Akasya Asıltürkmen (14 Nisan 1977, İstanbul), oyunculuğa, küçük yaşta, 'nun açtığı kursa katılarak başladı. Aynı dönemde İstanbul Kanatlarımın Altında filminde oynadı ve bu profesyonliğe attığı ilk adım oldu. Daha sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Semaver Kumpanya ve İstanbul Devlet Tiyatrosu gibi tiyatrolarda çalıştı. Halen birçok Televizyon, Dublaj, Sinema ve Tiyatro çalışması yapmaktadır.

Rol aldığı oyunlar

Filmografisi

  • 2016 >
  • 2010 >
  • İpsiz Recep (2009) > Marika
  • Araf (2006) > Eda
  • (2006) (Dizi) > Zekiye
  • (2006) > Taşkız
  • (2005) > Fusun
  • Saklambaç (2005) (Dizi) > Bağdegül
  • Çınaraltı (2004) (Dizi) > Esin
  • (2004) (Dizi) > Müge
  • Lise Defteri (2003) (Dizi) > Ayça
  • (2002) (Dizi) > Lebibe
  • (2001) (Dizi)
  • (1996)
  • Sıdıka (1997) (Dizi) > Kız Arkadaş (Konuk Oyuncu)
  • Dar Alanda Kısa Paslaşmalar
  • Başrolde Aşk (2011) (Dizi) > Eda

Eğitimler

Notlar

  1. ^ "Akasya Asıltürkmen ile Serdar Özerman evlendi". Sabah. 24 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2020. 
  2. ^ elifbayram; elifbayram. "Akasya Asıltürkmen ile Serdar Özerman boşandı". Posta. 4 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2020.