Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir?

Ahrar Fırkası Nedir?

Ahrar Fırkası Nedir?, Ahrar Fırkası Nerededir?, Ahrar Fırkası Hakkında Bilgi?, Ahrar Fırkası Analizi? Ahrar Fırkası ilgili Ahrar Fırkası ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ahrar Fırkası ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ahrar Fırkası Ne Anlama Gelir Ahrar Fırkası Anlamı Ahrar Fırkası Nedir Ahrar Fırkası Ne Anlam Taşır Ahrar Fırkası Neye İşarettir Ahrar Fırkası Tabiri Ahrar Fırkası Yorumu 

Ahrar Fırkası Kelimesi

Lütfen Ahrar Fırkası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ahrar Fırkası İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı? Ahrar Fırkası Ne Demek? ,Ahrar Fırkası Ne Demektir? Ahrar Fırkası Ne Demektir? Ahrar Fırkası Analizi? , Ahrar Fırkası Anlamı Nedir?,Ahrar Fırkası Ne Demektir? , Ahrar Fırkası Açıklaması Nedir? ,Ahrar Fırkası Cevabı Nedir?,Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı?,Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ahrar Fırkası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Nedir? Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ahrar Fırkası Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ahrar Fırkası - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ahrar Fırkası

Ahrar Fırkası Nedir? Ahrar Fırkası Ne demek? , Ahrar Fırkası Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı? Ahrar Fırkası Ne Demek? Ahrar Fırkası Ne Demektir? ,Ahrar Fırkası Analizi? Ahrar Fırkası Anlamı Nedir? Ahrar Fırkası Ne Demektir?, Ahrar Fırkası Açıklaması Nedir? , Ahrar Fırkası Cevabı Nedir? , Ahrar Fırkası Kelimesinin Anlamı?






Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir?

Osmanlı Ahrar Fırkası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ahrar Fırkası sayfasından yönlendirildi)
Osmanlı Ahrar Fırkası
KurucuNureddin Ferruh (Alkend), Ahmet Fazlı, Kıbrıslı Tevfik, Celalettin Arif, Mahir Sait, Nihat Reşat Belger, Tahir Hayrettin, Ahmet Samim, Damat Salih Paşa, Mabeyinci Reşit
Kuruluş tarihi14 Eylül 1908
Kapanış tarihi30 Ocak 1910
ÖnceliTeşebbüs-i Şahsi ve Adem-i Merkeziyet Cemiyeti
Merkezİstanbul
İdeolojiLiberalizm
Adem-i merkeziyetçilik
Anayasacılık
Siyasi pozisyonMerkez

Osmanlı Ahrar Fırkası (kısaca Ahrar Fırkası veya Fırka-i Ahrar), (Türkçe: Osmanlı Özgürlük/Liberal Partisi) Osmanlı İmparatorluğu'nun İkinci Meşrutiyet döneminde etkinlik gösteren siyasî parti.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Partinin başlıca kurucularından Nureddin Ferruh Bey

İkinci Meşrutiyet’in açıklanmasından hemen sonra (23 Temmuz 1908) İttihad ve Terakki ile Prens Sabahattin'in örgütü olan Teşebbüs-ü Şahsi ve Adem-i Merkeziyet Cemiyeti birleşti. Prens Sabahattin'in şahsî fikirleri, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin ordu kanadı tarafından pek hoş karşılanmamış, Prens Sabahattin'in liberal temelli fikirlerinin devleti yıpratacağına dair bir çağrı olarak görülmüştür. İkinci Meşrutiyet sonrası Prens Sabahattin ve Adem-i Merkeziyetçi çevrelerin temelini oluşturduğu liberal çevrenin İttihad ve Terakki Cemiyeti'ne karşı muhalefeti artacaktır.[1]

2 Eylül 1908 günü İstanbul'da olan İttihad ve Terakki Cemiyeti toplantısına kendi istekleri dahilinde katılacak, toplantıda ise kendisine pek hoş tavırlar sergilenmeyecekti. Prens Sabahattin, 2 Eylül 1908'den sonra birkaç kez daha Cemiyet liderleriyle görüşecek, ondan sonra ise ilgisini kesecektir. Prens Sabahattin'in, İttihat ve Terakki Cemiyeti ile arasındaki anlaşmazlık, özel girişimcilik (Teşebbüs-i Şahsi) ve yerel yönetimcilik (Adem-i Merkeziyetçilik) konuları arasındaydı. Yine bu sıralarda 22 Ağustos 1908’de İttihat ve Terakki ile yeniden birleşmiş görünen Prens Sabahattin’e bağlı gruplar, propaganda çalışmalarına başladıklarında, bunun İttihat ve Terakki tarafından hoş karşılanmadığını görmüşlerdir. İzmir’de bazı üyeler tutuklanmıştır. Yine Anadolu’da geziye çıkmak isteyen Adem-i Merkeziyetçilerden Mahir Said, Tevfik ve Avni Kemal Beyler, İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından baskı altında tutulmuşlardır.[2]

Osmanlı Ahrar Fırkası 14 Eylül 1908'de, Prens Sabahattin'in önderliğinde Teşebbüsü Şahsi ve Adem-i Merkeziyet Cemiyeti çatısında örgütlenen liberal Jön Türk kanadı tarafından kuruldu. Prens Sabahattin, kendisine önerilen parti başkanlığını kabul etmedi, ancak girişimi destekledi. Fırkaya resmi bir başkan seçilmedi. Partinin kurucuları: Nureddin Ferruh, Ahmet Fazlı, Kıbrıslı Tevfik, Nazım, Şevket, Celalettin Arif, Mahir Said, Dr. Nihat Reşat (Belger), Tahir Hayreddin, Ahmet Samim Bey, Damat Salih Paşa, Fazıl, Mabeyinci Reşit beyler olarak görülmektedir.

Parti programı, kurucu üye Nurettin Ferruh Bey tarafından hazırlandı. Programın hazırlanmasında Kont Léon Ostrorog yabancı parti programlarını tercüme ederek yardımcı oldu. Ahrar Fırkası İngiliz siyasi parti geleneğini ve liberal politikaları esas almıştır.

1908 Seçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ahrar Fırkası, 1908 yılında yapılacak olan genel seçimlere İttihat ve Terakki karşısında savaş vermeyi göze alarak girme kararı almıştır. Ancak seçimler öncesi parti yeterince örgütlenememiştir. Ülke genelinde örgütlenemeyen Fırka seçimlere yalnızca İstanbul’dan katılacaktır ancak İstanbul’da güçlü bir İttihat ve Terakki Cemiyeti rüzgârı esmektedir ve bu rüzgârın önünde durmak neredeyse imkansızdır. Bu rüzgâr ancak azınlıkların desteği ile durdurulabilirdi. Fakat Ahrar Fırkası bu şehirden tek bir mebus bile çıkaramayacaktır. Bunun sebebi; Meşrutiyetin ilanı ile birlikte buralardaki cemiyet üyelerinin İstanbul'a gitmeleri ve İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin baskıları etkili olmalıdır.

Seçimler yapılır ve sonuçlar görünüşte İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kesin zaferiyle sonuçlanır. Fırka Ankara’da kendi çabaları ile mebus seçilecek olan Mahir Said Bey dışında herhangi bir mebus çıkaramayacaktır. İkdam’ın seçim günü yayınlanan sayısında ‘Fırka-i Ahrar Adayları’ (İstanbul) olarak şu isimler yer almaktadır: Sadrazam Kâmil Paşa, İkdam Başyazarı Ali Kemal Bey, Celalettin Arif Bey, Ahmet Fazlı, Nurettin Ferruh, Pandelâki Kozmidi Efendi, Konstantin Konstanidi Efendi, Kirkor Zöhrap Efendi ve Alber Feraci Efendi'dir.

Ahrar Fırkası'nın Türk adayları seçimi büyük bir farkla kaybetmişlerdir. İkdam’ın başyazarı Ali Kemal Bey 64, Ahmet Fazlı (Tung) 31, Kâmil Paşa 18 ve Celaleddin Arif Bey 4 oy alabildiler. Prens Sabahattin de resmen aday olmadığı halde on sekiz oy aldı. Partinin önemli isimlerinde Nurettin Ferruh Bey tek bir oy bile alamamıştır.

Ahrar Fırkası seçimlerde büyük yenilgiye uğramasına rağmen seçimlerden sonra açılan Meclis-i Mebûsan’da küçük de olsa bir grup oluşturmayı başaracaktır. Bu grubu İttihat ve Terakki Cemiyeti listelerinden kazanan ya da azınlık ve bağımsız mebuslar oluşturacaktır. Fırka Meclis'te İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne muhalif olmak üzere sayıları 60–70 arası değişen bir grup teşekkül ettirmiş ve bu suretle mecliste bir güç olmayı başarmıştır.

İttihat ve Terakki karşıtı İkdam, Sabah, Yeni Gazete, Sadayı Millet ve Servet-i Fünun gazeteleri, Ahrar Fırkası'nı desteklediler.

31 Mart Vakası, Ahrar Fırkası'nın sonu oldu. Prens Sabahattin ve kurucu üye Ahmet Fazlı Bey, Divan-ı Harp’te yargılandı ve suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Fırka üyelerinin bir kısmı yurt dışına kaçtılar. Nurettin Ferruh Bey, 1910'da ülkeye döndü ve Ahrar Fırkası’nın, siyasi yaşamdaki etkinliğinin son verildiğine yönelik iddia edilen bildiri Saday-ı Millet gazetesinin “Beyanname” başlıklı açıklaması ile kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Bu bildiri (17 Kanunusani 1325) 30 Ocak 1910 tarihli 61 sayılı nüshasında yayınlanmıştır.[3]

İdeoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Partinin başlıca siyasi görüşleri liberalizm, girişim özgürlüğü, adem-i merkeziyet (yerel yönetimlere güç verilmesi, merkezî otoritenin sınırlanması) ve bireycilik olmuştur. Ahrar, adem-i merkeziyet görüşü nedeniyle bölücülükle suçlandı. Ahrar muhtemelen saltanatı bir tür ülkeyi birleştirici gelenek olarak korumayı savunuyordu ancak programında padişahtan hiç söz edilmemiş olması, partinin baskıcı II. Abdülhamit rejiminden duyduğu rahatsızlığın bir sonucu olarak yorumlanmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Akşin, Türkiye Tarihi-C.4,Edt. Sina Akşin, Cem Yayınları, 6.baskı, 2000, s.27. Yalçın.
  2. ^ Hüseyin Cahit, Siyasal Anılarım, Türkiye İş Bankası Yayınları, İstanbul, 2000, s.32.
  3. ^ Saday-ı Millet, “Beyanname”, 17 Kanunusani 1325 - 30 Ocak 1910, No:61, s.1. Tunaya, Siyasi Partiler, C.1, s.203-204.

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tunaya, Tarık Zafer, Türkiye'de Siyasal Partiler, Hürriyet Vakfı Yayınları, 1988
  • Tunaya, Türkiye’de Siyasal Partiler C.1, İletişim Yay., İstanbul, 1998, s.176. Kuran, a.g.e.,s.444
  • Celal Bayar, Bende Yazdım, C.1, İstanbul 1996, s.194
  • Kuran,Ahmed Bedevi, İnkılâp Tarihimiz ve Jön Türkler, İstanbul 1945, s.271
  • Prens Sabahattin, Türkiye nasıl Kurtarılabilir ve İzahlar, Ayraç yay., Ankara 1999, s.120-122. Kuran, a.g.e., s.445.
  • Kansu, a.g.e., s.242’den naklen; Tanin, 16 Ağustos 1324/29 Ağustos 1908; Tanin, 17 Ağustos 1324/30 Ağustos 1908

Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Nedir? :Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? ile ilgili Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Ne Demektir? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Açıklaması Nedir? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Cevabı Nedir? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Açıklaması? :Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Gerçek mi? :Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? ile ilgili Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Hakkında? :Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? ile ilgili Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ahrar Fırkası nedir?, Ahrar Fırkası anlamı nedir?, Ahrar Fırkası ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Rus Arkeoloji Enstitüsü, Sirarpie Der Nersessian, Michelson interferometresi, Çayırpınar, Çankırı, Deportivo Cuenca, Astsubay başçavuş, Sosthenium, Pat Morita, Michaël Ciani, 1754, NGC 1430, Bedford, Ovibos moschatus, Nexus 10, Albertville, Dere, Tulbaghia, Amir Abdurrahman, Doğu Asur Kilisesi, Lidya Litvyak, Pretty Little Liars, Sankt Peterburg Devlet Üniversitesi, Stearik asit, Necati Tacan, İkinci sınıf vatandaş, Cahide Sonku, Martinus Veltman, Bazidyumlu mantarlar, Kuzgun Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Gusle, Arkoloji, Jorge Luis Pinto, Modernizm, Biçme, Salıpazarı, Beerenberg, Alta Gracia, Kökpar, İdealist, Mikhail Illarionovich Artamonov, Frenk üzümü, Çayla, Saray, Tutulma, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, United Nations Development Programme, Brigadeführer, Landkreis Ravensburg, HEBA A2, Rusların Hazar seferleri, Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, Dúdar, İnağzı Tren İstasyonu, Vladimir Feodoroviç Minorsky, Aleksandr Vasilyev (tarihçi), Vicdani ret, Guy Serge Yameogo, Jianwen, Osmanlı Devletinin kuruluş devrinde Aleviler, SETI, Jason Donovan, Jean Tigana, Stefania LaVie Owen, Özbekistan pasaportu, Uzun Hikaye (albüm), Embers, Cañada Rosal, Reşat Ekrem Koçu, Konya Garı, Faik Öztrak (1882 doğumlu siyasetçi), Cargolux, Hermasın Çobanı, Yıldızla Randevu, Ankarada spor, Pape Thiaw, I. Yaroslav (Kiev Büyük Knezi), Alpella, Rodin, NGC 1239, Bektaşilik Tarikatı, Kartal Kayra Yılmaz, Highgate Mezarlığı, Liffey Nehri, Kıbrıs Polisi, Hazar İmparatorluğu, Uğur Yanıkdemir, İnadı Bırak, Miryokefalon Savaşı, Anadolu Türkmenleri, Mirzaağa Aliyev, Ayça İnci, Parkur, Simca, Mistral Ofis Kulesi, George Benson, Barford, Norfolk, Subhas Chandra Bose, 36. Akademi Ödülleri, Appleton, Warrington, Diaohi, Optik sapınç, Silüet,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,