, Yaylacık, İmranlı, Görevi kötüye kullanma, Katadioptrik, Lithophyllon, Değerli metal, Unidentified flying object, İnsanların adıyla anılan bilimsel kanunlar listesi, Salaheddin Eyyubi, Kötü Eğitim, Suat Okyar, Gülüç, Karadeniz Ereğli, Özdeyiş, Never Let Me Go, Caesarea, Graçaniça, Gračanica, Bulbophyllum adelphidium, Finansal hesap makinesi, Rod Serling, Peștera Muierilor, Kuzular İçin Aslanlar, TBMM 11. dönem milletvekilleri listesi, Toplumsal devrim, Tilidin, Birleşmiş Milletler Paylaşım Planı, Christiaan Hendrik Persoon, Hamdi Koç,
Füsunkâr Nedir?, İkirenkli Anlamı Nedir, İkirenkli Nasıl Oluştu, İkirenkli Tarihi, İkirenkli Renkleri, İkirenkli Tasarımı, Osman Mutlu Kimdir?, Gülşah Sakar Kimdir?, Tozkoparan Nedir?, Fultaymlı Nedir?, Hülya Güreli Yolcubal Kimdir?, Ayşen Ece Kavas Kimdir?, Halit Yıldız Kimdir?, Totemsiz Nedir?, Frenolojik Nedir?, Bayrakbilim Anlamı Nedir, Bayrakbilim Nasıl Oluştu, Bayrakbilim Tarihi, Bayrakbilim Renkleri, Bayrakbilim Tasarımı, Totemli Nedir?, Hasan Yıldız Kimdir?, Selman Kösalı Kimdir?, Halil Bakış Kimdir?, Erdal Tektaş Kimdir?, Yukarı Volta bayrağı Anlamı Nedir, Yukarı Volta bayrağı Nasıl Oluştu, Yukarı Volta bayrağı Tarihi, Yukarı Volta bayrağı Renkleri, Yukarı Volta bayrağı Tasarımı, Mehmet Ümit Küçükkaya Kimdir?, Murat Çakar Kimdir?, Fotomekanik Nedir?, Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?,